Siyaset Cemevinde iftara katıldı

Cemevinde iftara katıldı

09.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da Hüseyin Gazi Türbesi ve Cemevi’ni ziyaret ederek Alevi ve Bektaşi derneklerinin temsilcileriyle buluştu. Erdoğan, Muharrem ayının 10. gününde düzenlenen iftara katıldı.

Cemevinde iftara katıldı

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Mamak’ta bulunan Hüseyin Gazi Türbesi ve Cemevi’ni ziyaret ederek Alevi ve Bektaşi derneklerinin temsilcileriyle bir araya geldi ve Muharrem ayının 10. gününde düzenlenen iftara katıldı.

Haberin Devamı

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sonrasında Hüseyin Gazi Türbesi ve Cemevi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Alevi ve Bektaşi derneklerinin temsilcileriyle Muharrem ayı iftarına katıldı. Programda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da yer aldı.

‘Müjde bekliyoruz’

Tunceli Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt, Milliyet’e yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın birlik beraberliğe vurgu mesajları verdiğini söyledi. Yurt, “Konuşması gönüllerimizi okşadı, duymak istediklerimizi duyduk” dedi.

Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Mehmet Ali Ayyıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan cemevinden ayrıldıktan sonra gazetecilerle sohbet ederek, iftarda konuşulanlarla ilgili bilgi verdi. Ayyıldız, Ankara’da cemevlerine yönelik saldırılarla ilgili “Alevi toplumunun geçmişte yaşadığı çok büyük travmalar var. Küçük olaylar hep bunların habercisiydi. Bunu Sayın Cumhurbaşkanı’na ilettim. Kendisi de, ‘Elimizdeki tüm imkanları seferber ettik. İnşallah bir daha böyle acılar yaşanmayacak’ dedi. Ayrıca kendisine ilettiğimiz talepler oldu. Bunların en başında cemevlerinin ibadethane olarak tanınmasıydı. Kendisi de ‘bununla alakalı çalışmalar yaptıklarını’ söyledi. Bu ziyaretin bununla alakalı olduğunu düşünüyoruz. Yakın zamanda bir müjde alacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında da “Birlik ve beraberliğin simgesi olan Aşure Günü’nün ve Muharrem ayının İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Şehadetinin seneidevriyesinde, şehitlerin efendisi Peygamber Efendimiz’in torunu Hazreti Hüseyin efendimizi ve Kerbela şehitlerini rahmetle yad ediyorum” ifadelerini kullandı.

Cemevinde iftara katıldı

Hira’nın hayali gerçek oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cam kemik hastası 13 yaşındaki Hira ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığına ait sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, cam kemik hastalığı ile mücadele eden 13 yaşındaki Hira ile bir araya geldi” denildi. Düzce’de ailesiyle yaşayan Hira, Erdoğan’a olan hayranlığını “Tayyip dedemi görebilmek, ona sarılabilmek en büyük hayalim” diyerek dile getirmişti.