Siyaset Cezayir ziyaretinde Libya diplomasisi

Cezayir ziyaretinde Libya diplomasisi

08.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Cezayir’de resmi temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun ve Başbakan Abdulaziz Cerrad tarafından kabul edildi.

Cezayir ziyaretinde Libya diplomasisi

Çavuşoğlu’yla Başkanlık Sarayı’nda görüşen Tebbun, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Dostumuz Türkiye ile aramızda çok sıcak ilişkiler var” dedi. Çavuşoğlu Tebbun tarafından kabul edilmesinin ardından Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Tebbun’a, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamını ilettiğini belirten Çavuşoğlu, “Ülkelerimiz arasındaki iş birliğini Stratejik Konsey düzeyine çıkartacağız. Başta Libya krizi olmak üzere, bölgesel konularda ortak çıkarlarımız temelinde iş birliği yapacağız” dedi.

Başbakan Cerrad ile de görüşen Çavuşoğlu, Cezayirli mevkidaşı Sabri Bukadum ile de bir araya gelerek, Libya başta olmak üzere bölgesel gelişmeler hakkında görüş  alışverişinde bulundu. Çavuşoğlu, “İki ülkeyi de ilgilendiren gelişmeler var. Beraber çalışırsak barış ve istikrarı getireceğimize dair güvenimiz var” ifadesini kullandı.