Siyaset ‘Bunlar bize sökmez’

‘Bunlar bize sökmez’

12.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, dün partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

‘Bunlar bize sökmez’

Edremit açıklaması

Haberin Devamı

Öztrak, CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş hakkındaki, “sahte senet” iddialarının sorulması üzerine, “Sayın Yavaş bu konuda yarın (bugün) bir basın toplantısı yapacak ve iddialara cevap verecektir. Ama AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in bu iddiaları dile getirmesi, korkunun dağları beklediğini, sıkıntıların nerelere kadar çıktığını gösteriyor. Kaç zamandır bunu yapıyorlar. Önce çamur atıp, sonra suç isnat etmeye çalışıyorlar. Bunlar FETÖ taktikleridir, bize sökmez” cevabını verdi. Öztrak, bir süre önce katıldığı etkinlikte, bir kişinin “Bizim oylar Kürdistan’a” ifadesine karşılık, “O zaman bize verecek demektir” diyen CHP’nin Edremit Belediye başkan adayı Selman Hasan Arslan’ın açıklamaları da soruldu. Öztrak, “Edremit Belediye Başkan adayımız önemli bir hata yapmıştır. Dolayısıyla bu nedenle de kendisi kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ancak Öztrak, toplantının ardından yazılı bir açıklama yaparak şunları kaydetti:

“Düzenlediğim basın toplantısında, sorulan bir soru üzerine yaptığım açıklamada Edremit Belediye başkan adayı ifadesi sehven geçmiştir. Edremit’teki olayda kesin ihraç talebiyle disipline verilen, sela konusunda yakışıksız ve kabul edilemez sözleri nedeniyle eski Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu’dur.”