Siyaset 'Bu da geçer yahu'

'Bu da geçer yahu'

01.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kurdaki istikrarsızlığı Türkiye’ye yönelik operasyon olarak niteleyen Erdoğan, “Terör örgütleri eliyle yapamadıklarını döviz kurunu döviz kurşunu haline getirdikleri ekonomi silahıyla gerçekleştirmek istiyorlar” dedi...

Bu da geçer yahu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir’de Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu Mezuniyet Töreni’ne katıldı. Törende konuşan Erdoğan okuldan 2 bin 544 Türk, 18 misafir astsubayın mezun olduğunu belirterek mezunlara, vazifelerinde başarılar diledi. Erdoğan, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nde astsubaylık kritik bir görevdir. 15 Temmuz kıyamının sembol ismi Ömer Halisdemir kardeşimiz de bir astsubaydı. Ordumuza astsubay olarak katılıp daha sonra subaylığa geçen, general rütbesine kadar yükselen kardeşlerimiz var” dedi.

Haberin Devamı

Dönüm noktası

Son yıllarda yaşanan hadiseleri millet bakımından dönüm noktası olarak gördüğünü dile getiren Erdoğan “Bölgemizle birlikte ülkemizi de kendi senaryolarına göre biçimlendirmeye çalışanların karşısına kendi irademizle kendi hedeflerimizle çıkma kararını verdiğimiz andan itibaren zorlu bir mücadelenin içine düştük. Ülke ve millet olarak tercihimizden asla pişman değiliz. Tam tersine bugün hep birlikte başı dik, alnı açık bir şekilde geleceğimize umutla bakabiliyor olmamızı işte bu durumumuza borçluyuz” dedi.

Erdoğan, Türkiye’nin proje ortağı olduğu F-35’lere, kendi milli uçaklarına veya bir başka ülkeyle geliştireceği uçaklara da ihtiyacı olduğunu belirtti. Erdoğan, “Verirler vermezler onu bilemem. Verdikleri takdirde anlaşmaya uyduklarının bir ispatıdır. Şu ana kadar biz ortaklığımız gereği 900 milyon dolar ödeme yaptık ve taksitler geldikçe ödüyoruz. 120 F-35 anlaşmamız da bize verilmesi gerekiyor. Verilir veya verilmez artık dünya tek ülkeden ibaret değil, bunların çok alternatifleri var. Orası vermezse bir başka yerden biz bunları temin ederiz veya üretiriz. İnsansız hava araçlarını vermediler, şimdi biz üretiyoruz. Silahlı insansız hava araçlarını vermediler, şimdi biz üretiyoruz. Kötü komşu bizi de ev sahibi yaptı” dedi.İhracatın yükselmeye devam ettiğini, istihdamın artırmayı sürdüğünü ve üretim çarklarının döndüğünü aktaran Erdoğan, bayram tatilinde turizm ve ticaretin tarihi rekorlar kırdığının altını çizdi.

Haberin Devamı

Şiirle anlattı

Erdoğan, “Döviz kuru ne olacak” diye soranlara şöyle cevap verdiklerini aktardı: “Bu da geçer ya hu... Şair şöyle söylüyor, ‘Bikarardır felek daim döner durmaz bir an / Dursa bir an ne yer kalır ne gök kalır be ya hu / Kah-ı zulmet, kah-ı envar birbir ardın devreder. / Kah-ı lütuf, kah-ı kahır, ondan olur be ya hu... İmtihan için oluptur daima neş’e, azab / Sen, sen’i bilmek içindir, kahrı lütfu be ya hu...’ Biz bir yandan ‘Bu da geçer ya hu’ derken, diğer taraftan da teknik olarak üzerimize düşenleri yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Ekonomi yönetimimiz ülke içinde ve dışında gereken tüm tedbirleri alıyor, temasları kuruyor. Yavaş yavaş bunların somut neticelerini almaya da başladık. Yeter ki bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım. Güçlü siyaset ancak güçlü ordu ve güçlü bir ekonomiyle birlikte hayata geçirilebilir. Türkiye hem siyasette hem askeri alanda hem ekonomide katettiği mesafeyle güçlü olmayı hak eden, etmeye çalışan bir ülkedir.”

Haberin Devamı

Bu da geçer yahu
Halisdemir vurgusuna alkış

Milli Savunma Üniversitesi’ne bağlı Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu mezunları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle diplomalarını aldı. Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’ndaki törene, Erdoğan’ın yanı sıra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu ve diğer yetkililer de katıldı. Dönem birincisi Astsubay Halil Arslan’ın konuşmasında, “Hedefimiz şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir gibi Türk milletine layık astsubay olmaktır” sözleri yoğun alkış aldı.

Haberin Devamı

‘S-400’e ihtiyacımız var anlaşması bitmiştir’

Erdoğan, ABD ile S-400 konusunda yaşanan gerilime ilişkin olarak da şunları söyledi:

“Suriye’den Kilis, Gaziantep, Reyhanlı ve Kırıkhan’a 127 roket, top ve havan saldırısı yapılır, 7 vatandaşımız hayatını kaybeder, 125 vatandaşımız yaralanırken bunlar ne yapıyordu biliyor musunuz? Ülkemize daha önce konuşlandırılmış hava savunma sistemlerini hemen geri çekiyorlardı. Sadece bununla kalmadı; kendimizi koruyabilmemiz için ihtiyacımız olan füze savunma sistemleri ve yüksek teknolojiye dayalı silah ve ekipmanlar olmadık bahanelerle bize verilmedi. Hatta bize parasıyla satmadıkları silahları götürüp terör örgütlerine bedava verdiler. Topraklarımızı korumak ve milletimizin can ve mal güvenliği için alternatif arayışına girdiğimizde de hemen karşımıza dikilip, ‘Sakın ha’ diyorlar. Bizim bu tür dayatmaları kabul etmemiz mümkün değildir. Türkiye’nin S-400’lere ihtiyacı var ve bunun da anlaşması bitmiştir İnşallah en kısa zamanda alacağız.”