Siyaset Çavuş Adası’na Kardak’ı gözetleme kulesi yapılıyor

Çavuş Adası’na Kardak’ı gözetleme kulesi yapılıyor

15.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarındaki Çavuş Adası’na, Kardak Kayalıkları’nı gözetleme kulesi inşa ediliyor. Kardak çevresinde önceki gün Türk ve Yunan deniz unsurları arasında sıcak temaslar yaşanırken, bölgede dün sessizliğin hakim olduğu gözlendi.

Çavuş Adası’na  Kardak’ı gözetleme kulesi yapılıyor

Ancak dün yeni bir gelişme dikkat çekti. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından, Kardak’a 1 mil uzaklıktaki Çavuş Adası’na, iskele ve gözetleme kulesi yapılmaya başlandı. Çavuş Adası’nda bulunan 350 yıllık Osmanlı kulesinin yanına yapılacak gözetleme kulesinden hem kaçaklar hem de Yunan askeri birliklerin hareketleri rahatlıkla kontrol edilebilecek. Bu kuleden Aydın’ın Didim ilçesi ile Bodrum ve Datça arasındaki bölge de izlenebilecek.

Haberin Devamı

Çavuş Adası’na giden yetkililer, inceleme yaparken, Gümüşlük Sahili’ne getirilen yüzen konteynerle adaya götürülmek üzere su tankları ve inşaatta kullanılacak jeneratörün taşındığı görüldü.

Yunanlar da geçen 21 Ocak’ta, kayalıklara 2 mil uzaklıktaki Kalalimnos Adası’nda, gözetleme kulesinin yanında bir inşaat çalışması başlatmıştı.

l YAŞAR ANTER Muğla DHA