Siyaset Büyükelçilere ‘TOGG’u kullanın’ çağrısı

Büyükelçilere ‘TOGG’u kullanın’ çağrısı

12.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 13. Büyükelçiler Konferansı’nda büyükelçilere hitap etti.

Büyükelçilere ‘TOGG’u kullanın’ çağrısı

Bilim, sanayi ve teknolojide bağımsızlığı tesis etmek için çalıştıklarını ifade eden Varank, “Bugüne kadar hiç yakalayamadığımız, hep takip etmekle, taklit etmekle yetindiğimiz sanayi devrimlerine bir yenisi daha eklenmesin diye büyük bir gayret gösteriyoruz. Bunun için Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir çatı vizyon kurguladık. Bu vizyonun adı ‘Milli Teknoloji Hamlesi’. Türkiye, kritik ürün ve teknolojilerin sadece pazarı değil üreticisi de olmalıdır. Teknoloji girişimciliğinin sadece varış noktası değil, çıkış noktası da olmalıdır. Bilimsel trendleri sadece takip eden değil, tayin eden de olmalıdır ve yeni Türkiye bunu yapabilecek potansiyele fazlasıyla sahiptir. Bunun için bugüne kadar; altyapıdan üstyapıya, insan kaynağından finansmana erişime dek her türlü imkanı oluşturduk” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bakan Varank, yapılan yatırımlara ilişkin ise şu değerlendirmelerde bulundu: “Yüz yıllık markaların dönüşümü okuyamadığı dönemde doğuştan elektrikli olarak piyasaya çıkacak olan TOGG, işte bu vizyonun bir meyvesidir. Geçen hafta Cumhurbaşkanımız müjdeledi; önce 29 Ekim’de fabrikanın resmi açılışını gerçekleştireceğiz, 2023’ün ilk çeyreğinde de TOGG’u inşallah yollarda göreceğiz. Ben şahsen, dünyanın dört bir yanında ülkemizi temsil eden büyükelçilerimizin makam aracı olarak TOGG kullanması taraftarıyım. Türk mühendislerinin, teknisyenlerinin, girişimcilerinin kabiliyetlerini göstermenin en güzel yollarından biri, Türkiye dışındaki her yerde, üzerinde Türk bayrağıyla süzülen Türkiye’nin otomobili olacaktır diye düşünüyorum. Türkiye, bölgesinin hatta dünyanın üretim ve teknoloji üssü olma noktasındaki adaylığını her geçen gün daha da pekiştiriyor.”

Haberin Devamı

Büyükelçilerin Türkiye’nin kabiliyetlerini aktaracak, potansiyelini gösterecek ayna konumunda olduğunu kaydeden Varank, “Ülkemizin rekabetçi yatırım ortamını, cazip teşvik sistemini, nitelikli insan kaynağını tanıtın” dedi.