Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan Togo'ya gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Togo'ya gidiyor

19.10.2021 - 11:54 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunduğu Angola'nın başkenti Luanda'dan Angola Cumhurbaşkanı Joao Manuel Gonçalves Lourenço tarafından resmi törenle uğurlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Togoya gidiyor

Erdoğan için Angola Cumhurbaşkanı Joao Manuel Gonçalves Lourenço tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda resmi uğurlama töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Erdoğan, İstiklal Marşı ve Angola milli marşının çalınması ve Lourenço ile tören kıtasını denetlemesinin ardından Luanda Quatro de Fevereiro Uluslararası Havalimanı'na gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, havalimanından Angola Dışişleri Bakanı Tete Antonio ve Türkiye Cumhuriyeti Luanda Büyükelçisi Alp Ay uğurladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Togoya gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Togo’ya hareket etti.

Öte yandan Luanda Quatro de Fevereiro Uluslararası Havalimanı yolundaki billboardlarda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Angola Cumhurbaşkanı Lourenço'nun ve iki ülke bayrağının bulunduğu "Birlikte Daha Adil Bir Dünya Mümkün" çağrısını içeren fotoğrafa yer verildiği görüldü.