Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sakalımızı kestiler ama daha gür çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sakalımızı kestiler ama daha gür çıktı

16.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz’un üçüncü yıldönümünde İstanbul ve Ankara’daki törenlere katıldı. Erdoğan, “Bizim sakalımızı kestiler ama kesilen sakal daha gür bitti. Biz ise onların kollarını kestik. Hiçbir ihanet şebekesi, hiçbir terör örgütü birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi asla bozamayacaktır. Ruhlarını iblise satanlar var. O müptezeller Türkiye’yi ele geçiremeyecekler” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sakalımızı kestiler ama daha gür çıktı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması’nın bu yılki adresi olan Yeşilköy Atatürk Havalimanı tarihi bir kenetlenmeye sahne oldu. 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı bir kez daha tek yürek olan binlerce kişi Atatürk Havalimanı’na akın etti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından organize edilen buluşmaya ay-yıldızlı bayrakla gelen vatandaşlar, Atatürk Havalimanı’nda hazırlanan alanı saatler önce doldurdu. Geniş güvenlik önlemi alınan program için Atatürk Havalimanı girişi araç trafiğine kapatılırken, gelenler tek tek arama noktalarından geçti. Zaman zaman kalabalık nedeniyle izdahamın yaşandığı buluşmayı çok sayıda yabancı basın mensubu da takip etti.

Haberin Devamı

Gaziler karşıladı

Saatler 20.15’i gösterdiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte havalimanına iniş yaptı. Erdoğan çiftini etkinlik alanında İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve 15 Temmuz gazileri karşıladı. Bu esnada, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi ile mücadele sırasında tüm yurtta verilen selalara atıfla havalimanında da sela okundu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 15 Temmuz şehitlerinin isimleri tek tek okundu. Ekrana yansıtılan her isimle birlikte kalabalıktan ‘Burada’ sözü yükseldi. Şehit Ömer Halisdemir’in ismi okunduğunda tören alanından daha gür bir şekilde ‘Burada’ ifadesi yükseldi.

Haberin Devamı

‘Burada millet vardı’

Daha sonra kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özetle şu mesajları verdi: “2016 yılının 15 Temmuz gecesi, milletimizin istiklalini ve ülkemizin istikbalini korumak için uçakların, tankların, kurşunların karşısına dikilen kahraman milletimizin her bir ferdini hürmetle, muhabbetle selamlıyorum. O gece şehit verdiğimiz 251 vatan evladının her birine Rabbimden rahmet niyaz ediyorum. Gazilerimize sıhhat ve afiyetler diliyorum. Burası anlamlı bir mekan. Niye biliyor musunuz? O gece burası iki anı tespit etti. Bunlardan bir tanesi saat 23.15 civarı ve tankların arasından Sayın Bay Kemal gelip Bakırköy’e geçti. Bakırköy Belediyesi’nde kendi ifadesiyle ‘Gidebilecek bir otel bulamadığım için oraya gittim’ dedi. 01.15 ve biz de yine buraya indik. Eşim, kızım, torunlarım ve damadımla beraber buraya indik. Burada kim vardı? Burada millet vardı. Beraberce buradan üzerimizden geçen F-16’lar, helikopterler vardı ve onlar mermilerini yağdırıyordu. Fakat biz bir şeye inanıyorduk; ‘Korkmayın Allah bizimle beraberdir.’ O gece mesaj verildi ve her şey elhamdülillah yerli yerine oturdu.

‘Ruhlarını iblise satanlar’

Hiçbir ihanet şebekesi, hiçbir terör örgütü birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozamayacaktır. Ruhlarını iblise satanlar var. O müptezeller Türkiye’yi ele geçiremeyecekler. Her anımızda özellikle de 15 Temmuz’da şehitlerimizi, gazilerimizi, meydanları dolduran kahramanlarımızı hep kalbimizde yaşatacağız. 15 Temmuz gecesi Türkiye’yi karanlığa gömmek istediler ama başaramadılar. Allah kurdukları tuzakları sahiplerinin başlarına geçirdi. Onlar, Emniyet Müdürlüğü binamızı yıkarak, sakalımızı tıraş ettiler. Ama biz, muhteşem bir Emniyet Müdürlüğü binası yaparak, onların kolunu kanadını kırdık. Çünkü tıraş edilen sakal daha gür biter ama kesilen kol yerine gelmez.”

Haberin Devamı

‘Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı kuruldu’

“Bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlıkları yürütülen Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı’nın kuruluşu resmen tamamlanmıştır. Çünkü bunun çok istismarı yapılıyor. Onun için istedik ki Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda ve devletin teminatı altında olsun. Vakfımızın hayırlı olmasını
diliyorum.”

‘Artık kimse milletin iradesine el uzatamaz’

Haberin Devamı

“Millet sokakta istiklalini korurken, milletin vekilleri de orada demokrasiye, milli iradeye sımsıkı sahip çıkmıştır. Milli Mücadele sürerken işgal kuvvetleri Polatlı’ya kadar geldiler ama Meclis’e saldıramadılar. 15 Temmuz’daki darbeye teşebbüs eden caniler bunu bile yaptılar. Hamdolsun, milletin iradesine de evine de uzanan eller, bizzat millet tarafından kırıldı. Hiçbir darbe, hiçbir darbe girişimi yapanların yanına kar kalmadı, Allah’ın izniyle bundan sonra da kar kalmayacaktır. Yeter ki siz böyle dik durun. İnşallah, 15 Temmuz’dan sonra artık hiç kimse milletin iradesine el uzatmayı aklının ucundan bile geçiremeyecektir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sakalımızı kestiler ama daha gür çıktı

Atatürk Havalimanı’ndaki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması’na toplumun her kesiminden isimler hazır bulundu. Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, iş insanları Cemal Kalyoncu ve Haluk Kalyoncu da törene katılanlar arasında yer aldı.