Siyaset Centilmenlik arayışı sonuçsuz kaldı

Centilmenlik arayışı sonuçsuz kaldı

23.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan’ın önceki gün CHP, MHP ve HDP’ye yaptığı 4 maddelik çağrıyı MHP reddetti. Oktay Vural, “MHP’nin Davutoğlu’na güveni sıfır” dedi

Centilmenlik arayışı sonuçsuz kaldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, 4 partinin teröre karşı ortak tavır deklarasyonu yapması ve “centilmenlik” içinde seçim kampanyalarının yürütülmesi yönündeki çağrısı, MHP’den gelen olumsuz yanıt üzerine sonuçsuz kaldı. Ak Parti, CHP’nin olumlu yaklaşımına karşın, MHP’nin “yokuz” demesi üzerine “4’lü mutabakat” şartı çerçevesinde HDP ile temas kurmaktan vazgeçti. Partilerle teması yürüten Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “4 partinin mutabakatı görünen o ki olmuyor. MHP teröre karşı ortak tutum içerisinde olmayacağını ifade etti. MHP bu tavrını tabanına nasıl anlatacak?” diye sordu.

Haberin Devamı

‘Deklarasyonla olmaz’

Milliyet’e konuşan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise, çözüm süreci ve 7 Haziran seçimleri sonrası hükümet kurma sürecindeki tavrı nedeniyle partisinin Davutoğlu’na güveninin sıfır olduğunu belirtti. Vural, “Terörle mücadele deklarasyonla sağlanmaz. İrade olması gerekir. Ülkeyi bu duruma AKP’nin iradesizliği getirmiştir. Dolmabahçe’de 10 maddede mutabakat sağlayıp, MHP’nin 4 maddesine hayır diyenler hangi cüretle bu teklifi yapabiliyorlar. Davutoğlu deklarasyon arayacağına mücadele etsin. Terörü muhatap alıp PKK’yı güçlendirenlerin bir deklarasyonla bu süreçten kendilerini aklamaları mümkün değildir. Davutoğlu Ak trollerini, tetikçi gazetecilerini sustursun” dedi.


Vural, Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı’nın siyasi tartışmaların dışında tutulması çağrısına da, “Davutoğlu Cumhurbaşkanı’na ‘Çek elini siyasetten’ desin” karşılığını verdi.