Siyaset Bu sistem arızalar çıkarabilir

Bu sistem arızalar çıkarabilir

30.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından sistem tartışmasına ihtiyaç olduğunu söyledi. Ergün, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Ak Parti’ye dönmesi tartışmalarıyla ilgili de, “Kendisi kurucumuzdur. Siyasete dönmek isterse kimse ‘Niye siyasete dönüyorsun?’ demez, diyemez de...” dedi.

Bu sistem arızalar çıkarabilir


Ak Parti Kocaeli Milletvekili ve AK Parti kurucusu olan eski Bakan Ergün, bir grup gazeteciyle yaptığı sohbette, seçim sisteminin mutlaka tartışılması gerektiğini savundu. Ergün, şunları söyledi:
“Bizim bundan sonraki süreçte sistemimizin adı parlamenter sistem olmakla beraber pür parlamenter sistem değil. Yarı başkanlık sistemine yaklaşmış olmakla beraber yarı başkanlık sistemi değil. Başkanlık sistemi zaten değil. Bir sistem tartışmasına ihtiyacımız var. Pür parlamenter sistem mi olacak, yarı başkanlık mı olacak, başkanlık sistemi mi olacak? Bu sistemin kendisi, arıza çıkarmaya müsait bir sistem.”

‘Dönmek istiyorsa döner’
Cumhurbaşkanı Gül’ün AK Parti’ye dönmesiyle ilgili tartışmalar konusunda da Ergün, “Abdullah Bey partimizin kurucusu. Siyasete dönmek isterse kimse ‘Niye siyasete dönüyorsun?’ demez, diyemez de” diye konuştu. Yeni dönemde AK parti içinde çatışma olmayacağını belirten Ergün, “Çatışma bekleyenler hayal kırıklığı yaşayacaklardır” diye konuştu. AK Parti’nin bağışıklık sisteminin ve omurgasının güçlü olduğunu belirten Ergün, “Bizde çok imkânsızlıklar içinde siyaset yapan ve şimdi de çok büyük tecrübe edinmiş arkadaşlar var. Biz kısık ateşte pişmiş insanlarız. Kısık ateşte pişen insanlardan çiğ davranışlar beklenmez. Bizim pişmemiş tarafımız kalmadı zaten” dedi.