Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK parti grubu toplantısında konuştu: S-400’ü aldık, bitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK parti grubu toplantısında konuştu: S-400’ü aldık, bitti

13.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada dış politika ve ekonomideki gelişmelere ilişkin mesajlar verdi. Erdoğan, “Türkiye S-400 savunma sistemlerine alacaktır demiyorum, almıştır. Biz bu işi bitirdik” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK parti grubu toplantısında konuştu: S-400’ü aldık, bitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam AK Parti’de gerçekleşen grup toplantısında yaptığı konuşmada 6 önemli mesaj verdi. Erdoğan, özetle şu açıklamalarda bulundu:

Haberin Devamı

İNŞALLAH BİR YERDEN ÇIKACAK: Doğu Akdeniz’de hem arama hem sondaj 4 tane gemi kendimize ait. Buralarda bu çalışmayı yürütüyoruz. Çalışmalarımızı Deniz Kuvvetlerimizin refakatinde yürütüyoruz. İnşallah bir yerden çıkacak. Çıktığı anda da Kuzey Kıbrıs’taki Türklerin oradaki haklarını, hukukunu da biz uluslar arası deniz hukukuna dayalı olarak koruyacağız.

ALACAĞIZ DEMİYORUM, ALDIK: Bir, Türkiye S-400 savunma sistemlerine alacaktır demiyorum, almıştır. Biz bu işi bitirdik. İnşallah önümüzdeki ay da bu sistemin ülkemize teslimi yapılacaktır. Bu sistem bir taarruz sistemi değildir, bir savuma sistemidir. Ben ülkemi savunmak için gerekli tedbirleri almayacak mıyım? Bunun için birilerine mi soracağım? Tabi ki biz burada böyle bir savunma sistemi için Amerika’dan istedik mi istedik. Sen verdin mi vermedin. Kongre müsaade etmiyor dedin. Sayın Obama döneminden itibaren biz bu çalışmayı başlattık. Bize hep söyledikleri Kongre müsaade etmedi... Kongre müsaade etmediyse biz de başımızın çaresine bakacağız. Ardından S-400 gündeme geldi. Gayet uygun fiyatlarla, ortak üretime de geçebilme imkanlarının sözünü de almak suretiyle biz sözleşmemizi imzaladık. Şimdi de inşallah kısa zamanda da geliyor. Bu konuda bizimle işbirliği yapmak isteyen herkese kapımız açık. Biz buna rağmen Sayın Trump’a eğer siz de bize bu şartlarda vereceksiniz biz sizden Patriot alırız dedik. Ama onlar bize kalkıp da buna benzer şartları ileri sürerek evet diyemediler.

Haberin Devamı

DIŞLANMAMIZIN HESABINI SORACAĞIZ: İki, Türkiye F35 uçaklarının sadece müşterisi değil, aynı zamanda üretim ortağıdır. Bugüne kadar 1 milyar 250 milyon dolar biz ödeme yaptık. F35 projesinden hiçbir akılcı ve haklı dayanağı olmayan gerekçelerle dışlanmamızın hesabını tüm platformlarda soracağız. Başkan Trump ile ay sonu Japonya’da bir arada olacağız. Orada kendileriyle ayrıca görüşmemiz var, orada da bu konuları karşılıklı olarak görüşeceğiz. Biz oraya gitmeden burada bu işi telefonlarla bir defa görüşelim, işi geldiği şu safhadan başladığımız noktaya geri çevirelim istiyoruz.

Haberin Devamı

İZİN VERMEYECEĞİZ: Üç, Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin, Kıbrıs Türklerinin hakkını hukukunu, çıkarlarını gözetmeyen hiçbir adımın atılmasına izin vermeyeceğiz. Bu konuda tüm seçenekler masamızda olmaya devam edecektir.

PARAMPARÇA EDECEĞİZ: Dört, Suriye’de sınırlarımız boyunca oluşturulmaya çalışan terör koridorunu, Cerablus, Afrin hattında, Kuzey Irak sahasında nasıl kırdıysak, Fırat’ın doğusunda da aynı şekilde paramparça edeceğiz. Hep söylediğimiz gibi bir gece ansızın gelebiliriz.

PRANGALARI ATACAĞIZ: Beş, Türkiye’ye ekonomik tuzaklarla diz çöktüreceklerini sananlar açık konuşuyorum, bu milleti hiç tanımamış demektir. Biz gerektiğinde kan kusup kızılcık şerbeti içtik diyen, gerektiğinde istiklali için canını ve malını ortaya koymaktan çekinmeyen bir milletin ta kendisiyiz. Bugün ayağımıza vurulmaya çalışılan ekonomik prangaları da inşallah en kısa sürede parçalayıp atacağız.

UZUN VE İNCE YOLU KAT EDECEĞİZ: Altı, siyasi istikrarsızlık oluşturmak için çevrilen numaraların hepsinin farkındayız. Bu tuzağa asla düşmeyeceğiz. Gerilim siyasetine asla tevessül etmeyecek, demokrasiden, milli iradenin üstünlüğünden taviz vermeden bu uzun ve ince yolu kat edeceğiz. Bu mesajların muhataplarımız tarafından doğru bir şekilde anlaşılacağını ümit ediyorum.

Haberin Devamı

‘Askerlik düzenlemesi devrim’

Erdoğan, “Askerlikte aslında devrim niteliğinde bir reformu hayata geçiriyoruz. Yılların bir beklentisi idi. Gerçeklere gözümüzü kapatamayız. Ben Genelkurmay Başkanı değilim. Bize başkomutan diyorlar ama birçok genelkurmay ve kuvvet komutanı ile çalıştım. Birçok bilgiyi onlardan alma şansını yakaladım. Ortada yükümlü askerlik ile ilgili sıkıntı varsa çözüm üretmek siyasetçilerin görevidir. Yeni askerlik düzenlemesi bu anlayışla çıkmıştır. Yeni askerlik kanunu ile yükümlülerin yarıya yakını terhis olacak. Ne ülkemizde ne de KKTC’de hiçbir aksaklık olmayacaktır. TSK’da zafiyet oluşacağı iddialarının hiçbir temeli yoktur. Dünyanın en güçlü ordusu diye anılan TSK’nın komuta kademesi kusura bakmayın da güvenlik zaafını düşünemeyecek kadar basiretsiz mi ya!” dedi.