Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pensilvanya'ya mesaj: Bir yere kadar saklanırsın

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pensilvanya'ya mesaj: Bir yere kadar saklanırsın

16.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ana kadar 80 FETÖ’cünün yurt dışından alınıp Türkiye’ye getirildiğini belirterek, “Feto, Pensilvanya’daki sen de geleceksin. Corç seni bir yere kadar saklar. Bir yerden sonra bıktım ulan senden der, o da seni bırakır” mesajı gönderdi

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Pensilvanyaya mesaj: Bir yere kadar saklanırsın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütleriyle mücadelede kararlılık mesajları verirken PKK’ya ağır darbeler indirildiğini, FETÖ’cülerin de kaçtıkları yerlerde kovalandığını belirtti. Erdoğan, “Şu ana kadar değişik ülkelerden 80 FETÖ’cüyü aldık geldik. Feto, Pensilvanya’daki seni de er veya geç getireceğiz. Corç seni bir yere kadar saklar. Bir yerden sonra bıktım ulan senden der oda seni bırakır” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan önceki gün olduğu gibi dün de İstanbul’da partisinin ilçe kongrelerine katıldı. Ak Parti teşkilatlarının Maltepe, Beykoz ve Üsküdar’daki olağan kongrelerinde partililerle buluşan Cumhurbaşkanı yoğun tezahüratlarına, “Ben de sizlere aşığım ve hep ne dedik aşkla çalışan yorulmaz, yorulmuyoruz” sözleriyle yanıt verdi. Kongrelerden öncesi salon dışındaki halka da seslenen Erdoğan, dün özetle şu mesajları verdi.

‘Kanal İstanbul’u yapmaya kararlıyız’

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kanal İstanbul’un ön çalışmaları sürüyor, yakında ihalesine çıkıyoruz. Bazıları onunla ilgili de ileri geri konuştu. Boğaz’da olan kazayı duydunuz. Bunun ne kadar önemli olduğunu çok açık net ortaya koyuyor. İsteseler de istemeseler de Kanal İstanbul’u yapacağız. Göreve geldiğimde İstanbul’da nüfus 7.5 milyondu, şimdi 15 milyon oldu. İki kat artmış olmasına rağmen, yollar kilitlenmediyse, ulaşım akıcıysa bu yaptığımız yatırımlar sayesindedir. Marmaray’a biniyorsunuz değil mi? Binmeyenler var mıdır? Bay Kemal binmiyordur. Avrasya Tüneli’ni kullandık değil mi? Niye yaptık Avrasya Tüneli’ni. Çünkü ecdadımız Fatih gemileri karadan yürüttü. Biz de dedik ki denizin altından raylı sistemi yaparız, otomobilleri de denizin altından yürütürüz.

‘CHP demek...’

Küvetlere su doldurulurdu. Benzin istasyonları gibi içme suyu satış istasyonları kurulmuştu. Elimizde bidonlarla su taşıyorduk. Kimden almıştık o İstanbul’u? CHP’den almıştık. CHP demek susuzluk demektir. CHP demek çöp dağları demektir.”

Sosyal medyanın denetimsiz ve alabildiğine serbest bir alan olduğunu ifade eden Erdoğan şöyle devam etti:

Sosyal medya terörü

“Nitekim FETÖ bu alanı hoyratça, namertçe kullanmaktan çekinmemiştir. Yalan ve iftira üstümüze boca edilmiştir. Ana muhalefet partisi ve başındaki zat da Meclis kürsüsünü FETÖ’ye kiralayarak bu kalleş saldırılara kol kanat germiştir. Yüzleri kızarmadan FETÖ’nün linç kampanyasına destek oldular. FETÖ’nün sosyal medya terörizmine asla izin vermedik. FETÖ’nün linç ve karalama furyasının önünü kesmeyi başardık. Bu süreçte, hem içeriden hem dışarıdan çok ciddi eleştiriler de aldık. Birileri çıktı, bizi özgürlüklere riayet etmemekle suçladı. Hatta o dönem AYM baskılara boyun eğerek vicdanları yaralayan kararlara imza attı. Özellikle son günlerde küresel bir sosyal medya şirketinin usulsüzlükleri üzerinden yapılan tartışmalar bizim haklılığımızı ortaya çıkarıyor. Bizim o günlerde demokrasimizi sosyal medya teröründen korumak için aldığımız tedbirler, bugün Avrupa ve ABD’de çok daha ileri seviyede gündeme geliyor. O zaman bizi antidemokratik olmakla suçlayanlar bugün sosyal medya şirkmetlerinin sorumsuzluğu karşısında feveran ediyorlar.”

‘Sen kimsin yahu?’

Şimdi bizim sihalsız ve silahlı insansız hava araçlarımız var. Bay Kemal bunları tanıdın mı? Bunları gördün mü? İş bilenin, kılıç kuşananındır. Bize ne dedi? ‘Afrin merkezine girmeyin.’ Yahu sen kimsin? Nereye gireceğimizi nerede bombaları patlatacağımızı sana mı soracağız. Sen ancak Esed’e adamlarını göndermekten anlarsın. Suriye’deki teröristlere Mehmetçiğimiz Özgür Suriye Ordusu’yla(ÖSO) beraber gitti... Bay Kemal ÖSO için ‘Bunlar terörist’ diyordu. Onun teröristleri; kendisiyle Adalet Yürüyüşü’nde beraberdi. Omuz omuzaydılar biliyorsunuz. Ama ÖSO, Mehmetçiğimizle oradaki müzlumlar için mücadele verdi. Afrin’de 4 bin 187, Kuzey Irak’ta 337, yurt içinde ise 190 teröristin etkisiz hale getirildi. Bugün savunma sanayinde, elhamdülillah kendimizi savunabilecek ürünlere sahibiz. Fırat Kalkanı harekatında, Afrin’de işte bunlarla hamdolsun bu mücadeleyi kazandık. Mehmetimiz bu imkanlarla güç buldu, kuvvet buldu. Bu zafere hamdolsun ulaştılar. Yeter mi? Yetmez.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Pensilvanyaya mesaj: Bir yere kadar saklanırsın

