Siyaset CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan Gezi Davasında verilen cezalara tepki: Dünyada böyle bir örnek yok

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan Gezi Davasında verilen cezalara tepki: Dünyada böyle bir örnek yok

27.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Gezi davasına değinen Kılıçdaroğlu “Kurgulanmış mahkemelerden adalet çıkmaz. Talimatla aldıkları kararların altına imza atıyorlar” dedi. Yol arkadaşlarına da seslenen Kılıçdaroğlu “Ya bana katılın ya şimdi şu anda yolumdan çekilin” ifadelerini kullandı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan Gezi Davasında verilen cezalara tepki: Dünyada böyle bir örnek yok

ANKARA Milliyet - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grubunda dün kürsüde 12 dakikalık bir konuşma yaptı. Zaman zaman duygulanan Kılıçdaroğlu, bir bölümünü irticalen gerçekleştirdiği ve hem parti dışı hem parti içi muhalefete yönelik mesajlar içeren konuşmasını “Haydi eyvallah” diyerek tamamladı. CHP lideri özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

KURGULANMIŞ MAHKEME: Bir karar açıklandı, Gezi kararı. Kurgulanmış mahkemelerden adalet çıkmaz. Burada görev alan hakimlerin bir kısmı zaten önceden kararlarını vermişler. Verdikleri kararlar kendi özgür iradeleriyle verdikleri kararlar değil, talimatla aldıkları kararlar. Demokrasi tarihimize baktığınızda bu tür mahkemeleri çok gördük. Bu ülkenin Genelkurmay Başkanı’nın bile ‘terörist’ olarak kurgulanmış mahkemelerden hapse atıldığını da gördük. Gezi nedir? Bizim demokrasi tarihimizde özgürlüğü haykıran gençlerin sesidir. Baskıya isyandır. Bu kurgulanmış mahkemede Osman Kavala beraat ettiği bir davadan müebbet hapse mahkum oldu. Dünyada böyle bir örnek, böyle bir garabet yok. Ama bizim ülkemizde olur, çünkü yargı bağımsız değil.

Haberin Devamı

ÇOK ÖFKELİYİM: (Kravatını gevşetip, konuşma metnini kıvırıp, kenara koyarak) Bugün farklı bir konuşma ile karşınızda olacağım. Bugün yazdığım konuşmayı bir tarafa bıraktım. Karanlığa mahkum edilen milyonların sesini dile getirmek istiyorum. Gerçekten çok öfkeliyim. Ey saray, sesimi duyuyor musun? Hiç kimse olarak gördüklerinin ışıksız evlerinden sesleniyorum sana. Yoksulların biriken öfkesini görüyor musun? Evsiz, yurtsuz, elektriksiz, aç bıraktığın bebeklerin ağladığını duyuyor musun? Ben o bebeklerin ağlamalarından gece uyuyamıyorum. Karanlıkta onları düşünüyorum. Sonra o karanlıkta senin beşli çetelerini de düşünüyorum. Ve yumruklarımı sıkıyorum.

YOLUMDAN ÇEKİLİN: Bütün yol arkadaşlarıma sesleniyorum. Size de bir çift lafım var. Bu engerekler ve çıyanlarla çatışma ne kadar sert olursa zaferde o kadar yakın ve görkemli olacaktır. Ne pahasına olursa olsun yürüyeceğiz. Ben o yoksulluğa mahkum edilen çocuklar için mücadele edeceğim. Ya bana katılın ya şimdi şu anda yolumdan çekilin. Açık ve net söylüyorum. Pes etmeyeceğim, durmayacağım.

KAVGA EDECEĞİZ: İçimde bu halk için biriktirdiğim büyük bir kavga var. Bu kavgayı hep birlikte yol arkadaşlarımla birlikte yapacağız. Ülkeyi kaçak sığınmacılarla dolduranlarla, beş paraya vatandaşlığı satanlarla. ülkede milyonların elektriğini kesen çetelerle kavga edeceğiz. Özetle, vatanı satanlarla kavga edeceğiz. Biz birbirimize emanetiz yol arkadaşlarım. Kol kola gireceğiz ve yürüyeceğiz. Bu memleket bize emanet. Birimiz açken, hiçbirimiz tok değiliz. Birimiz karanlıktayken hiçbirimiz aydınlıkta değiliz. Hadi eyvallah değerli arkadaşlar.

Haberin Devamı

Kimlere hangi mesajı verdi?

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun partisinin grup toplantısında yaptığı konuşma siyaset arenasında büyük yankı uyandırırken, CHP kulislerinde de konuşmanın şifrelerine ilişkin şu yorumlar yapıldı:

“Genel Başkan hem iktidara hem parti içine hem de seçmene mesajlar verdi. Birincisi, Osman Kavala davası iktidarın gösterdiği bir sopa. Kılıçdaroğlu diyor ki ‘siz kavga ederseniz biz de karşılıksız bırakmayız, dik dururuz. Senin sopana biz baş eğmeyiz’. İkincisi; ‘Kılıçdaroğlu aday mıdır, değil midir, ne diyor, ne yapıyor’ diyenlere de dedi ki ‘Ben yola çıktım, çıktığım yolda benle yürüyenler yürüsünler, yürümeyenler, yapmak istedikleri bir şey varsa onu da yapsınlar’. Vatandaşa da seslendi, topluma, ‘böyle bir zulmü hak etmiyorsunuz, birisinin yürümesi gerekiyorsa, ben yürüyorum ama siz de zulme karşı sessiz kalmayın’ mesajı verdi. Bu anlamda seçim süreci başlamış oluyor bizim açımızdan. Genel Başkan ‘ben çizmelerimi giydim’ dedi, biz de onun arkasında dimdik duracağız.”