Siyaset Çiçek: O ziyaretin zamansız olduğunu Akar kabul etti

Çiçek: O ziyaretin zamansız olduğunu Akar kabul etti

18.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, “Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Millet İttifakı adayının yüzde 55 gibi bir oyla Cumhurbaşkanı olacağına inanıyorum” dedi. Yeniden aday olmayan Çiçek dün TBMM’de basın toplantısı yaptı. Toplantıya CHP’den aday adayı olan kızı Avukat İrem Çiçek de katıldı.

Çiçek: O ziyaretin zamansız  olduğunu Akar kabul etti

Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’dan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile birlikte 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaretlerine ilişkin bilgi aldığını söyledi. Akar’ın, ziyaretin zamansız olduğunu kabul ettiğini ancak cumhurbaşkanlığı süreciyle hiçbir ilgisinin olmadığını özellikle vurguladığını aktaran Çiçek, şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

“Ziyareti, daha önceden kararlaştırılan, özellikle dış politika ve Suriye öncelikli olmak üzere eski Cumhurbaşkanı’nın bilgilendirilme yönündeki sitemlerine bir cevap. Yani 3. Kolordu, NATO Kolordusu oldu. Onun devir-teslim törenine gelmişken bu ziyareti de gerçekleştirip eski Cumhurbaşkanı’na verdikleri sözü yerine getirmek istemişler. O da (İbrahim Kalın) törene gelmiş, o törendeymiş.”