Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kaşıkçı cinayeti açıklamaları: Detayları salı günü anlatacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kaşıkçı cinayeti açıklamaları: Detayları salı günü anlatacağım

22.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi gazetecinin öldürülmesine ilişkin, “15 kişi buraya niye geldi, 18 kişi niye tutuklandı? Salı günü çok daha farklı bir şekilde grup konuşmamda detaylı anlatacağım” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kaşıkçı cinayeti açıklamaları: Detayları salı günü anlatacağım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili detayları yarın partisinin grup toplantısında anlatacağını açıkladı. Af konusuna değinen Erdoğan, “50 bin uyuşturucu satıcısını affeden iktidar olarak anılmayacaklarını” söyledi.

Haberin Devamı

Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe Sürücüsüz Metro Hattı’nın ikinci etap açılışını Çekmeköy’de gerçekleştiren Erdoğan, “İnşası süren diğer projelerle raylı sistem uzunluğumuzu 2019’da 355 kilometreye, yeni projelerle de nihai olarak bin kilometrenin üzerine çıkartma kararındayız. Bu yıl sonuna kadar, metroya dönüştürdüğümüz 63 kilometre uzunluğundaki eski Gebze-Halkalı banliyö hattını da hizmete açıyoruz” dedi.

AF TALEBİNE TEPKİ

Erdoğan konuşması sırasında kalabalıktan bir kişinin afla ilgili bir talepte bulunması üzerine, “Canım kardeşim hiç boşuna uğraşma. Rastgele cezaevine girenlere cezaevinin kapısını açamayız. Devlete karşı işlenen suçları devlet affedebilir ama şahıslara karşı işlenen suçları affetme yetkisi devletin değildir. Hele hele 50 bini aşkın uyuşturucu satıcısı içeride. Biz uyuşturucu satıcılarını affeden bir iktidar olarak mı bilinelim” ifadelerini kullandı. Kalabalığın Erdoğan’ın sorusuna ‘Hayır’ diye yanıt vermesi sonrasında da Cumhurbaşkanı, “Demokratik bir şekilde sordum ve cevabı aldım. Böyle bir şey olamaz. Birileri çıkarmış af, maf. Mağdur, mazlum ‘Affettim’ diyorsa o ayrı ama biz asla” dedi.,

Haberin Devamı

'15 KİŞİ NİYE GELDİ?'

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayına da değinen Erdoğan, “Biz ‘Kararlıyız, bunu meydana çıkaracağız’ dedik. Salı günü (yarın) grup toplantısında açıklayacağım. Burada adaleti arıyoruz. Tüm çıplaklığıyla ortaya çıkacak. 15 kişi niye geldi, 18 kişi niye tutuklandı. Bunlar tüm detaylarıyla açıklanmalı. Salı günü farklı bir şekilde anlatacağım. Detayına gireceğim. Dünya şu anda kimi nasıl konuşuyor hepsine bakacağız” açıklamasında bulundu.

'CHP TERÖRLE KOL KOLA'

CHP’yi bölücü terör örgütüyle kol kola Mart seçimlerine hazırlanmakla suçlayan Erdoğan “CHP’ye gönül veren kardeşlerim, hala bu CHP’ye oy mu vereceksiniz? HDP’ye oy veren kardeşlerim, sizler de hala bu terör örgütünün yardakçısı olan bu siyasi partiye oy mu vereceksiniz? Yazıktır, günahtır. Siz hizmete mi, bu terörü destekleyenlere mi? Benim Kürt kardeşlerimin kızlarını, çocuklarını Kandil’e kaçıranlara mı oylarınızı vereceksiniz?” diye sordu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kaşıkçı cinayeti açıklamaları: Detayları salı günü anlatacağım

ÇILDIRIYORLAR

İstanbul’a yönelik yatırımları anlatan Cumhurbaşkanı, “İstanbul’un en büyük talihsizliği ‘Bu şehirde zulüm 1453 zihniyetine sahip kişilerin yer yer etkinliklerini sürdürebiliyor olmasıdır” dedi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İstanbul’a aşığım. İstanbul’a olan aşkımı da hiç kimseyle tartışmam. Biz bu şehri Türkiye’nin ve dünyanın merkezi olarak görüyoruz. İstanbul sarsılırsa Türkiye tökezler, İstanbul yürürse Türkiye koşar. İstanbul’u küresel merkez olma hedefine doğru adım adım yaklaştırıyoruz. Yeni havalimanının açılışını gerçekleştireceğiz. Sanmayın bu sıradan bir yatırım. Tüm dünya lojistik ve taşımacılık sektörünün gözü bu projede. Çıldırıyorlar. Bu proje için ilk adımları atmaya başladığımızda bizi ciddiye almayanların, inanmayanların bugünlerde gözüne uyku girmiyor... Bu iş mimari, mühendislik, aşk işi. 29 Ekim’de yeni havalimanımızın resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Atatürk Havalimanı’nın bulunduğu yeri Millet Bahçesi, etrafındaki binaları İstanbul’un en büyük fuar merkezi haline getiriyoruz. Tek pisti, güney-kuzey pistini de açık tutacağız... Şimdi sırada Kanal İstanbul var. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına yaklaşırken Türkiye yeni bir atılımın, yeni bir şahlanışın, yeni bir dirilişin içindedir. İstanbul markasını hak ettiği yere ulaştırmak için hayata geçirecek çok projemiz, yapacak çok işimiz, dökecek çok terimiz var. Yeter ki İstanbul halkı bize destek versin, yetki versin. İstanbul’un diğer tüm sorunlarıyla birlikte ulaşım sorununu çözmeden bize durmak, dinlenmek yok.”

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kaşıkçı cinayeti açıklamaları: Detayları salı günü anlatacağım