Siyaset Çavuşoğlu Balkan turunun ikinci durağı olan Makedonya'da

Çavuşoğlu Balkan turunun ikinci durağı olan Makedonya'da

16.06.2022 - 18:43 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sırbistan’ın ardından Balkan turunun ikinci durağı olan Kuzey Makedonya’ya geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Balkan turunun ilk durağı Sırbistan'daki resmi temaslarının ardından II. Prespa Diyalog Forumu’na katılmak üzere Kuzey Makedonya’ya geldi. Kuzey Makedonya’da Türk toplumu mensupları ile bir araya gelen Çavuşoğlu, çocuklar tarafından bayraklarla karşılanırken, bir öğrenci ise şiir okudu.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu Balkan turunun ikinci durağı olan Makedonyada

Çavuşoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Prespa Diyalog Forumu’na katılmak, vatandaşlarımız ve soydaşlarımızla buluşmak üzere Balkanlar’daki ikinci durağımız Kuzey Makedonya’dayız. Kuzey Makedonya’nın kültürel ve ekonomik zenginliğine önemli katkılarda bulunan Türk Toplumu’nun temsilcileriyle, Evlad-ı Fatihanla bir araya geldik. Ülkelerimiz arasında dostluk köprüsü olan soydaşlarımızın her zaman yanlarında olacağız” dedi.

PEŞ PEŞE ÖNEMLİ GÖRÜŞMELER

Balkan turunun ilk durağı Sırbistan'ın ardından II. Prespa Diyalog Forumu’na katılmak üzere Kuzey Makedonya’ya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ohri kentinde Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi İlhan Küçük ile bir araya geldi. Çavuşoğlu, Küçük’ü Avrupa için Demokratlar ve Liberaller Grubu Eşbaşkanı olarak seçilmesi nedeniyle tebrik etti.

Haberin Devamı

Bakan Çavuşoğlu, daha sonra Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg ile görüştü.