Siyaset 'Çapsızların irademizi kırmasına izin vermeyiz'

'Çapsızların irademizi kırmasına izin vermeyiz'

15.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul projesine yönelik eleştirileri üzerinden muhalefete tepki göstererek, “Hayırdan başka laf, kargadan başka kuş bilmeyen bu kifayetsizler bugün de kanal projesine karşı çıkıyor, bu vizyon projesini boğmak için ellerinden geleni yapıyorlar ama biz bunlara aldırmıyor, çapsızların irademizi kırmasına izin vermeden yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Çapsızların irademizi kırmasına izin vermeyiz

 

Erdoğan, Bartın-Kurucaşile yolunun açılış törenine Külliye’den canlı bağlantı ile katıldı. Hizmete alınan kesimle zamandan 9.1 milyon lira, akaryakıttan 1.7 milyon lira olmak üzere toplamda 10.8 milyon lira tasarruf sağlanacağını söyleyen Erdoğan, “Yolun tamamının hizmete girmesiyle mesafeyi 15 kilometre kısaltmış olacağız” dedi.

Haberin Devamı

Muhalefetin Kanal İstanbul projesine yönelik eleştirilerine de tepki gösteren Erdoğan, şunları kaydetti:

‘Bunlara aldırmıyoruz’

“Vatan Caddesi’ne, ‘buraya uçak mı indireceksiniz?’ diye karşı çıkanlar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü ‘buradan mutlu azınlık geçecek’ diye yaftalayanlar, rahmetli Özal’ın inşa ettiği ikinci köprüyü engellemek için her yola başvuranlar, işte bu zihniyetin günümüzdeki temsilcileri geride bıraktığımız 19 yıllık dönemde bizim de karşımızdaydı. Kimi zaman mahkemeler kimi zaman yalan furyasıyla kimi zaman da sokak olaylarıyla ülkemize çağ atlatacak her projemizi sabote etmeye kaktılar. Hayırdan başka laf, kargadan başka kuş bilmeyen bu kifayetsizlerin bugün de Kanal İstanbul projesine aynı saiklerle karşı çıktığını görüyoruz. Müjdesini 11 yıl önce milletimizle paylaştığımız, ciddi hazırlık yaptığımız, emek verdiğimiz, bilim insanlarının katkısını alarak tekemmül ettirdiğimiz bu vizyon projesini boğmak için ellerinden geleni yapıyorlar ama biz bunlara  aldırmıyor, çapsızların irademizi kırmasına müsaade etmeden doğru bildiğimiz yolumuza devam ediyoruz. Biz dertliyiz, bu ülkeye ve millete sevdalıyız. Biz her akşam yastığa başımızı koyduğumuzda, ‘bugün halk için hak için ne yaptık, ne yapıyoruz?’ diye kendimizi sigaya çekiyoruz.”