Siyaset Cumhurbaşkanı’ndan Netanyahu’ya Gazze ve Afrin tepkisi: Nükleer silahım var diye hava atma

Cumhurbaşkanı’ndan Netanyahu’ya Gazze ve Afrin tepkisi: Nükleer silahım var diye hava atma

02.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Afrin harekatını eleştiren İsrail Başbakanı’na seslenen Erdoğan, “Ey Netanyahu sen çok zayıfsın, çok garipsin. Bir defa kendine çeki düzen ver. Sen terör devletisin. Terör devleti olarak da işte Gazze’de, Kudüs’te yaptıkların ortada” dedi

Cumhurbaşkanı’ndan Netanyahu’ya Gazze ve Afrin tepkisi: Nükleer silahım var diye hava atma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı’nı eleştiren Fransa ve İsrail’e sert tepki gösterdi. İsrail Başbakanı Netanyahu’ya “’Nükleer silahım var’ diye hava atma. Yeri geldiği zaman o nükleer silahlar da çalışmaz” diyen Erdoğan, İsrail’in bir terör devleti olduğu iddiasını tekrarladı. Erdoğan, MİT’in Kosova’da yaptığı FETÖ operasyonunu da hatırlatarak, “Pensilvanya da gelecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Erdoğan, dün partisinin Adana ve Hatay İl kongrelerinde şu mesajları verdi:

TÜRKİYE’YE FRANSIZ OLANLAR: Şu ana itibariyle Afrin’de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 348. Bazılar rahatsız. Türkiye’ye Fransız olanlar rahatsız. Ama biz dimdik yolumuzda yürüyeceğiz. Türkiye’ye sataşmasınlar. Önce teröristleri Elysee Sarayı’nda kabul edenler kendilerine çeki düzen versinler. Kendilerine çeki düzen vermeyenler kusura bakmasınlar bizimle olan dostluklarını da kaybederler.

İSRAİL TERÖR DEVLETİ: Dün İsrail’in Başbakanı, muhatabım değil de, bir laf etmiş. Şu ettiği lafa bak. Onların ordusu hiçbir zaman zulüm yapmamış. Dünyada İsrail ordusunun ne kadar zalim olduğunu benim anlatmama gerek yok. İsrail ordusu ve İsrail mazlumlara karşı cesur. Ama mazlumların dışında cesur değil, korkak, ürkek. Zaten zalimler hiçbir zaman cesur olamaz ve zalimler hiçbir zaman zafer anıtı dikemez. Kalkmış bizim askerimizin Afrin’de mazlumlara zulmettiğini söylüyor. Ey Netenyahu, sen çok zayıfsın, çok garipsin. Bir defa kendine çeki düzen ver. Biz teröristlerle uğraşıyoruz. Ama senin derdin teröristler değil, çünkü sen terör devletisin. Ve terör devleti olarak da işte Gazze’de, Kudüs’te yaptıkların ortada. Senin dünyada doğru dürüst sevenin yok, sevenin. İşte BM’de Kudüs ile ilgili attığın adıma aldığın cevap ortada. ‘Benim nükleer silahım var’ diye hava atma. Yeri geldiği zaman o nükleer silahlar da çalışmaz. Şunu bileceksin, mazlumla uğraşma. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Dünyada dolaşacak, gezecek yer bulamazsın. Bu kadar açık konuşuyorum. Onun için bizimle uğraşma ve dürüst ol. Dürüst olmadığın sürece hiçbir zaman bizden de kalkıp olumlu bir kelam bulamazsın.

Haberin Devamı

HADDİNİ BİLECEKSİN: Bizim sömürgecilik ayıbımız yoktur. Bizim işgalcilik ayıbımız yoktur. Ey Netenyahu, sen işgalcisin ve şu anda işgalci olarak o topraklara bulunuyorsun. Aynı zamanda sen bir teröristsin. Zira o mazlum Filistinlilere sizin yaptıklarınızı tarih kaydediyor. Ve bunu hiçbir zaman unutmayacaklar, unutmayacağız. İnanıyorum ki İsrail halkı senin bu yaptıklarından rahatsız. Sen kalkıp da bizim Afrin harekatına söz söyleyecek kıratta değilsin. Önce haddini bileceksin.

