Siyaset ‘Bu ülkeyi 20 yıldır CHP mi yönetiyor?’

‘Bu ülkeyi 20 yıldır CHP mi yönetiyor?’

01.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

İktidarın ekonomi politikalarına eleştirilerini sürdüren Kılıçdaroğlu, 5 maddelik öneri sundu. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a da “Ekonomide kurtuluş savaşı verecek noktaya bu memleketi kim getirdi? 19-20 yıldır bu memleketi Bay Kemal mi yönetiyor?” diye seslendi...

‘Bu ülkeyi 20 yıldır CHP mi yönetiyor’

ANKARA Milliyet - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Gerçekten bu memlekette ekonomide bir kurtuluş savaşı vermek istiyorsan” diyerek, 5 maddelik öneri sundu. CHP lideri, “Beş maddeyi yerine getir, vallahi her türlü desteği vereceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis Grup Toplantısı’ndaki konuşmasında iktidarın ekonomi politikasını eleştirdi. CHP lideri özetle şunları söyledi:

6 AYDA ÇARKLAR DÖNECEK: Saray görür mü? Göremez. Halktan kopuk bir insanın, feryadı dinleme, bu feryadın getirdiği sorunu çözme gibi bir düşüncesi olamaz. Lale devrini yaşıyorlar. Allah nasip eder, geliyor gelmekte olan. İktidar olduğumuzda göreceksiniz, bütün Türkiye’de ilk bir ay içinde herkes ‘ya iyi oldu, güzel oldu, bu memlekete huzur geldi’ diyecek. 6 ayda bütün çarklar dönecek.

BU NOKTAYA KİM GETİRDİ?: ‘Faizleri indireceğim’ diyorsun, kimin faizini indiriyorsun? Çiftçinin, esnafın faizini indirdin mi? Yok. Ekonomide kurtuluş savaşı veriyorsun, iyi de ekonomide kurtuluş savaşı verecek noktaya bu memleketi kim getirdi? 19-20 yıldır bu memleketi Bay Kemal mi yönetiyor? CHP mi yönetiyordu?

Haberin Devamı

MGK’YI MEZE YAPIYOR: Şimdi bir de kendisini güçlü kılmak için Milli Güvenlik Kurulu’nu bu işlere meze yapmaya başlıyor. Devletin en saygın kurumunu getirip de kendi siyasi ikbalin için onu nasıl meze yaparsın? Hani askeri vesayet vardı. Ne oldu askeri vesayete? Damadının söylediği bir söz, hafızasında yer etmiş. Diyor ki ‘Erdoğan aya dört şeritli yol yapsa millet buna inanır.’ Yemezler artık onu. Yemezler.

BURNUNUZDAN GETİRİRİM: Birleşik Arap Emirlikleri’nin veliahtı geldi. Düne kadar bu adamlara ‘şerefsiz’ diyordunuz ne oldu birden bire? Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti 15 Temmuz darbe girişimini finanse edenler, parayı verenler, imkanı sağlayanlar onları koruyanları kırmızı halıyla, turkuvaz halıyla davet etti. Gazetelere bir şey yansıdı, Aselsan, Havelsan, Roketsan bunları alacaklarmış. Buradan Erdoğan’a da, BAE’nin veliaht prensine de söylüyorum, ordunun Havelsan’ını Roketsan’ına Aselsanı’na el koyarsanız, satarsanız fitil fitil burnunuzdan getiririm.

ASLA OY VERMEYECEKSİN: (CHP’nin siyasette eşit temsil teklifi) Bütün kadın kardeşlerime sesleniyorum. Sen eğer hak istiyorsan, cumhuriyetin 100. yılında cumhuriyetin demokrasiyle taçlandırılmasını istiyorsan, kadınlar siyasette olsun diyorsan, bu kanun teklifine kim “hayır” diyorsa ona asla ve asla oy vermeyeceksin.

Haberin Devamı

Ekonomi için 5 öneri

Konuşmasında ekonomik sorunlara 5 maddelik öneri sunan Kılıçdaroğlu “Sorumlu bir partinin genel başkanı olarak öneriler getireceğim. Eğer gerçekten bu memlekette ekonomide bir kurtuluş savaşı vermek istiyorsan, 5 madde sayacağım sana. Beş maddeyi yerine getir, vallahi her türlü desteği vereceğiz” dedi. Kılıçdaroğlu 5 maddeyi şöyle sıraladı:

1- EKONOMİK SOSYAL KONSEYİ TOPLA: Ekonomik Sosyal Konseyi yani işçiyi, çiftçiyi, emekliyi, sanayiciyi, esnafı topla. Önce bunları ‘Nedir sizin derdiniz’ diye bir dinle. Masa başına oturmaktan hoşlanıyorsun. Bir tarafına memuru, emeklisi, işçisi, sanayicisi, tüccarı, esnafı, çiftçisi onların temsilcileri. Diğer tarafında da bunlarla ilgili olan bakanları koyacaksın. Notlarını alacaksın. Sonra oturacaksın, sorunları nasıl çözeceğini düşüneceksin. Ekonomide kurtuluş savaşı vereceksen, emeklisiyle, çiftçisiyle, işçisiyle, sanayicisiyle vermeyecek misin? Sen bunları siliyorsun defterden.

Haberin Devamı

2- İSRAFA SON GENELGESİ: Hemen ve derhal bir genelge çıkaracaksın, ‘devlette israfa son veriyorum’ diyeceksin. Bana diyor ki, ‘bir sorun bakalım, helal nedir, haram nedir diye’. İsraf haramdır. Sen israfı savunuyorsun, ben israfa karşıyım. Söylüyorum sen benim samimiyetimi öğrenmek için kalbimi yarıp da ona mı baktın, ben samimiyim arkadaşlar, ben ülkemi seviyorum,  haramdan çekinirim, kul hakkı yemekten çekinirim. Bindiğin arabayı vatandaşın verdiği vergiye borçlusun. ‘13 uçağım var, bunun 5-6’sını satıyorum’ diyeceksin. Milletine örnek olacaksın. Araç saltanatına son vereceksin.

3- DÖVİZLE GARANTİYE SON: Gerçekten ekonomide kurtuluş savaşı vereceksen, dövizle verdiğin garantileri ‘Türk Lirası’na çeviriyorum’ diyeceksin. Ben de seni alkışlayacağım, ‘helal olsun’ diyeceğim. Birisi itiraz ederse, hiç korkma ve çekinme, bu kardeşin sonuna kadar senin yanında olacaktır.

4- ADALETSİZLİKLERDEN KAÇINACAKSIN: Çıkıp diyeceksin ki ‘devletin dini adalettir, adalete karşı kim çıkıyorsa karşısında beni bulacaktır. Mahkeme kararlarını kim uygulamıyorsa gereğini yapacağım’ diyeceksin. Hazreti Ömer kendi işini yaparken kendi mumunu, devletin işini yaparken devletin mumunu yakıyor. Bizim devlet yönetiminde aramak istediğimiz adalet budur işte.

Haberin Devamı

5- RÜŞVETÇİLERİ UZAKLAŞTIRACAKSIN: Rüşvetçileri beytülmale el uzatanları yolsuzluk yapanları, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenleri devlet yönetiminden süratle uzaklaştıracaksın. Devlette liyakati sağlayacaksın. Önce şunu yapacaksın; ayda 10 bin dolar rüşvet alan siyasetçi kim?