‘Elinize dilinize dursun’

Daha yapacak çok işleri olduğunu belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Göreve geldik, bizim IMF’ye olan borcumuz neydi? Düşünün 23.5 milyar dolardı. 2013 senesine geldik, IMF’ye borç kaldı mı? Sıfırladık. ‘Üreten ekonomi yok’ diyenler, elinize dilinize dursun? Üreten ekonomi olmasaydı sen IMF’ye olan borcu sıfırlayabilir miydin? Bugün ‘Ekonomi kötü’ diyenler. İşte alın size bir rakam. Bu kadar basit. Merkez Bankası’nın döviz rezervi 27.5 milyar dolardı ama şimdi 120 milyar dolara ulaştı. Nereden nereye... Çalışıyoruz ya. Bay Kemal çalış senin de olsun ama olmaz. Şimdi Bay Kemal tapusuz yerlere tapu dağıtacakmış. Nerede bunlar ya? Cebinde mi neyi dağıtıyorsun? Bunlar hep böyle zaten hayatları boyunca dağıttılar. Kimi? Kendilerini dağıttılar, kendilerini... Halkımıza verdikleri bir şey var mı? Yok. Bugün var mı? Yine yok ama yalanın bedeli var mı? Bunlarda akşam yalan, sabah yalan, hep böyle gidiyorlar ama bununla da bir yere varmak mümkün değil.”

Haberin Devamı

‘Corç sonunda senden bıkar’

Cumhurbaşkanı terör örgütlerinin vatanımızı bölmek için çok uğraştıklarını belirterek şöyle devam etti: “PKK, çok uğraştı. Ne oldu? Ne dedim? Hatırlayın o günleri, ‘İnlerine gireceğiz’ dedim. Girdik mi? SİHA’larla girdik, İHA’larla girdik, F16’larla girdik. Ve evet, kuyruklarını bacaklarının arasına sokup kaçtılar. Nereye? Suriye’ye kaçtılar. Fırat Kalkanı’nda yakaladık, Afrin’de yakaladık. Gördünüz değil mi o hazırladıkları tünelleri? Oralarda vurduk. Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te, Bestler Deresi’nde vurduk. Vuracağız, vurmaya devam edeceğiz. FETÖ, o da kaçtı. Nereye kaçtı? Dünyanın değişik ülkelerine. Kosova’da yakaladık. 6 tanesini aldık, geldik. Şimdi buradalar. Bitmedi Gabon’a gittiler. Gabon’dan 3 tanesini aldık geldik. Şu ana kadar 80 tanesini dışarıdan topladık, getirdik. Feto, Pensilvanya’daki seni de getireceğiz. Er veya geç getireceğiz. İstediğin kadar sağa sola yalpala. Corç seni bir yere kadar saklar. Bir yerden sonra bıktım ulan senden der oda seni bırakır. Ve ondan sonra geleceksin. Çünkü sen bu ümmeti, bu milleti parçaladın. Bu milleti parçalayana bu kadar şehitlerimizin kanını biz yerde bırakmayacağız. Hesabını soracağız.”

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Pensilvanyaya mesaj: Bir yere kadar saklanırsın
‘Mezunu olduğum üniversite geliyor’

Benim de mezun olduğum, Marmara Üniversitesi de Maltepe’ye de geliyor. Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden biri olan Marmara Üniversitesi de Maltepe’ye gelmiş olacak. İstanbul’un 14 bin 500 olan yüksek öğretim yurdu kapasitesini önümüzdeki üç yılda iki katına çıkartıyoruz. Maltepe referandumda yüzde 37’lik oranla maalesef sınıfta kaldı. Maltepe’de en azından sonuç tam tersi olmalıydı. Hep ne dedik, aşk ile çalışan yorulmaz dedik. AK Parti olarak Maltepe’de geçmişte belediye başkanlığı kazanmış partiyiz. Bu sonuç Maltepe’ye hiç yakışmadı. İnşallah 2019 seçimlerinde burada çok farklı bir manzarayla karşılaşacağız.

Haberin Devamı

‘Kur savaşına fırsat vermeyiz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar 6. Olağan İlçe Kongresi öncesinde halka hitap ettiği konuşmasında Türkiye’nin borçlarını ödedikten sonra IMF’nin Türkiye’den borç istediğini, kendilerinin de “verin” talimatı verdiğini kaydetti. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “IMF bu sefer baktı ki Türkler ciddi, vazgeçtiler. Değerli kardeşlerim; Merkez Bankası’nın döviz rezervi 27.5 milyar dolardı. Şu anda 120 milyar dolar. Kalktılar bu ara bize kur savaşı ilan ettiler. Ne ilan ederseniz edin avucunuzu yalarsınız. Ey finans sektörünün içerisinde olanlar; bizi kur, şu bu, bunlarla tehdit etmeye kalkmayın, bu ülkede yaşam hakkı bulamazsınız. Bak bu kadar açık söylüyorum çünkü bize kur savaşı, finans sektörüyle böyle bir müdahale adeta bu memlekete ihanettir. Ona fırsat veremeyiz.” AA