Siyaset 'CHP'yi terör örgütleriyle irtibatlandıranlar şerefsizdir'

'CHP'yi terör örgütleriyle irtibatlandıranlar şerefsizdir'

05.04.2016 - 14:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'CHP'yi terör örgütleriyle irtibatlandıranlar şerefsizdir' dedi.

CHPyi terör örgütleriyle irtibatlandıranlar şerefsizdir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'lilere önelik saldırılara ilişkin "Son günlerde CHP'ye yönelik saldırılar var. İl başkanlarımız saldırıya uğruyor. Milletvekillerimiz saldırıya uğruyor. Bunu kabul edemeyiz. Başbakan çıkıp bir açıklama yapacak mı diye bekledim. Bu saldırıyı yapanlar CHP'yi terör örgütlerine irtibatlandırarak yapıyorlar. CHP'yi terör örgütleriyle irtibatlandıranlar alçaktır, şerefsizdir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Savunma bütün demokrasilerde temel bir haktır. CHP iktidarında avukat ve savcı aynı düzeyde olacak. Kürsüde sadece hakim olacak. Avukatlık o kadar değerli ki her yıl adli yılın açılışında Türkiye Barolar Birliği Başkanı'na söz verilirdi. Ama onun konuşmasından birileri rahatsız oldu. Dönemin başbakanı o konuşmaya tahammül edemediler. Bir yasa çıkarıp TBB Başkanı'nın adli yıl açılış töreninde konuşması yasaklandı. Hangi hukuktan bahsediyorsunuz?

Tahir Elçi bir aydın sorumluluğu içinde bir basın toplantısı yaptı. 'İnsanlığın ortak mekanında silah çatışma istemiyoruz' dedi. Bunu söyledikten dakikalar sonra vuruldu. Bütün akutalara avukatluık günü nedeniyle şükranlarımı sunuyorum. Önünüze engeller konulduğunu biliyoruz. Ama bütün bunlara rağmen demokrasi adına, çağdaş bir Türkiye adına hep beraber mücadelemizi sürdüreceğiz.

Haberin Devamı

"İKTİDARIN DEĞİL, HALKIN POLİSİ OLURSANIZ..."

Bu hafta aynı zamanda polis haftası. Polisin dünya kadar sorunu var. Gecesi gündüzü yok. Hayatın her alanında var. Polisler 24 saat çalışırsa ne olur? Fazla mesailerini alabiliyorlar mı? Hak ettikleri ücreti polise veremiyorlar. Miting meydanlarında söyledim. Bunlar da çözeceklerini söyledi. Ama yapmadılar. CHP iktidarında 3600 ek göstergeyi kendilerine teslim edeceğim. En büyük derdi, siyasetin kendilerine müdahalesi. Yolsuzluk yapanı yakalıyor, yakalayan polisin başı yanıyor. Tayin ve terfi objektif kurallara bağlanması lazım. Adamı olan terfi ediyor. Liyakat esası polislerde de çökmüş.

Polislerden sadece ve sadece siyasi iktidarın değil, halkın polisi olun. Sizi baş tacı yapacağım. Polise geniş yetkiler verildi. Yetki verildi ama bu yetkinin ne kadar doğru kullanıp kullanılmadığının denetlenmesi gerekiyor.

"SORUMLU DAVUTOĞLU"

2015 Aralık ayında emniyet ve jandarma 'Nusaybin'de ciddi bir kümelenme var' diyor. Mardin Valisi operasyona izin vermiyor. Vali 'İzin vermiyorum' derken bu talimatı kimden almıştır? Sayın Davutoğlu'ndan almıştır. Sayın Davutoğlu, Nusaybin'den gelen her şehidin sorumlusu sensin.

Haberin Devamı

“BİRİSİ ‘ÇÖZÜM MASASINA OTURACAĞIZ’ DİĞERİ ‘OTURMAYACAĞIZ’ DİYOR”

Türkiye Cumhuriyeti yönetilmiyor. Fiilen yönetilmiyor. Savruluyor. Cumhuriyet tarihinin en derin krizini yaşıyoruz. Birisi kalkıyor çözüm masasına oturacağız diyor birisi diyor hayır oturmayacağız. Sonra evet oturmayacağız diyor. Çark ediyor. Türkiye'nin geleceğinde bütün uygar dünya kaygı duyuyor. Haberleri izleyemez hale geldik. Böyle bir yönetim olamaz. 3. sınıf adamlarla 21. yüzyılın Türkiye'si yönetilemez. Tonlarca patlayıcı yükleyeceksiniz kimsenin haberi olmayacak?

“BU ÇOCUKLARI BU YOZ KÜLTÜRE SİZ NASIL TESLİM ETTİNİZ?”

Karaman'dan sonra Türkiye'nin dört bir yanında olaylar patladı. Bunlar sabah akşam Müslümanlıktan din imandan bahsediyorlardı. Bu çocukları bu yoz kültüre siz nasıl teslim ettiniz? Vakıfları savunuyorlar. Çocuklara sahip çıkın vakıflara değil. Bu çocuklar yasa dışı burada nasıl kaldı?

“AİLE BAKANI BİRİLERİNİN ÖNÜNE YATMIŞ DURUMDA

Valisi konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Aile Bakanı birilerinin önüne yatmış durumda o zaten hiç konuşmuyor.

Haberin Devamı

“NİYE SAPIKLARA TESLİM EDİYORSUNUZ ÇOCUKLARIMIZI”

Bu işlerin baş sorumlusu Milli Eğitim Bakanı niye konuşmuyor? Niye sapıklara teslim ediyorsunuz çocuklarımızı. İtibar sahibi olmak yüksek ahlak sahibi olmakla başlar. Adalet duygularını içinde hissetmekle başlar. Ben büyük saraylarda oturuyorum benim itibarım yüksektir hiç olmaz. İtibar parayla pulla satın alınabilecek şey değildir..