Siyaset CHP’de ‘yaz’ stratejisi

CHP’de ‘yaz’ stratejisi

15.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Sonbaharda bir erken seçim olacakmış gibi çalışan CHP, yazın izleyeceği stratejiyi de belirledi.

CHP’de ‘yaz’ stratejisi

Mehtap Gökdemir - CHP başta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere tam kadro sahada olacak. CHP’liler özellikle seçimin kaderini belirleyecek olan ‘kararsız’ları ikna etmeye çalışacak, partinin çözüm önerilerini anlatacak ve hazırlanan ‘çözüm önerilerimiz’ kitapçığını dağıtacak.

Haberin Devamı

İlk miting Bursa'da

Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayramı'ndan sonra ‘Milletin Sesi’ mitingini büyükşehri kıl payı kaybettiği Bursa'dan başlatacak. Mitingin başında vatandaşlar kürsüye çıkarak konuşacak. Bursa’nın hem işçi hem emekli hem esnafın çok olması hem de ulaşım nedeniyle seçildiği belirtildi. Milletin Sesi mitinglerinin ayda bir ve hafta sonu yapılması planlanıyor. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu daha sık miting yapmaktansa il ziyaretlerine ağırlık verecek ve sıklaştıracak. Kılıçdaroğlu yapacağı il ziyaretlerinde kanaat önderleri, gençler, kadınlar, esnaf ve çiftçiyle buluşacak. CHP Genel Başkanı, Ramazan Bayramı’ndan sonra il ziyaretlerini artıracak. Kılıçdaroğlu’ndan önce milletvekili ve Parti Meclisi üyelerinden oluşan hazırlık ekibi de o illere gidecek. CHP saha çalışmalarında partinin oyunun az olduğu illere ağırlık verirken İstanbul için de ayrı bir çalışma yürütülecek. Kılıçdaroğlu’nun da İstanbul’da üç gün boyunca yoğun bir programı bulunuyor. Cumartesi günü Sultanbeyli’de bir evde sahura katılması ve Üsküdar’da da üniversite öğrencilerinin ev daveti üzerine iftar sonrası çaya gitmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

Başkanlar kampı

Kılıçdaroğlu, Mayıs ayında da partisinin bütün belediye başkanlarını kampa almayı planlıyor. 

MYK’da değişiklik iddiaları

CHP kulislerinde parti yönetiminde yani MYK’da değişiklik olacağı iddialarına pek ihtimal verilmiyor. CHP’li kaynaklar, “Genel Başkan seçime giderken kendi takdiriyle MYK’sını tahkim edebilir, güçlendirebilir. Geçen sefer tahkimat yaptı, Bülent Tezcan’ı yurt dışı örgütlenmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak atadı. İçerde böyle bir konuşma yok, ama Genel Başkan her zaman yapabilir. Daha çok değişiklik yerine görev alanlarını bölüp oraya böyle tahkimatlar olabilir. MYK üyesinin sayısı artabilir. Ancak böyle bir değişiklik konusu şu anda gündemde yok” yorumunu yapıyor.