Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: O akdi tek taraflı bozuyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: O akdi tek taraflı bozuyoruz

15.03.2017 - 15:20 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"Vatandaşlarımıza atlarıyla itleriyle kinleriyle saldıranlara karşı bedel ödüyoruz bedel ödüyoruz" dedi. Erdoğan, Roterdam ile İstanbul arasındaki kardeş şehir akdinin bozulması için talimat verdiğini dile getirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi de protokolü bugün oy birliği ile iptal etti. Hollanda seçimleriyle ilgili de konuşan Erdoğan, "Vatandaşlarımıza sesleniyorum, bakanımızı oraya sokmayan o zihniyete sakın oy vermeyin" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: O akdi tek taraflı bozuyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı ziyaretlerde bulunmak ve açılış törenine katılmak için Afyonkarahisar'a geldi. Erdoğan, halka hitap edeceği açılış töreni öncesi ilk olarak Afyonkarahisar Belediyesini ziyaret etti. Daha sonra Afyonkarahisar Anıtpark alanında düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, değiri 1 milyarın üzerinde olan 275 ayrı eserin açılışı töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili gafını tüm meydana dinletti.

Haberin Devamı

BEDEL ÖDÜYORUZ

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:Bugünde büyük Türkiye için güçlü Türkiye için verdiğimiz mücadele pekçok bedel ödedik, ödüyoruz. Sınırlarımız içinde ve dışında, ekonomimize yönelik saldırılarda, Avrupa'da atlarıyla itleriyle vatandaşlarımıza saldıranlara karşı bedel ödüyoruz. Vatandaşlarımıza atlarıyla itleriyle kinleriyle saldıranlara karşı bedel ödüyoruz bedel ödüyoruz

HOLLANDA'DA SEÇİM

Bugün Hollanda'da seçim var. Atların ve itlerin sahipleri ne olacak göreceğiz. Vatandaşlarımıza sesleniyorum, bakanımızı oraya sokmayan o zihniyete sakın oy vermeyin. Bunların modern dünya ile alakası yok. Bunlar Srebrenitsa'da müslümanları katledenlerdir. Bunların biz cibilliyetini biliriz. Bunlar hala medeni olamadılar, insanlıktan nasibini almadılar.O akşam düşünün Türkiye'nin bir bayan bakanı oraya geliyor. Nereye? Kendi konsolosluğuna geliyor. Kendi vatandaşlarıyla buluşmak için. Bunun için izne ihtiyaç yok. Geç bunları.. Hayır kampanyası için oralara gelen PKK temsilcilerine onların yandaşlarına ve onlarla beraber hareket eden Türkiye'deki Barolar Birliği başkanına müsadee diyorsunuz. Peki Türkiye'nin bakanına niçin kapıları kapatıyorsunuz.

Haberin Devamı

ROTERDAM-İSTANBUL ARASINDAKİ KARDEŞLİK PROTOKOLÜ İPTAL EDİLİYOR

Rotterdam Belediyesi, İstanbul'la da kardeş şehirlermiş. Dün akşam Başbakanımıza söyledim, 'Hemen İstanbul Belediye Başkanımıza söyleyelim, tek taraflı olarak bunlarla o kardeşlik akdini bozsun. Zira bizim bu tür insanlarla kardeş şehir olmamız mümkün değil.

[[HD_2414215]]

O MANŞETE SERT YANIT

Avrupa'da şahsıma yönelik karalama kampanyası var. Bir yanda da mutluyum. Gazeteler başlıklarını Türkçe atıyor. "Diktatör Erdoğan'a hayır". Bunun şahsımla alakası yok ki. Bu sistem değişikliği, Erdoğan'la ne alakası var. Bir sistem değişikliği yapılacak, yarın bu ülkede kim öle kim kala? Bunların demokrasi anlayışı bu. Tüm dergilerinin kapaklarında bu konu var. Gece gündüz bu konu tartışılıyor. Hilal ve yıldız arasına beni karikatürize etmişler, altında da Türkiye'den bazı gazeteler, bölücü terör örgütünün yayın organları, solu destekleyenler, FETÖ'nün yayın organı altında.

