Siyaset 'Bu yangının hesabı sandıkta sorulur'

'Bu yangının hesabı sandıkta sorulur'

30.11.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP’nin erken seçim çağrısı için 4 Aralık’ta Mersin’de miting yapacağını hatırlatan Salıcı, “Erdoğan, Roma’yı yakan Neron gibi. Sarayından yangını izliyor. Bu yangının hesabı illaki sandıkta sorulacak” dedi...

Bu yangının hesabı sandıkta sorulur

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Parti Genel Merkezi’nde MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Salıcı düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

KİM MANDACI?: Türkiye ağır bir kur şoku yaşıyor. Erdoğan’ın açıklamalarıyla bizzat kendisinin çıkardığı bu döviz krizi nedeniyle paramız tüm yabancı ülke para birimleri karşısında değer kaybediyor, kar gibi eriyor. Halkımız yoksulluğu hayatın her alanında yaşıyor. Saray iktidarı yine suçluyu dışarda arıyor. Kim mandacı? Mandacı arıyorsak sarayın beceriksiz ekonomi yönetimine bakmak lazım.

DIŞ GÜÇLER MASALI: Bir dış güçler masalıdır gidiyor. Sayın Erdoğan yine uçakta konuşmuş. Sabah görmüş olduğumuz döviz kuruyla Sayın Erdoğan konuştuktan sonraki döviz kuru yine farklılaşmış. Erdoğan bile bile yaptığı bu açıklamalarla dolar krizini alevlendiriyor. Erdoğan, Roma’yı yakan Neron gibi. Sarayından yangını izliyor. Bu yangının hesabı illaki sandıkta sorulacak.

Haberin Devamı

DELİ GÖMLEĞİ: Sen bunları söylüyorsun da düşük kur politikasını siz uygulamıştınız. Yeni ekonomik modeliniz tam bir deli gömleği. Bu gömleği işçiye, çiftçiye, emekli ve çalışanlara toplumun hiçbir kesimine giydiremeyeceksiniz. Resmi Gazete’de yayımlanan Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın vergi, usul kanunu genel tebliğine göre yeniden değerleme oranı yüzde 36,2 olarak belirlendi. Harçlar, haraca döndü.

DİNİNİZ, İMANINIZ PARA MI?: Son olarak FETÖ darbesinin arkasında olduğunu söyledikleri Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) veliahtı kırmızı halı ile karşılandı. 15 Temmuz’dan sonra gazi ve şehit yakınları için toplanan bağışların üzerine çöktünüz. Şimdi de 15 Temmuz’un sorumlusu, finansörü dediğiniz BAE veliahtı ile yakın ilişkiler kuruyorsunuz. Sizin dininiz, imanınız para mı?

YOKSULA KİM BAKACAK?: Ekonomi ağır hasar almış, vatandaş yoksulluk içinde kıvranıyor. Erdoğan ise tüm bunları bırakmış. ‘Afgan ekonomisinin ayağa kaldırılması gerekiyor’ diyor. Bizdeki kara kışta kalan yoksullara kim bakacak?

ALBÜMÜ DOLU: Bizim öyle bir İçişleri Bakanımız var ki, suç işleyen herkesle fotoğrafı var. Albümü suçlularla çektirmiş olduğu fotoğraflarla dolu.

HAİN DEMİŞTİ: Bir çift sözümüz de Sayın Devlet Bahçeli’ye. ‘Erken seçim isteyenler haindir’ dedi Bahçeli. 2002’de hükümet ortaklarına bile danışmadan erken seçim demişti Sayın Bahçeli.

Haberin Devamı

ACİL SEÇİM: Hemen seçim, acil seçim demek üzere meydanlara iniyoruz. Erken bir seçimde Erdoğan ve koalisyonun küçük ortağı emekliye ayrılacak. Bu iktidar artık Türkiye’yi yönetemiyor. Erken seçim çağrımızı 4 Aralık’ta Mersin’de yapacağımız mitingle dile getireceğiz ve iktidara da küçük ortağına da güçlü bir çağrı yapacağız. Siz ne yaparsanız yapın artık sandıktan kaçış yok. Sizin vaktiniz çoktan doldu. CHP ve Millet İttifakı önümüzdeki seçimlerde iktidar olacak, Millet İttifakı’nın belirleyeceği cumhurbaşkanı adayı Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak. Vatandaşımız 4 Aralık’ta meydanı doldurarak size kırmızı kart gösterecek.