Siyaset CHP’den arka kapı diplomasisi

CHP’den arka kapı diplomasisi

10.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

YSK’nın kararının ardından İstanbul seçimiyle ilgili strateji ve taktikleri belirlemeye çalışan CHP, bir yandan da 31 Mart’ta aday gösteren diğer siyasi partilerle ve bağımsız adaylarla “arka kapı” temaslarını yoğunlaştırdı

CHP’den arka kapı diplomasisi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için parti içinde hazırlıklarını sürdüren CHP, diğer siyasi partiler ve bağımsız adaylarla, “arka kapı” temaslarına başladı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirilen Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İstanbul’da adayı olan partiler ile bağımsız adaylarla “destek” görüşmelerine başladı. Kılıçdaroğlu da önceki akşam İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile telefonda görüşerek, İstanbul stratejisini konuştu. İki liderin önümüzdeki günlerde, Millet İttifakı içindeki siyasi parti genel başkanlarının da katılacağı bir iftar yemeği planladığı öğrenildi.

Haberin Devamı

İstanbul’da AK Parti ve CHP dışında aday gösteren siyasi partiler ile bağımsız adayların 23 Haziran’da yeniden yapılacak seçimler için nasıl bir karar alacağı merak konusu. Bu çerçevede CHP yönetimi de bu partilerin ve bağımsız adayların desteğini alabilmek için harekete geçti.

BBP ile de temas

Edinilen bilgilere göre, Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirilen Genel Başkan Yardımcısı Torun, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Bağımsız Türkiye Partisi gibi partilerin yanı sıra 31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı’na destek veren Büyük Birlik Partisi ile de diyaloğa geçtiği öğrenildi. Torun’un görüşmelerinde seçimlerin “hukuksuz” bir kararla iptal edildiğini vurgulayarak, “Artık tüm kesimlerin demokrasi çatısı altında birleşmesi gerektiği” mesajını verdiği kaydedildi. Torun’un önümüzdeki süreçte İstanbul’daki bağımsız adaylarla da görüşmelerine başlayacağı bildirildi. Her görüşme sonrası Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu bilgilendiren Torun’un, görüşmelerini bir hafta içinde tamamlamayı hedeflediği ifade edildi.

Haberin Devamı

Akşener ile görüştü

Kılıçdaroğlu da önceki gün akşam saatlerinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile telefonda görüştü. Görüşmede İstanbul seçimleri için izlenecek yol haritasıyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. İki liderin önümüzdeki günlerde, Millet İttifakı çatısı altındaki parti liderlerinin katılımıyla bir iftar yemeği planladığı öğrenildi.

CHP’den arka kapı diplomasisi

‘Geçmiş olsun’ ziyaretleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye-Türkmenistan Dostluk Derneği, Türk Boyları Konfederasyonu ve Yozgat Gönüller Platformu yöneticilerini kabul etti. Parti genel merkezindeki kabul, Kılıçdaroğlu’nun makam odasında gerçekleştirildi. Kabulde, ziyaretçilerin Çubuk’ta şehit cenazesinde saldırıya uğrayan Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na, “geçmiş olsun” dileklerini ilettiği belirtildi. ANKARA Milliyet