Haberin Devamı

SEN UTANMIYOR MUSUN, 2 SAATTE OHAL İLAN EDİYORSUN

Hayır diyen herkese tüm kapılar sonuna kadar açık. Düşünün kendi konsolosluk binasında yapılan toplantıya katılacak bakan için Olağanüstü Hal ilan ediyorlar.
Bize diyorlar ki 'Bu olağanüstü hal ne kadar sürecek?' Size ne ya, sen utanmıyor musun 2 saatlik olağanüstü hal ilan etmeye. Polislere vur emri dahi vermişler. Bunun için polise vur emri verilir mi? Biz onlara yıllardır terörist listesi veriyoruz. Bunların tamamına yakını PKK, bir miktarı da DEAŞ, bir kısmı da DEAŞ.. Hiçbir şey yapmadılar. Tam aksine faaliyetlerine izin veriyorlar. Üstüne bakanımıza karşı böylesine bir tavır içine giriyorlar.

BUNLARIN ASIL KARIN AĞRISI...

Sadece Almanya'ya veren terörist listesi 4 bin 500'dür. Hiçbiriyle ilgili işlem yapmadılar, bu kişilere ülkemiz aleyhine faaliyet yürütmeleri için her imkanı sağlıyorlar. Bunların asıl karın ağrılarını biliyoruz. Hasta adam dedikleri Osmanlı'nın onlara nasıl kök söktürdüğünü biliyorlar. Topraklarını böldükleri sandıkları bir milletin nasıl şahlandığını çok iyi biliyorlar. Yıllardır ezdiklerini sandıkları bir milletin son 14 yılda gösterdiği atılımla nasıl bir dirilişle ortaya çıktığını biliyorlar. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması onları korkutuyor. Ülkemizde bazıları hala meseleyi kavramamış olabilir. Türkiye'nin 16 Nisan'dan sonra 15 Temmuz'daki hedeflerine ebediyen veda edeceklerinin farkındalar.

Haberin Devamı

'AVRUPA KENDİ KORKULARININ İÇİNDE BOĞULMAYA DOĞRU GİDİYOR'

Avrupa, kendi korkularının içinde boğulmaya doğru gidiyor. Türk korkusu aldı başını gidiyor, İslam korkusu aldı başını gidiyor. Hiçbir şeyleri kalmadığı için hayata tutunabilmek uğruna, kendilerine sığınan mültecilerden bile korkuyorlar, kendilerinden olmayan her şeyden korkuyorlar, kendilerinden olmayan her şeye düşman kesiliyorlar.

Türkiye'nin bu büyük reformundan sonra 15 Temmuz'da hayata geçiremedikleri heveslerine ebediyen veda edeceklerinin farkındalar. Biz, kıta genelin yayılmış olan 6,5 milyon vatandaşımızla, onlarla birlikte geleceğe yürümek istiyoruz. Bizim Almanya'ya, Avusturya'ya, Belçika'ya bir düşmanlığımız yok. Biz AB'ye üyelik için ilk başvuran ülkelerdeniz. 54 yıldır kapıda bekletmelerine rağmen bundan vazgeçmedik. Bugün Güney Amerika'dan Kafkaslara kadar her coğrafyadan ülkeye vize serbestisi sağladıkları halde Türkiye'ye kapıları kapatmaya çalışmaları kendi ayıbıdır. Mülteci akını karşısında paniğe kapıldılar.

Haberin Devamı

"FAŞİZM RUHU AVRUPA SOKAKLARINDA KOL GEZİYOR"

Biz tüm bunlara rağmen iyi niyetimizi koruduk. Bir süredir dozu artarak, husumet göstermeye, saldırmaya başladılar. Avrupa kendi korkuları içinde boğulmaya doğru gidiyor. Türk, İslam korkusu aldı başını gidiyor. Kendilerine sığınan mültecilerden bile korkuyorlar. Kendilerinden olmayan her şeye düşman kesiliyorlar. Geçmişte Yahudilere, Roman kardeşlerime aynısını yaptılar; Boşnakların katledilmesine gözyumdular. Sadece 2. Dünya Savaşı'nda 50 milyonun insanın ölümüne sebep olan bir yıkım ortaya çıktı. Şimdi AB'nin de içini boşalttılar. İşte İngiltere ayrılıyor mu? Bundan sonra ne AB'nin ne de Avrupa ülkesinin demokrasi, özgürlük, adalet dersi verme hakkı kalmamıştır. Faşizm ruhu Avrupa sokaklarında kol geziyor. Biz Türkiye olarak, Avrupa ülkelerindeki ırkçılara karşı demokrasiyi, hukuku, insan haklarını savunmaya devam edeceğiz. Umudumuz Avrupa halklarının bu gerçekleri görmeleri ve ırkçı partilere gerekli dersleri vermeleri.

