Siyaset Bu mücadelede bizim yerimiz belli

Bu mücadelede bizim yerimiz belli

25.02.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

İttifak tartışmalarıyla ilgili konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı, “Demokrasiden yana olanlar ve demokrasinin karşısında duranlar arasında yürüyen bir siyasi mücadele var” dedi

Bu mücadelede bizim yerimiz belli

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP MYK toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenledi. Salıcı, toplantıda özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

ÖZELEŞTİRİ YAPILMALI: İran tarafından bir deprem oluyor can kaybı yok ama aynı deprem Türkiye tarafında vatandaşlarımızın hayatını kaybetmesine neden oluyor. Bu durum, depreme ne kadar hazırlıklı olduğumuz konusunda özeleştiri yapmayı zorunlu kılmaktadır. Özeleştiriyi yapacak olan iktidardır.

SAYGISIZLIK: Saray, CHP’li belediye başkanları üzerinden halka hizmet edilmesini engellemek için özel çaba sarfediyor. Bunun son örneklerinden biri Ulaşım Koordinasyon Merkezleri ile ilgili. Bir değişiklik yaptılar, hükümet lehine üye sayısını 27’ye çıkardılar. Bu demokratik iradeye saygısızlıktır.

EN ŞEFFAF PARTİYİZ: Erdoğan, Yalova Belediyesi ile ilgili ‘CHP’li yöneticiler tarafından talan edildi belediye... CHP’den bir tane yetkili açıklama yapmadı’ diyor. İlk açıklama, belediye başkanımız tarafından yapılıyor. 14 Şubat’ta. Belediyede yolsuzluk olduğunu görüyorlar, kendileri suç duyurusunda bulunuyorlar. 4 gün sonra Genel Başkan Yardımcımız Seyit Torun gidip durumu inceliyor. Yolsuzluğu ortaya çıkaran CHP’li belediye başkanı. CHP kendi denetimini kendisi yapabilen, şeffaf ve en tedbirli olan partidir.

Haberin Devamı

ÇATIŞMADAN KAÇINMALI: İdlib’de krizden çıkış için beş öneri sunduk. Biz kesinlikle Suriye devleti ile bir çatışma içine girilebilecek bir süreçten kaçınılması gerektiği kanaatindeyiz. Askerlerimizin can güvenliğinin maksimum seviyede korunması için tedbirlerin alınması gerektiği kanaatindeyiz. Sivil göçü engellemek için de gerekli çalışmaların yapılması gerektiği kanaatindeyiz.

BULDAN’A YANIT: (HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın, ‘bundan sonra yapılacak ittifaklar açık ve şeffaf olmalı’ açıklaması) Siyasi ittifaklar hayatımıza 2018’de girdi. Bir düzenleme yapıldı ve genel seçimlerde ittifaklar gündeme geldi. Biz meseleye şöyle bakıyoruz. Ortada demokrasiden yana olanlar ve demokrasinin karşısında duranlar arasında yürüyen bir siyasi mücadele var. Bu siyasi mücadelenin içinde bizim yerimiz belli. Biz demokrasiden yana olan yurttaşlarımızın yanında duruyoruz. İlk seçimler geldiğinde demokrasiden yana olan yurttaşlarımız gereken cevabı iktidara verecektir.

Haberin Devamı

ENGELLEME OLMAZ: CHP’de aday olmak için ne yapılması gerektiği bellidir Hiç kimsenin, bir engelle karşılaşması söz konusu değildir. 

‘Liste elinizde’

ÖNCE ERDOĞAN YANITLASIN: (İçişleri Bakanı Soylu’nun, Kılıçdaroğlu’na yönelttiği sorular) Genel Başkanımız daha önce bazı sorular sordu. Genel Başkanımızın muhatabı Erdoğan. Soylu’nun araya girip başka sorular sorması... ByLock listesi elinizde, açıklayın. Darbe gecesi Kılıçdaroğlu’nun nerede olduğu belli. Peki bakanlar, büyükşehir belediye başkanları neredeydi? HTS kayıtları çıksın, kimleri aramışlar? Soylu, önce Erdoğan’a sorulmuş soruların cevaplarını merak etsin.