Siyaset ‘Çılgın Türkler’in tankları ezdiği gün

‘Çılgın Türkler’in tankları ezdiği gün

16.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz’da halkın büyük bir direniş gösterdiğini vurgulayan Başbakan Yıldırım, “Bugün burada yeniden bir araya gelebiliyorsak bunu büyük Türk milletine borçluyuz” dedi...

‘Çılgın Türkler’in  tankları ezdiği gün

Başbakan Binali Yıldırım, Genel Kurul konuşmasında özetle şunları söyledi:
ÇIPLAK ELLE SİLAHLARIN ERİTİLDİĞİ GÜN: Türkiye’nin en karanlık ve uzun gecesini, aydınlık bir sabaha düşman işgalini millet destanına dönüştüreli tam bir yıl oldu. Bugün burada yeniden bir araya gelebiliyorsak bunu 250 kahraman şehidimize 2 bin 193 kahraman gazimize ve büyük Türk milletine borçluyuz. Vatan size minnettardır. 15 Temmuz bu milletin düşmanına kıyameti gösterdiği gündür, iman dolu çılgın Türklerin tankları ezdiği gündür. 15 Temmuz bir işgal hareketine karşı milletin çıplak eliyle silahları erittiği gündür, dünya devletlerine bir millet nasıl olur bir vatan nasıl korunur dersinin verildiği gündür. Milli iradenin tecelligahı bombalanırken milli iradenin teslim alınamayacağının yedi düvele ilan edildiği gündür. ‘Korkma’ diye başlayan İstiklal Marşı’nın her satırı o gece yeniden yazıldı. Milletim korkmadı, zira zafer korkmayanlarındır.
DARBEYE BOYUN EĞMEDİ: İstiklalin muhakkak ki bir bedeli var bu bedeli bir değil binlerce kez ödedik. 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat 27 Nisan, bu günler Türk demokrasi tarihinin utanç vesikasıdır. 15 Temmuz hepsinden farklıdır. İlk kez TBMM, aziz Türk milleti darbelere boyun eğmedi. Gerçek anlamda ‘yeter söz milletindir’ dedi. Bir geceye 10 senelik mücadele sığdırıp bu toprakların hür ve bağımsız kalacağını dünyaya haykırdı. 15 Temmuz’da bu gazi Meclis bir kez daha, ‘ya istiklal ya ölüm’ andını içerek verdiği bağımsızlık mücadelesi ile ikinci kez gaziliği hak etti. Gazi bir millete, gazi bir meclis yakışır.
KAHRAMANLAR ÖLÜME KOŞTU: Milletim de egemenliğini düşmanlara bırakmayıp Meclis’ine ölümüne sahip çıktı. Milletvekillerimiz Milli iradeye nasıl davetsiz sahip çıktıysa 15 Temmuz’un her yıldönümünde aynı ruhla bu çatı altında buluşulmalıdır. Milletin kahraman evlatları ölüme koştu. Çanakkale’deki kahraman on beşlilerin torunları 15 Temmuz’da dedelerine Anadolu topraklarına nasıl da aylık oldular. Bu millet o gece Türk olmayı, Müslümanlığı gurur sayarım, bol yıldızlı değil ay yıldızlı bayrak altında saf tutarım diyen Gazi Mustafa Kemal’in vasiyetine uygun, kendine yakışanı yapmıştır.
ORDUMUZ ÇOK DAHA GÜÇLÜDÜR: Türk ordusu 15 Temmuz öncesine göre çok daha güçlüdür. Türk ordusu aziz milletin ordusudur. Türkiye her inançtan ve her mezhepten oluşan bir devlettir. 15 yılda gelecek nesillere ekonomisi, özgürlük ve demokrasisi ile dev hizmet ve eserleri ile büyüyen bir Türkiye bırakmamıza hiçbir güç mani olamayacaktır.
ALLAH BİR DAHA YAŞATMASIN: FETÖ’nun ağzı ile konuşanlar, 15 Temmuz ruhunu hissedemeyenler, Yenikapı ruhuna layık olamayanlar, onlar ancak kontrollü ruhlarla bir arada olabilirler. Bu milletin bir evladı olmakta gurur duyuyorum. Büyük Türk milleti önünde saygı ile eğiliyorum. Allah bu geceyi bize bir daha yaşatmasın.

Çengelköy’de ‘Milli Birlik Yürüyüşü’ne katılan Başbakan Yıldırım: ‘Unutmayacağız unutturmayacağız’

Başbakan Binali Yıldırım, dün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni’ne katılmak için Çengelköy’de vatandaşlarla “Milli Birlik Yürüyüşü”nde yer alarak 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne yürüdü. Yıldırım, yürüyüşü sırasında yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Vatandaşlarımız, ‘Bu alçaklar hukuk içerisinde hak ettikleri cezayı mutlaka alsınlar.’ diyor. Biz de şehit yakınlarımıza, gazilerimize ‘Müsterih olun, ne yaparsa yapsınlar, hangi tiyatroyu oynamaya kalkarsa kalksınlar hukuk içerisinde hak ettikleri en ağır cezayı alacaklar.’ diyoruz.”
‘Şehitler dua bekliyor’
Yıldırım törendeki konuşmasında da şunları söyledi: “Acımız büyüktür, hüznümüz dağlar kadardır ama boyun bükmüyoruz, bükmeyeceğiz. Kor ateşte olsa hüznümüzü yüreğimize gömecek, gözyaşlarımızı içimize akıtacağız bugün alçakları, hainleri sevindirmeyeceğiz. Millet için, vatan için, bayrak için inanç, namus, şeref için canlarını seve seve veren şehitler, bugün bizlerden dua bekliyor, Fatiha bekliyor. Millet olarak 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz’da aziz milletimiz, Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımızın liderliğinde meydanlara inmiş, bu gözü dönmüş hainlere dersini vermiştir, darbecilere darbeyi vurmuştur. Bugün de yarın da göğsümüz siper olacak, bu mübarek toprakları hiçbir hain çiğneyemeyecek. Buradan açık bir şekilde ifade ediyorum; bize yaşattıkları acılardan hiçbir şey elde edemeyecekler. Bugün oynadıkları tiyatrolar, bize yaşattıkları acıdan daha acı bir sonla bitecek. Kendi karanlıklarında yok olup gidecek, kendi bataklıklarında kuruyacak, ellerindeki kanda boğulacaklardır. Hiçbir zaman şiddete teslim olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Hiçbir zaman ümitsiz olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Kahramanca bu toprakları korumaya, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine hep birlikte çıkacağız. Türkiye’nin yükselişine hiç kimse engel olamayacak.” l İSTANBUL AA