Siyaset CHP'den Kılıçdaroğlu-Ahmet Türk görüşmesine ilişkin açıklama

CHP'den Kılıçdaroğlu-Ahmet Türk görüşmesine ilişkin açıklama

12.11.2018 - 17:34 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, HDP'li eski milletvekili Ahmet Türk ile görüşmesine ilişkin Faik Öztrak ve Bülent Kuşoğlu'ndan açıklama geldi.

CHPden Kılıçdaroğlu-Ahmet Türk görüşmesine ilişkin açıklama

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

Haberin Devamı

Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun Ahmet Türk'le görüşme yaptığı doğru mu? Burada ne görüşüldü?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"CHP Genel Başkanı demokrasiden, haktan, hukuktan, adaletten yana olan, her türlü aşırılıkla, terörle arasına mesafe koyan herkesle görüşür. Bu görüşmenin bir nezaket görüşmesi, karşı tarafı dinlemeye dönük bir görüşme olduğunu biliyorum."

MANSUR YAVAŞ SORUSU

"Mansur Yavaş'ın Ankara'da ortak aday olarak gösterilip gösterilmeyeceğinin" sorulduğu Öztrak, isimleri belirleme yetkisinin Parti Meclisi'nde (PM) olduğunu ifade etti.

"CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu 'HDP ile ittifak yapacağız' açıklamasında bulunmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Öztrak, konuyla ilgili Tanrıkulu ile görüştüğünü, bu tip haberlerin "çarpıtma" olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

KUŞOĞLU'NDAN GÖRÜŞME AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, HDP'li eski milletvekili Ahmet Türk ile görüşmesine ilişkin, "Sayın Genel Başkanımız, ülkenin birlik ve bekası için bu konuda hassasiyet gösteren herkesle bir araya gelir." dedi.

Kuşoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için Mansur Yavaş ile kendisinin adının geçtiğinin ifade edilmesi üzerine ise "Mansur Yavaş'ın yine adayımız olmasından memnuniyet duyarız ancak buna yetkili organlar ve Genel Başkanımız karar verecek. Ben ise partide Genel Başkan Yardımcısıyım. Benim adaylığım söz konusu değil. Milletvekillerinin de bu dönemde aday olmaları söz konusu değil. Parti tarafından görevlendirilmesi söz konusu olabilir." diye konuştu.