Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye eğitimde sıçrama yapacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye eğitimde sıçrama yapacak

19.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitim sistemini daha demokratik bir yapıya kavuşturduklarını belirterek, “Atılan adımlar, meyvelerini vermeye başlamıştır. Türkiye, eğitim-öğretim alanında artık sıçrama yapacak, yeni bir hamle gerçekleştirecek” diye konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye eğitimde sıçrama yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Çocuklarımızı belli kalıplara sıkıştırmak yerine onların kendi özelliklerine göre yaklaşmalıyız. Sınıflarımızdaki temel sorun dikkat ve konsantrasyon eksikliği. Çoğunun bedeni sınıfta ama zihinleri başka yerlerde. Çok ciddi bir uluslararası kuşatma altındayız. Artık daha farklı projeleri gündemimize almalıyız” dedi.

Haberin Devamı

Kabataş Lisesi’nde 2018-2019 eğitim öğretim yılı açılış törenine katılan Erdoğan, öğrencilere hitap ederek, çeşitli tavsiyelerde bulundu. Öğrencilere “Emeği, güneşin altında çalışan bir işçinin alın terinden öğreneceksiniz. Vatan sevgisini, Suriyeli bir muhacir çocuğun gözlerinden öğreneceksiniz. Kahramanlığı, Ömer Halisdemir gibi yiğitlerin cesaretinden öğreneceksiniz. Özveriyi, terör örgütünün kalleşçe şehit ettiği Aybüke öğretmenin fedakarlığından öğreneceksiniz” diye seslenen Erdoğan özetle şunları söyledi:

'DEMOKRATİK EĞİTİM'

“Biz her eğitim öğretim dönemini olduğu gibi bu yeni dönemi de altın bir fırsat olarak görüyoruz. Bu yıl okula başladıkları için yürekleri kıpır kıpır olan öğrencilerimiz 2059 Türkiye’sinin öncüleri olacaktır. İnsanı merkeze alan bir medeniyetin temsilcileri olarak ilk günden beri eğitim öğretim konusuna öncelik veriyoruz. Dikkat edin eğitim ve öğretim diyoruz. Çünkü sadece eğitim yeterli değil. Biz eğitim ve öğretimi birleştirerek geleceğe yürüyeceğiz. Bu çok büyük önem arz ediyor.

Haberin Devamı

Eğitim öğretim meselesinde böyle gelmiş böyle gider kolaycılığına kapılmadık. Bu alanda köklü reformlar gerçekleştirdik.

Eğitim öğretim sistemimizi komplekslerinden kurtararak çok daha özgürlükçü, çok daha demokratik, çok daha sorgulayıcı bir yapıya kavuşturduk. Bilhassa uzun yıllar ihmal edilmiş olan eğitim öğretim altyapısının güçlendirilmesi ve standartlarının yükseltilmesi noktasında ciddi çabalar harcadık ancak, gerek altyapı, gerek içerik konusunda hayata geçirdiğimiz politikalar belli kesimler tarafından sürekli engellenmek istendi. Fatih Projesinden seçmeli derslere, imam hatiplerden 4+4+4’e kadar attığımız adımlar dirençle karşılaştık. Bu direnç eğitim-öğretim konusunu ideolojik çekişmelerinin aracı haline getirenlerden geldi.

'HEPSİNİ TUTTUK'

