Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ayasofya mesajı: Hakkımıza ve millete baktık

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ayasofya mesajı: Hakkımıza ve millete baktık

12.07.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ayasofya Camii’nin ibadete açılmasına yönelik konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kimin ne dediğine değil bizim hakkımızın ne olduğuna, milletimizin ne istediğine bakarak bu kararı aldık” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ayasofya mesajı: Hakkımıza ve millete baktık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Beğendik beldesinde yapımı tamamlanan, Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Beğendik Köprüsü’nün açılışına canlı bağlantıyla katıldı.

Beğendik Köprüsü ve Küçüksu-Hizan-Pervari yollarının ülkeye ve bölgeye hayırlı olması dileğinde bulunan Erdoğan, eserin ülkeye kazandırılmasında emeği geçen kurumları, yüklenici firmayı, mühendisinden işçisine herkesi tebrik etti.

Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması vesilesiyle rahmetle yad edilen Fatih Sultan Mehmet Han’ın vakfiyesine nakşettiği “Hüner bir şehir bünyad etmektir, reaya kalbin abad eylemektir.” sözünün yapılan işi daha da anlamlı hale getirdiğini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

HAMDOLSUN BAŞARAMADILAR: Yaklaşık bin yıldır bu topraklarda her kökenden, her dilden, her kültürden insanın ortak bir hayali, ortak bir hedefi vardır. Bu hedef hep birlikte güven, huzur, refah içinde kardeşçe yaşamaktır. Millet olarak hepimizin yüreğinde yaşayan bu ortak hedefi terör dahil her yolu deneyerek engellemeye çalıştılarsa da hamdolsun başaramadılar.

GÜVENLİK HATTI: Sınırlarımızı kuşatmaya çalışan terör örgütlerini tepelemekle kamadık, karada ve denizde oldukça derinlikli bir güvenlik hattı oluşturduk. Ekonomimize kurulan tuzakları aldığımız tedbirlerle etkisiz hale getirerek büyüme ve kalkınma yolunda ilerlemeyi sürdürdük. Salgın dönemi bunca yıldır yaptığımız yatırımların kurduğumuz altyapının işlerliğini ve önemini görmemizi sağlamıştır. Bugün her alanda sahip olduğu güçlü alt yapı ile kimseye eyvallah etmeden kendi gündemini belirleyen, kendi önceliklerine göre hareket eden bir Türkiye vardır.

SÜREKLİ ÇİFTE STANDART: Türkiye her alanda olduğu gibi egemenlik haklarının kullanımı konusunda da sürekli çifte standarta maruz kalıyor. Bizi sahillerimize hapsedecek ve denize adım atamayacak hale getirecek anlaşmaların peşinde koşanlar Türkiye’nin meşru anlaşmalarına karşı çıkabiliyor. Türkiye hangi konuda kendinden taviz vererek uzlaşma yolu aradıysa hepsinde de kaybetmiştir, zararlı çıkmıştır. Buna karşılık hangi konuda ilkeli, kararlı, onurlu duruş sergilemişse evet bedelini ödemiştir ama sonuçta kazanan tarafta yer almıştır.

MİLLETİMİZİN NE İSTEDİĞİNE BAKTIK: Ayasofya’nın yeniden camiye döndürülmesi meselesi de işte bu kararlılığın bir sonucudur. Kimin ne dediğine değil bizim hakkımızın ne olduğuna, milletimizin ne istediğine bakarak bu kararı aldık. Tıpkı Suriye’de tıpkı Libya’da, tıpkı diğer pek çok hususta yaptığımız gibi haklı yolumuzda yürümeyi sürdürecek büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasına devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Yüksekliği 165 metre

450 metre uzunluğu ve 165 metre yüksekliğe sahip Botan Çayı Beğendik Köprüsü, Türkiye’nin en yüksek köprüsü özelliğini taşıyor. Video konferansla açılışa katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a köprü hakkında bilgi veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İran ve Irak’tan gelen yük kamyonlarının da bu köprüyü kullanacağını kaydetti.