Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! 'Bütünşehir' formülü

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! 'Bütünşehir' formülü

08.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Yerel yönetimlerde yeniden yapılanma çalışmaları başlatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı üzerine, 30 büyükşehirde olduğu gibi 51 ilde de hizmetlerin daha hızlı verilebilmesi için ‘bütünşehir’ formülü uygulanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi Bütünşehir formülü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yerel yönetimlerde yeniden yapılanma için çalışma başlatıldı. 30 büyükşehirde olduğu gibi 51 ilde de hizmetlerin daha hızlı verilebilmesi, belde ve ilçelere daha kaliteli hizmetin verilebilmesi için neler yapılabileceğine dair değerlendirmeler yapıldı. Büyükşehirlerde olduğu gibi illerde de belde ve bazı ilçe belediyelerinin yaşadığı sorunlar için il ve ilçe belediyelerine yetki verilmesi gündeme alındı.

Haberin Devamı

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu ile yaptığı toplantılarda yerel yönetimlerde 51 ilin de aynı büyükşehirlerde olduğu gibi bütün şehre hizmet verebilmesinin önünün açılması konusunun içinde olduğu yerel yönetimlerde reformu gündemine aldı.

Bütün formüller masada

Edinilen bilgiye göre, 30 büyükşehirde olduğu gibi 51 il için de benzer model uygulanacak. Beldelere ve nüfusu belli sayının altındaki ilçe belediyelerinin hizmet ulaştırmada sıkıntıya girdiği noktalarda il belediyeleri devreye girecek. Bunun yasal alt yapısı için de Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu, çalışma yapmaya başladı.

AK Parti, 2014 yerel seçimleri öncesinde 16 olan büyükşehir belediye sayısını 30’a yükselterek bu belediyelerin aynı zamanda “bütünşehir” olmasını da sağlamıştı.

Haberin Devamı

Bazı beldeler kapatılacak!

Yerel reform çalışmaları kapsamında bazı beldelerin kapatılarak buralarda “temsilcilik” açılabileceği değerlendirmeleri de yapılıyor. Çalışmalarda sınırlardakiler başta olmak üzere stratejik önemi olan dışındaki belde belediyelerinin birçoğunun kapatılması da gündemde tutuluyor. Bazı beldelerin ise birleştirilerek ilçeye dönüştülmesi ya da en yakın ilçe ile birleştirilmesi değerlendiriliyor. Çalışmaların MHP ile de görüşülerek yerel seçimler sonrası gündeme getirilmesi bekleniyor.