Siyaset ‘Çapulculara itibar etmeyin’

‘Çapulculara itibar etmeyin’

05.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yıldırım, Kilis’te terör örgütlerine silah yardımına sert çıktı. Yıldırım, “Atılan füzelerin, atılan roketlerin ve terör örgütlerinin elindeki silahların nereden geldiğini çok iyi biliyoruz. Eğer bu ittifaklık devam edecekse, çapulcuların sözüne itibar etmeyeceksiniz” dedi

‘Çapulculara itibar etmeyin’

Başbakan Binali Yıldırım, Kilis’te Suriye’den atılan roketler yüzünden hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Temaslarının ardından valiliğe geçen Yıldırım burada ‘Zeytin Dalı Harekatı’nın ilk gününden bu yana Hatay’a 60, Kilis’e 34 olmak üzere 94 roket ve füze saldırısı yapıldığını ve 7 sivil vatandaşın şehit olduğunu, 113 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Haberin Devamı

‘Bir yere varamazsınız’

Terör örgütlerine silah veren ülkeleri çok iyi bildiklerini kaydeden Başbakan Yıldırım, “Müttefik diye düşündüğümüz bazı ülkelerin ne yazık ki bu terör örgütleriyle iş tutuyor olması milletimizi ve bizi ciddi anlamda rahatsız etmektedir. Bugün atılan füzelerin, atılan roketlerin ve terör örgütlerinin elindeki silahların nereden geldiğini çok iyi biliyoruz. Onun için dost bildiğimiz bu ülkelere bu vesileyle bir kez daha buradan diyoruz ki; terör örgütleriyle düşüp kalkmaktan vazgeçin. Devletler, devletlerle iş yapar. İnsan öldürmekten başka meziyeti olmayan, aşağılık terör örgütleriyle hiç bir yere varamazsınız. Hiç bir terör örgütünü yok edemeyeceğiniz gibi bölge insanının da sempatisini, güvenini kazanamazsınız. Türkiye, dostluğuna çok önem verir ama ülkemize husumet gösteren, düşmanlık gösterenler de şunu da çok iyi bilsin ki bu da karşılıksız kalmaz ve nitekim kalmıyor da.”

Haberin Devamı

Yıldırım şöyle devam etti: “NOTA’da müttefikimizsiniz ve çeşitli alanlarda birlikte çalışıyoruz. Eğer bu ittifaklık devam edecekse, çapulcuların sözüne itibar etmeyeceksiniz, Türkiye gibi dostluğuna güvenilir bir ülkenin sözlerine itibar edeceksiniz. Aksi halde Türkiye olarak, Türk devleti olarak aziz milletimiz olarak biz gereken tedbirleri alırız, ülkemizin, milletimizin başına bela olan bu terörün de üstesinden geliriz.”

‘Fazlasını yapacağız’

Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı’nın sevk ve idaresinden sorumlu 2. Ordu’nun Hatay’daki harekat merkezini ziyaret etti. Yıldırım’a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ile Hatay Valisi Erdal Ata da eşlik etti. Burada askerlere hitap eden Yıldırım “İşiniz kolay değil ama Türkiye Cumhuriyeti tarihine baktığımız zaman bundan çok daha zor şartlarda memleketin istiklalini, geleceğini ecdadımız nasıl korudu ve bize bu cennet vatanı emanet ettiyse biz de elimizdeki bu imkan ve kabiliyetlerle daha fazlasını yapacağız. Hepinizin alnından öpüyorum, Allah yar ve yardımcımız olsun.” dedi.

‘Çapulculara itibar etmeyin’