Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gel şu 18 maddeyi bir oku!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gel şu 18 maddeyi bir oku!

08.03.2017 - 19:43 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TRT1 canlı yayınında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Mevcut sistem ülkede istikrarı tehdit ediyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gel şu 18 maddeyi bir oku

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından önemli satırbaşları;

- TRT ile böyle bir programı gerçekleştirmek anlamlı. Bizim için her gün Kadınlar Günü. Kadınlar Günü’nde ne yazık ki bir töreni, yapmak isterken Bursa'dan Ankara’ya gelen bir kazada 7 hanım kardeşimiz rahmetli oldu. Ebediyete intikal eden bu kardeşlerimize rahmet diliyorum.

MEVCUT SİSTEM ÜLKEDE İSTİKRARI TEHDİT EDİYOR

- Başkanlık sistemi 14 yıllık geçmişte bize gerçekleri gösterdik, nerede sorun yaşıyoruz bunları öğrenme fırsatımız oldu. Örneğin ilk seçimde bizler yüzde 34 oy almak suretiyle neredeyse anayasayı başa başa değiştirme noktasına geldik. Buna rağmen birçok sıkıntı ile karşılaştık. Zaman oluyor içinizde fire verebiliyorsunuz. İkinci seçimde oranımız yükseldi ama milletvekilimiz düştü. Üçüncüde yüzde 50'ye dayandık. Anayasa değişikliği hedefimiz olmasına rağmen gerçekleştiremedik. Muhalefet şöyle bir yaklaşım içinde. Siz beyaza beyaz diyorsunuz muhalefet siyah diyecektir. Bunun yolu sadece parlamentoda bunu tartışmak değildi. Birkaç hafta sonra bakanlarımız hakkında gensoru gelir. Tıkanma meydana geliyor. Gensoru ile tıkanma meydana geliyor. Güvenoyu oylamasında benzer sıkıntılar yaşanıyor. Ülkede istikrarı tehdit ediyor mevcut sistem. Eğer biz bugün başarılı isek bunun arkasında yatan biz aynı ekolden gelen insanlar olarak gerek Sayın Gül ve benim başbakanlığım dönemi, Sayın Davutoğlu, Sayın Binali Yıldırım döneminde esinti yok. Sayın Sezer ile sıkıntı yaşadık.

Haberin Devamı

- 14 sene içerisinde ekonomide diğer ülkelerde, batı ülkeleriyle çok ciddi bir yarışın içine girdik. Yaptığımız yatırımlarla dünyanın hayranlığını kazandık. Sessiz devrimi aynı ekolden gelmemiz sayesinde gerçekleştirebildik. İki şehir hastanemiz açıldı, açılışlar devam edecek.

HESAPLAŞMA GÜNÜ 16 NİSAN

- 15 Temmuz aslında çok önemli bir şeyi öğretti. Bu işin 40 yıllık bir mazisi var. O gece yapılan bu kalkışma hareketi karşısında bizim milletimizin duruşunda imanı, vatan sevgisini görüyorum. 15 Temmuz'da gövdesini tankların önüne koyan bir nesil var. 11'i hanım kardeşim olmak üzere 249 şehit verdik.

Haberin Devamı

- 15 Temmuz gecesi ak sütün içindeki o ipliği ayırır duruma geldi benim milletim. Ve o kararlılık halen devam ediyor. Kandil'deki teröristler hayır diyor. Kim bunlar? PKK. Kim diyor? FETÖ'cüler. Bunlar değil miydi 15 Temmuz'da benim milletime karşı darbe girişiminde bulunanlar? Benim vatanımı parçalamak isteyenler bunlar değil miydi? Hesaplaşma günü inşallah 16 Nisan.

REFORMU HEP BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRELİM

- Yenikapı ruhu ne yazık ki süreklilik arz edemedi. AK Parti'ye, MHP'ye, CHP'ye, HDP'ye, Saadet Partisi'ne, BBP'ye gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum. Liderlerin gerçekleştiremediği reformu hep birlikte 16 Nisan'da sandıkta gerçekleştirelim.

- Benim 16 Nisan'a kadar ömrümün olduğunu bana kimse garanti edemez. Biz kendimize bir sistem yapmıyoruz. Ülkemizin geleceği için bir sistem inşa ediyoruz.

BU İŞ BÖYLE YÜRÜMEZ

- Ülkemizde 1950'den bu yana 67 yılda 48 hükümet kuruldu. İngiltere'de 15 hükümet kurulmuş, Almanya'da 24 hükümet kurulmuş. ABD'de 17 başkan seçilmiş. Fransa'da 11 cumhurbaşkanı seçilmiş. Bu bir gerçeği gösteriyor. Artık bu iş böyle yürümez.

Haberin Devamı

- CHP işi saptırıp, 'bunlar rejim değişikliğine gidiyor' diyor. Böyle bir şey yok. Bu iş 1923'te bitmiş. Bir sistem değişikliğiyle ülkemizde geleceği inşa etmenin adımını atıyoruz.

- Teröre karşı son birkaç ayda devletimiz askeriyle polisiyle bugüne kadar görülmemiş operasyonlar zinciri yapılıyor. Yeni sistemle terörle mücadelede çok daha seri sonuçlar alacağız.

İŞSİZLİK TEK HANELİ RAKAMLARA DÜŞECEK

- Göreve geldiğimizde devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü. Şimdi tek haneli rakamda. Ekonomide güvenli liman olduk. Bu ülkenin ekonomi kaderini kredi derecelendirme kuruluşları değil, biz belirleyeceğiz. İstihdamdaki sıkıntı süratle aşılacak, işsizlik tek haneli rakamlara düşecek. Ekonomide Türkiye'nin herhangi bir zaafı, sıkıntısı yoktur. Kararlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz.

GEL ŞU 18 MADDEYİ BİR OKU

- Çifte başlılık ortadan kalkıyor, karar mercii tek oluyor. Ana muhalefet liderinin gaflarını biliyorsunuz. Gel şu 18 maddeyi bir oku. Burada bir defa Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık birleştiriliyor. Artık Başbakan yok, sadece Cumhurbaşkanı var. Cumhurbaşkanının da takdir edeceği bir kabinesi var. Bu sistemle dışarıdan bir kabine oluşacak. Sayın Kılıçdaroğlu, artık Başbakan yok, sadece Cumhurbaşkanı ve onun kabinesi var.

Haberin Devamı

Parlamento'nun yasama yapma yetkisinin kaldırılması diye birşey yok. Tam aksine, yasama yetkisi ve denetim gücü artıyor.