Biz diğer alanlarda olduğu gibi eğitimde de önümüze çıkan engellere aldırmadık. Reform çalışmalarımızı devam ettirdik ve önemli başarılara imza attık. Geriye dönüp baktığımızda verdiğimiz sözlerin neredeyse tamamını yerine getirdiğimizi görüyoruz. 16 yılda 605 bin 450 yeni öğretmen ataması yaptık. Vasıflı olmadan vasıflı öğrenci yetiştiremezsiniz. 81 ilde 288 bin adet derslik inşa ederek derslik sayımızı 575 binin üzerine çıkardık. Fatih Projesi ile 433 bin sınıfın tamamına etkileşimli tahta yerleştirildi. Okullarımıza 2 bin 84 elektronik kütüphane kazandırdık. 2002’de sadece 58 fen lisesi varken bugün bu sayı 310’a yükseldi. Bilim ve sanat merkezi sayımızı 135’e yükselttik. Laboratuvar sayımızı 37 bine taşıdık. Bugün sınıflarımızdaki temel sorun dikkat ve konsantrasyon eksikliğidir. Evlatlarımızın çoğu bedenen sınıftalar ancak zihnen başka yerdeler. Zira çok ciddi bir uluslararası kuşatma altındayız. Bu duruma dikkat edilmesi gerekir.

Haberin Devamı

'SIÇRAMA ZAMANI'

Üniversiteye girişte katsayı engelini kaldırarak çocuklarımızın ayrımcılığa maruz kalmasının önüne geçtik. Erkeklerin olduğu kadar kızlarımız da okusun istiyoruz. Zengin kadar fakir de kaliteli eğitime kavuşsun istiyoruz. Hiç bir evladımızın maddi sorunlar nedeniyle okullardan uzaklaşmasın istiyoruz. Biz teksir kağıtlarıyla ders çalıştık. Ama öğrencilerimizin bunları yaşamasını istemiyoruz. Dedik ki; ‘birinci hamur kağıttan biz kitapları hazırlayıp masaların üzerine koyacağız.’ Hatta bu sene bazıları provoke etmek istedi. Dediler ki; ‘basmıyoruz.’ Bu defa Milli Eğitim Bakanlığımız sağ olsun seferberlik ilan etti ve yine bu yıl sıralara bu kitapları yetiştirdik. Eğitim öğretim gibi vatandaşın hayatını doğrudan ilgilendiren konularda reformlara imza atmak sadece vizyon değil aynı zamanda cesaret işidir. Bizden önceki hükümetlerin göstermesi gereken kararlılığı bizler gösterdik. Türkiye artık ilim noktasında bir yokluklar ülkesi olmayacak.

Haberin Devamı

Son 16 yılda alt yapı konusunda atılan adımlar, meyvelerini vermeye başlamıştır. Bugün itibariyle Türkiye, eğitim-öğretim alanında artık sıçrama yapacak, yeni bir hamle gerçekleştirecek konuma ulaşmıştır. Öğrencilerimiz artık çok farklı bir iklimde öğretim hayatına başlıyor. Çocuklarımız artık bilgisayar başında insanlığın bütün birikimine ulaşabiliyor. Eğitim-öğretim sistemimizi, çocuklarımıza öz güven duygusu kazandıracak, atılım ruhu aşılayacak, pergelin bir ayağını değerlerimize ve ülkemize sabitleyip, diğer ayağıyla tüm dünyayı dolaşacak şekilde inşa etmeliyiz.”

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye eğitimde sıçrama yapacak

SAZLI SÜRPRİZ

Okulun laboratuvarını ziyaret eden Erdoğan’a, Robotik takımı adına Esad Yusuf Atik ile Anıl Mert Ar, bir sunum yaptı. Bu sırada söz alan Atik, TÜBİTAK projesine katılacağını belirterek “Şu anda içeriğinden bahsedemiyorum. İletişim kurabileceğimiz bir kanal verirseniz oradan konuşabiliriz” dedi. Bunun üzerine Erdoğan, Başdanışmanı Zafer Çubukçu’ya talimat verdi. Daha sonra bahçeye çıkan Erdoğan’a çay ikram edildi. Burada saz çalınıp türküler okunurken Erdoğan, “Beraber Yürüdük biz bu yolarda” adlı şarkıya eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye eğitimde sıçrama yapacak

ANLAMLI HEDİYE

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a okul müdürü Selman Küçük ve iki öğrenci, okulun arşivinde bulunan, Çanakkale Cephesi’ne katılması için bir öğretmenin 17 yaşındaki öğrencisi için yazdığı tasdikname ve not belgesini hediye etti.