Siyaset CHP'li Günaydın: Özel hastaneleri AK Parti yandaşları kuruyor

CHP'li Günaydın: Özel hastaneleri AK Parti yandaşları kuruyor

13.03.2011 - 15:00 | Son Güncellenme:

.

CHPli Günaydın: Özel hastaneleri AK Parti yandaşları kuruyor

CHP Parti Meclisi üyesi Gökhan Günaydın, Ak Parti’nin sağlık politikalarını eleştirerek, "Türkiye’de sağlık gerçekten kötüye gidiyor. Özel hastanelere inanılmaz bir kaynak aktarılıyor. Özel hastaneleri yandaşlar kuruyor" dedi.

CHP Bolu İl Başkanlığı Gençlik Kolları tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda "Siyaset Akademisi" toplantısı düzenlendi. Toplantıya CHP Parti Meclisi üyeleri Gökhan Günaydın, Enver Aysever, partililer ve çok sayıda kişi katıldı. Gökhan Günaydın, yabancılara toprak satışının serbest bırakılması ardından yazlık bölgelerde yabancıların arazi ve tesisleri almaya başladığını belirterek, şöyle dedi: "Türkiye, Gümrük Birliği Anlaşması ile Avrupa Birliği ülkeleri dışında bir ülkede de hangi gümrük vergisini uygulayacağına dair kendisinin karar verme yetkisini ortadan kaldırdı. Artık Brüksel’den karar veriyorlar. Biz onların kararlarına göre Endonezya’dan mal ithalatı yapıp ona da gümrük vergisi veriyoruz. Kendi gümrük vergimizi kendimiz uygulayamıyoruz. Türkiye, 1923 yılında Atatürk’ün çıkardığı Köy Kanunu’yla yabancılara toprak satışını yasaklamıştı. Türkiye, 2004 yılında yabancılara toprak satışını serbest bıraktı. 1923 yılında ’Bu vatan bizim’ denildi, 2004 yılında da ’Yahu öyle şey olur mu yabancılar toprak alsın’ denildi. Zamanın Maliye Bakanı ’Yabancılar toprak alıyor da onu omzuna yükleyip yurt dışına mı götürecek. Bu ülkede kalmaya devam edecek’ diyordu. Gidin Antalya’ya oradaki tesislere, konutlara bir bakın. Bu ülke ne kadar yabancılaşmış onu göreceksiniz." Türkiye’de sağlığın kötüye gittiğini ve özel hastanelerin yandaşlar tarafından kurulduğunu ileri süren Gökhan Günaydın, yapılan anketlere katılanlarin AK Parti’nin en başarılı olduğu alan olarak sağlık gösterildiğini, onbinlerce doktor ve sağlık çalışanının sağlık politikalarını protesto etmesinin çelişki oluşturduğunu anlattı. Günaydın, kamu üzerinden verilen bir sağlık hizmeti yerine sağlığın ticari hale geldiğini söyledi.

Günyadın, öğretim üyesi ve aydınların televizyonlarda ekonominin iyiye gittiğine dair açıklamalarına da tepki göstererek, şöyle konuştu: "Bir ülkede ekonomi kötü giderse işsizlik artar, ekonomi iyi gidirse işsizlik azalır. Nasıl oluyor da vatandaşımız ’AK Parti işsizlik konusunda başarısızdır’ derken ekonominin iyi gittiğine dair zemin hazırlanıyor Türkiye’de. O halde bunu da düşünmeliyiz. Türkiye’de kendisine aydın denilen, öğretim üyesi denilen kişiler çıkıyorlar ’Ekonomi iyi gidiyor’ diyor. Vatandaş da dizi gibi, tartışma programlarını da izliyor. Vatandaş ta ’Ben işsizim, ben yoksullaşıyorum ama koskoca profesörler yalan söyleyecek değil heralde ekonomi iyi gidiyormuş’ diye düşünüyor."