KILIÇDAROĞLU'NUN O GAFINI MEYDANDA DİNLETTİ

Hadi Avrupalıları anladık da bizim ana muhalefet partisine ne oluyor? Anayasa değişikliğiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan hususları sanki öyleymiş gibi anlatıyorlar. Bu şekilde milletimizin kafasını bulandırarak, Türkiye düşmanlarının değirmenine su taşıyorlar. Halbuki 16 Nisan'da milletimizin oylayacağı anayasa değişikliği, topu topu 18 madde. Ana muhalefetin başındaki zat, açıp bu 18 maddeyi okuma zahmetine dahi katlanmamış.

Ana muhalefetin başındaki zat 18 maddeyi okuma zahmetine dahi katlanmamış. İşte ana muhalefetin başındaki zat bu. Onun için 16 Nisan'da bunlara sandıkta gerçeği öğretmeye var mıyız? Bu çıkarsa Meclis lağv edilecekmiş, istersem yüzlerce kişiyi yardımcı, bakan atayabileceğime, ülkeyi teslim edebileceğime kadar neler demiyor neler... Biz bu zatın yalancılığını bilirdik, ama bu seferkiler kuyruklu. 18 maddeyi açsa okusa, neler olup olmayacağını görecek.

SADECE GENÇ ERKEKLER DEĞİL HANIM KARDEŞLERİM DE OLACAK"

Ankara'dakilerin çocukları Meclis'e dolacak diyor. Dürüs ol dürüst. Bunlar askerlikten kurtulacaklar diyor. Parlamentoda görevli olmak, oradaki görev kutsiyeti itibarıyla askerlik görevinden daha mı düşük? Şu anda parlamentoda 25-30 yaş arasında 4 tane milletvekili var.

Bunu 18 asgariye indirdiğimizde 18-25 arasında gençler gelip girecek. Sadece erkekler mi? Benim hanım kardeşlerim de girecek. Kimse milletvekili olduktan 2 sene sonra milletvekili olacak diye bir şey yok. Herkes nasıl emekli olursa öyle olacak.

SAĞLIKTA DEVRİM PEŞİNDEYİZ

Değiri 1 milyarın üzerinde olan 275 ayrı eserin açılışını yapıyoruz. Entegre hastenelerle yürüyoruz. Sağlıkta bir devrim peşindeyiz. Restorasyon çalışmaları devam ediyor. 300 öğrencili kapasiteli yurdun, Bolvadin'in içme suyu ve arıtma tesisleri arka arkaya yapılıyor. İçişleri Bakanlığımız çeşitli restorasyon projelerini öğrenci yurdunu, asfalt yolların yapımını yapıyorlar.

O PROTOKOL İPTAL EDİLDİ...

Öte yandan Erdoğan'ın iptal edilmesi için talimat verdiğini açıkladığı kardeş şehir protokolü iptal edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, İstanbul ile Hollanda'nın Rotterdam kenti arasında 2005 yılında imzalanan "Kardeş Şehir" protokolünü oy birliğiyle iptal etti. Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrı, İBB Meclisi toplantısında konuşuldu. Rotterdam'la imzalanan "Kardeş Şehir" protokolünün iptaline ilişkin, AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Temel Başalan, CHP Meclis Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülseven, MHP'li Meclis Üyesi Muharrem Yaman ve Bağımsız Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi'nin imzasını taşıyan teklif gündeme alındı.Teklifte, Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan diplomatik gerginliğe ve Hollanda Hükümetinin Türk bakanlara ve gurbetçilere yönelik nezaketten uzak tavrı anımsatılarak, Rotterdam'la imzalanan "Kardeş Şehir" protokolünün iptal edilmesi istendi. Daha sonra oylamaya sunulan teklif, oy birliğiyle kabul edilerek, İstanbul ile Rotterdam arasındaki "Kardeş Şehir" protokolüne son verildi.