Siyaset Çavuşoğlu'ndan seçim youmu: Vatandaşımız beka ve istikrara oy verdi

Çavuşoğlu'ndan seçim youmu: Vatandaşımız beka ve istikrara oy verdi

02.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yerel seçimlere ilişkin, “Vatandaşlarımız ülkenin bekası ve istikrarına oy vermiştir ve partimiz açık ara kazanmıştır” dedi. Çavuşoğlu, Ankara’ya resmi bir ziyaret gerçekleştiren Venezuelalı mevkidaşı Jorge Arreaza ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlundan seçim youmu: Vatandaşımız beka ve istikrara oy verdi

Türkiye’de yapılan yerel seçimlere ilişkin Çavuşoğlu, “Bu seçimle vatandaşlarımız ülkemizin bekasına ve istikrarına oy vermiştir ve partimiz açık ara kazanmıştır. Doğu ve Güneydoğu’da bugün HDP’nin kalesi denilen yerlerde bile açık ara farkla AK Parti seçimleri kazandı. AK Parti’nin kaybettiği seçim bölgeleri de oldu. Bunlardan bir tanesi de benim şehrim Antalya. Ama halkımızın tercihine de saygı duymamız gerekiyor. Cumhur İttifakı olarak diğer ittifakla kıyaslandığında aradaki fark çok büyüktür. Dolayısıyla halkımız bekaya ve Türkiye’nin istikrarına oy vermiştir ama sonuçta ülkemiz kazanmıştır” diye konuştu. Venezuela’nın zor günler geçirdiğine” işaret eden Çavuşoğlu, “Tek taraflı yaptırımlar sadece halk kitlelerini mağdur ediyor. Venezuela’daki herhangi olumsuz bir durum tüm Latin Amerika’yı hatta Karayipler’i etkileyebilir. Biz Venezuela ile iş birliğini önümüzdeki süreçte sürdürmeye devam edeceğiz. Sayın Maduro’yu da Venezuela’nın meşru başkanı olarak görüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ABD’ye gitti

Çavuşoğlu, ABD’de yapacağı temaslar hakkında da bilgi verdi. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantısı için bugün (dün) New York’a gideceğini söyleyen Çavuşoğlu, Washington’da NATO Dışişleri Bakanları toplantısına iştirak edeceğini aktardı. Burada birçok mevkidaşıyla görüşmeler yapacağını dile getiren Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile de bir araya geleceği bilgisini verdi. Çavuşoğlu, daha sonra gideceği Kuzey Carolina’da Nobel ödüllü Türk bilim insanı Aziz Sancar’ı ve Sancar’ın burada kurmaya çalıştığı Türk merkezini ziyaret edeceğini kaydetti.

Arreaza da, “Venezuela ve Türkiye’nin ticari ilişkilerini artırmak ve iş birliğini bir adım daha ileriye taşımak adına alternatif yollar bulmak için durmadan çalışacak. Bunu da hiç kimse engelleyemeyecek” dedi.