Siyaset CHP’den termik santral raporu

CHP’den termik santral raporu

11.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın tarafından hazırlanan raporda “Kemerköy Termik Santrali adeta yansın istendi. Santrale gelmeden yangını bitirme olanağı bulunurken, ne yazık ki bu ihmal edilmiştir” iddiası yer aldı.

CHP’den termik  santral raporu

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - “Muğla’da orman yangınlarının tehdit ettiği termik santraller” başlığıyla hazırlanan ve MYK’ya sunulan raporda, yangının kentteki üç termik santralden Kemerköy ve Yeniköy’ü tehdit ettiği belirtilerek, özetle şu değerlendirmeler yapıldı:

Haberin Devamı

“Kemerköy Termik Santrali adeta yansın istendi. Santrale ulaşmadan önceki 4 gün süre ve 15 kilometrelik bir mesafe varken yangının durdurulması için çağrılarda bulunulmuş ancak etkin mücadele görülmemiştir. Kemerköy’e gelmeden yangını bitirme olanağı bulunurken ne yazık ki bu ihmal edilmiş, ayrıca bakanlıklarca verilen sözler tutulmamıştır.”

Türkiye’de elektrik üretiminde kurulu gücün 98 bin megavatı bulduğu, 2 Ağustos’ta ülke genelinde toplam 50 bin megavat büyüklüğündeki talep karşılanamadığı için pek çok ilde elektrik kesintisi yaşandığı belirtilen raporda şu görüşlere yer verildi:

‘Zam baskısı için mi?’

“AK Parti iktidarı döneminde elektrik üretimi büyük oranda özelleştirilmiştir. Söz sahibi özel sektördür. 2 Ağustos 2021’de kurulu kapasite gücünün çok rahat bir şekilde talebi karşılaması gerekirken; bazı özel santrallerin tam kapasiteyle çalışmadığı iddia edilmektedir. Başka bir deyişle özel şirketlerin iktidara zam yapma baskısı için elektrik üretim santrallerini çalıştırmadığı ileri sürülmektedir.”