Siyaset CHP'li Tekin'den canlı yayında darbe

CHP'li Tekin'den canlı yayında darbe

23.11.2010 - 09:45 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan yardımcısı Gürasel Tekin, telefonla bağlandığı programda CHP'li Korkmaz Karaca'yı fena haşladı.

CHPli Tekinden canlı yayında darbe

BDP'nin "solda blog" projesi, iki partiyi birbirine düşürdü, ekranda hakaretler havada uçuştu. BDP'li Bengi Yıldız, CHP'li Korkmaz Karaca'nın Demirtaş ile ilgili sözlerini "seviyesiz" bulunca kıyamet koptu.

Haberin Devamı

Karaca'ya en sert tepki ise CHP'nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin'den geldi. Tekin, olmadık bir konuda CHP'yi tartıştığı için Karaca'yı önce uyardı, itiraz gelince de fırçaladı!

Ankara kulislerinde çalkalanan "Sol'da ittifak" tartışmaları, Ahmet Hakan'ın CNN Türk'teki Tarafsız Bölge adlı programında dün akşam ekrana taşınınca, Gürsel Tekin isyan etti. Tekin, olmadık bir konuda yapılan tartışmaları yakışıksız bulduğunu söyleyerek, "ittifak iddialarını" manşetlerine taşıyan gazeteleri de "tekrarı halinde gerekeni yapacağız" sözleriyle sert bir dille uyardı.

İŞTE TARTIŞMAYI BAŞLATAN O SÖZLER

Programda tartışmayı alevlendiren sözler ise CHP Parti Meclisi Üyesi Korkmaz Karaca'dan geldi. Demirtaş'a yönelik "CHP'nin ismini ağzına alırken abdest al" diye seslenen Karaca, telefondaki BDP Milletvekili Bengi Yıldız ile kavgaya tutuştu. İşte Karaca'nın BDP lideri Demirtaş ile ilgili o sert sözleri:

Haberin Devamı

"Selahattin Bey’in açıklamalarını izlerken utanç duydum. Buradan sesleniyorum, CHP’nin ismini ağzına alırken önce git "abdest al ağzını yıka". Cumhuriyet Halk Partisi’nin kimseye özür borcu yoktur.

PKK TERÖR ÖRGÜTÜ MÜ?
Kormaz Karaca'nın tavrına bir eleştiri de Hadi Özışık'tan geldi. Karaca'nın bir dönem Sarıgül ile yakınlığına dikkat çeken Özışık, "aptalca" bulduğu tartışmayla ilgili oldukça ilginç ipuçları verdi.


Selahattin Demirtaş’tan bizim özür borcumuz falan yok ama özür borcu olan biri var! Kürt kökenli vatandaşlarımızın kanına giren, onları evlerinde barklarında; çocuk, bebek dinlemeden öldüren PKK’nın sözcülüğünü yapanlar, Kürt halkından özür dilesinler."

BDP'Lİ YILDIZ BOMBANIN PİMİNİ ÇEKTİ!

CHP'li Karaca'nın bu sözleri üzerine telefonda bekleyen BDP milletvekili Bengi Yıldız, yeni bir tartışmanın filitini ateşledi. Karaca'nın "PKK'yı terör örgütü olarak görüyor musunuz" sorusuna "PKK, terör örgütü değildir" cevabı veren Yıldız, CHP'yi suçladı, Kürt sorununun bir parçası olduklarını söyledi ve CHP'li Karaca'yı yerden yere vurdu!

Yıldız'ın eleştirileri, taraflar arasında hakaretlere varan sert tartışmaların yaşanmasına neden oldu. Yıldız'ın açıklamaları üzerine Karaca tekrar söz aldı ve savcıları göreve çağırarak BDP'li bir milletvekilinin terör örgütünü akladığını iddia etti. Yıldız'a bir uyarı da programın moderatörü Ahmet Hakan'dan geldi. Hakan, "silah ve şiddetle arasına mesafe koymayan" PKK'nın bu şekilde nitelendirilmemesini istedi.

Haberin Devamı

TEKİN CANLI YAYINI TELEFONLA BASTI

Taraflar arasındaki kavgaya müdahale ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'den geldi. Tekin, ittifak tartışmalarında CHP'yi savunduğunu söyleyen CHP Parti Meclis Üyesi Korkmaz Karaca'yı canlı yayında önce uyardı, itiraz edince de"sana kim CHP adına konuşma yetkisi verdi?" diyerek fırçaladı. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği karşılıklı diyalogda Tekin, Karaca'ya "git parti meclis üyesinin görevleri nedir oku, ya da benim gibi 25 yıl parti içinde eğitim al" diyerek tartışmayı bitirdi. İşte Tekin'in o sözlerinden dikkat çeken bir bölüm:

"Arkadaşlarımızın böyle bir tartışmaya girmeleri çok rahatsız edici. Onlarca telefon aldım rica ediyorum. Parti meclisi üyesi bir arkadaşımızın böyle bir tartışmaya girmesi ne kadar ayıp birşeydir! Bırakın Selahattini, Aliyi, Veliyi! Böylesi zeminlerde CHP'yi hangi zeminde tartışılıp tartışılmadığını senin bilmen lazım. CHP'nin farklı bir kültürü var. Onun için partiyi böyle bir zeminde tartışmanız çok acı ve üzücü bir şeydir. Böyle birşey olabilir mi?"

Haberin Devamı

Gazeteciler.com

İŞTE O GÖRÜNTÜLER: