Siyaset Bu cennete lütfen dokunmayın!

Bu cennete lütfen dokunmayın!

29.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tunceli’de devam eden 13. Munzur Doğa ve Kültür Festivali dün akşam şehir stadyumunda düzenlenlenen konser ve açık hava sinema gösterimleriyle son buldu.

Bu cennete lütfen dokunmayın


Festivalin son iki günü de yine son derece hareketli ve yoğun programlarla geçti. Tunceli merkezin yanı sıra ilçe belediyelerin de ayrı programlar düzenlediği festivalde, Hozat Belediyesi’nin düzenlediği Şevval Sam ve Grup Yorum konseri on binlerce kişiyi biraraya getirdi. Türkçe, Kürtçe ve Zazaca şarkılar söyleyen Şevval Sam’a Hozatlılar, büyük sevgi gösterisinde bulunurken nüfusu 7 bin olan ilçede konseri yaklaşık 25 bin kişi izledi.

Çarşı’ya plaket verildi
Konser öncesi Munzur Vadisi’ne giden Sam, Munzur Çay’ı kenarında yürüyüş yaptı ve vatandaşların ikram ettiği çayı içti. Burada kısa bir konuşma yapan Sam, “Munzur Vadisi gerçekten inanılmaz derecede güzel; cennet gibi. Buradan çağrı yapıyorum. Lütfen Munzur’a dokunmayın, Munzur bir dünya mirasıdır. Buraya herkes sahip çıkmalıdır” dedi.
Konserlerin ardından Beşiktaş taraftar grubu Çarşı’ya 1. Toplumsal Duyarlılık Ödülü verildi. Ödülü alan Çarşı Grubu üyelerine, konseri izleyen kalabalık sevgi gösterisinde bulundu. Yoğun ilgi nedeniyle otellerde yer kalmayan şehirde, katılımcılar nehir kenarları ve yeşil alanlara kurdukları çadırlarda konakladı. Çadır alanları renkli görüntülere sahne oldu. Kimi katılımcılar kendi aralarında müzik yaparken, kimi voleybol oynadı kimi çadırlarının yanı başındaki nehirde yüzdü. Sokaklar da oteller gibi dolup taştı. Özellikle Tunceli şehir merkezinde akşam saatlerinde kurulan standlardan katılımcılar hediyelik eşya ve yöreye özgü kıyafetler satın alırken, nehir kenarındaki restoranlar da doluydu.