Siyaset ‘Bu tehditler bize sökmez’

‘Bu tehditler bize sökmez’

15.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

CHP Sözcüsü Öztrak, ABD Başkanı Trump’ın Türkiye’ye yönelik sözlerine tepki göstererek “Ülkemizin toplumsal huzurunu ve ekonomisini doğrudan hedef alan bu ifadeyi kabul etmiyoruz. CHP olarak görüşümüz; egemen güçlerin Suriye’yi terk etmesidir” dedi

‘Bu tehditler bize sökmez’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, dün CHP MYK toplantısı devam ederken yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

KABUL ETMİYORUZ: ABD Başkanı Trump, ‘Türkiye Kürtleri vurursa, onları ekonomik olarak mahvederiz’ demiş. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir devlet ülkemizi bu kadar açıktan tehdit etme cüretini göstermemişti. Ülkemizin toplumsal huzurunu ve ekonomisini doğrudan hedef alan bu ifadeyi kabul etmiyoruz. CHP olarak görüşümüz; egemen güçlerin Suriye’yi, bir an önce terk etmesidir. Bu tehditler bize sökmez.

YOL OLDU: Türkiye’yi böyle bir tehdide açık hale kim getirmiştir? Erdoğan ve onun sıcak para ile ekonomiyi şişirme politikaları bugün geldiğimiz noktanın baş müsebbibidir. Dünyaya meydan okuyup bırakmam dediği rahibi 24 saatte Trump’ın oval ofisine gönderdi. Şimdi bu yol oldu. Bu defa da adam ‘ekonomik olarak seni yıkarım’ diye tehdit etti. Saray ve sarayın bakanları bu işi alttan almaya gayret ediyorlar. Sayın Çavuşoğlu, ‘bize değil iç politikaya dönük mesaj’ diyor. Ama Pompeo ‘Trump ne kastediyor’ diye sorulduğunda, ‘Trump yaptırımları kastediyor’ diyor.

Haberin Devamı

KİBİR ABİDESİ: Biz milletin gerçek gündemine; aşına, işine sahip çıktıkça saraydaki kibirli adam rahatsız oluyor. Milletime soruyorum; milletimizin derdini unutan, saraylarında keyif çatan bu kibir abidelerinin böbürlenmelerinden memnun musunuz? Bu cevabınızı lütfen sandığa saklayın.

YALAN SÖYLÜYOR: Sakarya’daki tank palet fabrikasını 25 yıllığına BMC firmasına ihalesiz olarak devrettiler. Kim bu BMC firmasının sahibi? Ethem Sancak ve Katarlılar. Devri iktidarında milletin 61 milyar dolarlık malını sattılar. Şimdi milli savunma sanayimizin fabrikalarını peşkeş çekmekteler. Bir de çıkmış bu peşkeşin özelleştirme olmadığını, işletme devri olduğunu söylüyor. İşletme hakkı devri bir özelleştirme yöntemi değil mi? Esas ‘özelleştirme değil’ diyenler millete yalan söylüyor. Milli harp sanayimizin stratejik fabrikalarının özelleştirme kapsamından çıkarılması için yasa teklifi vermiştik. Gündeme alınmasını istiyoruz.

GÖZDEN GEÇİRİLMELİ: Vatandaşlarımız Ziraat Bankası’nın verdiği söylenen kredi kartı borcu yapılandırması kredisini alamıyor. Kredi kartı borcu nedeniyle icraya düşmüş olan 2.5 milyon vatandaşımız bu imkandan yararlanamayacakmış. Yaşanan kriz nedeniyle işini kaybeden yurttaşlarımız da yararlanamayacaklarmış. Uygulama derhal gözden geçirilmeli.

Haberin Devamı

SEÇİMİ ALACAĞIZ: (Binali Yıldırım’ın görevinden istifa etmesi için YSK’ya başvuracak mısınız?) Ülkemizin gündemi belli. AKP’li belediyelerin performansı ortada. Bizim, hem belediyeciliği hem de ekonomideki sıkıntıları milletimizle paylaşarak seçime gitmemiz gerekiyor. Bizim milletin gerçek gündemini gündemde tutmamız gerekir. YSK, bundan önce mühürsüz oyları nasıl geçerli saydıysa, burada da saraydan alacağı talimata göre hareket edecektir. Ne yaparlarsa yapsınlar, biz hazırız bu seçimleri alacağız.

‘150 yaşında seçmen kütüğünde’

“(Seçmen taşıma iddiaları) Bizde gelişmiş bir bilgisayar sistemi ve yazılım var. Zaten sıkıntılı yerleri takip edebiliyoruz. Soyadı olmayan, 150 yaşlarına kadar olan insanlar seçmen kütüklerinde gözüküyordu. Temizlenmesini istemiştik. Hâlâ bazılarının durduğunu tespit ettik. Milletimiz oyuna sahip çıkmak için elimizden geleni yapıyoruz. İstanbul’da bir stadyumun çok sayıda seçmen için adres gösterildiğine yönelik haberler çıktı. Arkadaşlarımız tespit ediyorlar, itirazları yapıyorlar.”