Siyaset ‘Bu ülkede kavgayı bitirmeye talibiz’

‘Bu ülkede kavgayı bitirmeye talibiz’

01.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

“Biz herkesin oyuna talibiz” diyen CHP Sözcüsü Öztrak, “Genel Başkanımız toplumun kucaklaşması için 'ben ateşten gömleği giydim' diye boşuna söylemiyor. Biz bu ülkede kavgayı bitirmeye talibiz” ifadelerini kullandı.

‘Bu ülkede kavgayı bitirmeye talibiz’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi’nde partisinin MYK gündemiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Öztrak'ın açıklamalarından satır başları özetle şöyle:

Haberin Devamı

ÇOCUĞUMUZU KULLANDI: Çocuklarımıza da musallat oldu. 10 yıldır yattığı hapisten babasını kurtarmak için kendisinden yardım isteyen bir çocuğumuzu kullandı. Koltuğunu korumak için, küçücük çocukları istismar edecek kadar gözünün döndüğünü gösterdi. Böylesi çirkin bir istismarı, siyasi tarihimizde görmedik. Milletimizle birlikte bu nefret dilini sandıkta koparacağız.

SİYASİ ARSIZLIK: İmralı’nın sözcülüğüne soyunacaksın, terörist başına hâkim cüppesi giydirmeye kalkacaksın, Fetullah Gülen’le yan yana poz veren şahsı Hazine ve Maliye Bakanı yapacaksın, ömrü Gülen’e övgü düzmekle geçmiş kişiyi Adalet Bakanlığı'na hem de üçüncü kez atayacaksın; sonra da çıkıp, Kuvayı Milliye ve Müdafaa-i Hukuktan neşet eden, CHP'yi terör örgütleriyle yan yana anmaya cüret edeceksin. Siyasi arsızlığın bu kadarına da pes!

Haberin Devamı

BAKAN DEĞİŞİKLİĞİ: Ülkemizde bakanlar, Merkez Bankası ve TÜİK başkanları artık mevsimlik işçiye döndü. Ucube şahsım rejimine, ne bakan, ne de bürokrat dayanıyor. Bu ucube rejim, 3 yıl 6 ay 20 gündür fiilen yürürlükte. Tam 7 bakan değişti. Son 3.5 yılda; 3 Hazine ve Maliye Bakanı, 4 Merkez Bankası Başkanı, 5 de TÜİK Başkanı gördük.

Artık enflasyon rakamlarında en ufak bir kuşku olursa, bunun müsebbipleri, kendilerini yargının huzurunda bulur. Arjantin’de, Yunanistan’da, Brezilya’da yaşananlar ve Genel Başkanımızın uyarıları, herkesin kulağına küpe olmalıdır.

ZAMLARI GERİ ALIN: Madem doları 18 liradan düşürdük diye övünüyorsunuz. O zaman 20 Aralık’tan bu yana, gaza, elektriğe, akaryakıta yaptığınız tüm zamları geri alın. Milleti bu kış günü perişan etmekten vazgeçin. Gazdan, bebek bezinden, undan, tuzdan, milletin yediğinden aldığınız vergilerden vazgeçin.

İPTEKİ CAMBAZ: Garip gurebanın çoluğu çocuğu, miting meydanlarında istismar edilirken, millete ipteki cambaz gösterilirken, ülkemizin arsaları, çocuklarımızın geleceği, Körfez sermayesine ve yandaşlara peşkeş çekiliyor. Millete yerlilik, millilik edebiyatı yaparlarken, ülkemizin en güzel tarım arazilerini, en stratejik alanlarını yabancıların eline teslim ediyorlar.

Haberin Devamı

İHTİYACI OLAN ELBİSE MODELİ: Biz bu ülkenin ihtiyacı olan elbisenin modelini de nasıl dikileceğini de çok iyi biliyoruz. Yeni ve güçlü bir kalkınma stratejisiyle; ülkemize hak ettiği, son model elbiseyi giydireceğiz.

TROLLER DEVREYE (Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’da kaldığı otelin fiyatı ile ilgili iddialar) Otel Hilton Harbiye troller hemen devreye. Bu mekanizma ile insanları hapse attırıyorlar. İşte Genel Başkan'ımızın anlattığı şey tam olarak da bu. Hepsi aynı tweeti atmış. Akıl fukarası olmak lazım.

AĞIRALİOĞLU'NA YANIT: (İYİ Parti Genel Başkanı Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu'nun sözleri) Millet İttifakı olarak işsizlik ve yoksulluk arasında ezilen milletimizin sıkıntılarını çözmek, Türkiye'ye gerçek demokrasiyi getirebilmek için bir araya gelen partileriz. Herkesin düşüncesini özgürce ifade etmesi için mücadele ediyoruz. Hepimizin farklı değerlendirmeleri olabilir. Biz CHP olarak herkesin oyuna talibiz. Genel Başkanımız helalleşmek için toplumun barışması için kucaklaşması için 'ben ateşten gömleği giydim' diye boşuna söylemiyor. Biz bu ülkede kavgayı bitirmeye talibiz.