Haberin Devamı

FRANSIZLAR ADANA’YI İYİ BİLİR: Türkiye terör örgütlerine tepeledikçe, Suriye’de oynanan oyunu bozdukça çatlak sesler de artmaya başladı. Amerika’nın Suriye politikasındaki kısmi de olsa bazı müspet değişiklikleri takdirle takip ediyoruz. Coğrafyamızın tüm terör örgütlerinden arındırılması konusunda bölge devletleriyle olduğu gibi Amerika ile de yakından çalışmaktan memnuniyet duyarız. Buna karşılık en son olarak Fransa’dan asla duymak istemeyeceğimiz ve kendilerine de hiç yakıştıramadığımız birtakım beyanlar, görüşmeler, haberler geldi. Adana bu Fransızları iyi bilir, Fransızlar da Adana’yı iyi bilir. Geçmişte hem Fransız işgalcilerin kendilerine hem de onların besleyip büyüttüğü Ermeni çetelerine en güzel cevabı Adana vermiştir. Fransızları ve onlarla birlikte hareket eden Ermeni çetelerini bileklerinin gücüyle bu topraklardan söküp atan kahramanları bir kez daha rahmetle, hürmetle yad ediyorum. Dün Ermenileri kışkırtanlar bugün aynı oyunu başkaları üzerinde oynamanın peşindeler. Dünyanın en eli kanlı terör örgütü PYD’yi desteklemek için çırpınanlara, Elysee Sarayı’nda ağırlayanlara Adana’nın rabiamızla bir mesajı herhalde olacaktır. Buradan öyle bir haykırın ki yankısı da Paris’ten duyulsun: Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet.

Haberin Devamı

SYKES PİCOT’A İZİN VERMEYİZ: Dün DEAŞ terör örgütü dinimizi istismar ederek bölgemizin yakılıp yıkılmasına yol açmıştır. Bugün aynı misyonu PKK-YPG terör örgütü üstlenmiştir. DEAŞ’ın başını nasıl ezdiysek PKK-YPG’nin başını da öyle ezeceğiz. Kimsenin başkaları hesabına bu toprakları kana, ateşe, zulme, acıya boğmasına müsaade etmeyeceğiz. Altını çizerek söylüyorum. Bölgemizde yeni Sykes Picot paylaşımlarının yapılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Coğrafyamızın kaderini emperyalistlerin hırslarına, ihtiraslarına terk etmeyeceğiz. Türkiye, kendisi hiçbir kiralık katil güruhuna teslim olmadığı gibi çevresindeki dostlarının, akrabalarının da böyle bir tezgahın cenderesinde boğulmasına asla rıza göstermeyecektir. Onun için de bölgemizdeki son terörist de imha edilene kadar durmayacağız.

Haberin Devamı

‘Pensilvanya da gelecek’

Böldürtmeyeceğiz bu vatanı. Bölenlerin akıbetleri ortada. Gabar’da, Cudi’de, Cilo’da, Tendürek’te tepelerine tepelerine iniyor muyuz? İnmeye devam edeceğiz. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Sadece onlar mı? FETÖ de dahil. FETÖ’yü de kovalıyoruz. Bak, Kosova’dan altı tanesini paketleyip getirdi Milli İstihbarat. Pensilvanya da gelecek. Bir yere kadar kaçarsın. Nihayeti yok bu işin.”

‘Ya teslim olacaklar ya ölecekler’

Cumhurbaşkanı Adana’nan ardından Ak Parti’nin Hatay İl Kongresi’nde konuştu. Atatürk Stadyumu’nda yapılan kongreye MHP İl Başkanı’nın yanı sıra CHP İl Başkanı Servet Mullaoğlu’nun da katılması dikkat çekti. Erdoğan, şunları söyledi:

KULAK ASMADIK: Gazilik unvanını Suriye hadiseleri ile bir kez daha Hatay taçlandırdı. Suriye’den sızan teröristler eylemler gerçekleştirdi. Baktık ki duracağı yok, bölge güvenliğini sağlayanlar da bir şey yapmıyor biz de kolları sıvadık sahaya indik. Afrin’den tehditler tahammül edilemez boyuta gelince bir gece ansızın geldik. Yok, 10 bin eğitimli terörist varmış; yok aşılması zor tahkimatlar varmış; yok girmesi zor olurmuş. Bunlara kulak asmadık. Mehmetçik o teröristleri yerle yeksan etti. Etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 3 bin 844 oldu. Ordumuz fırtına gibi girdi. Öcü gibi gösterilen teröristleri böcek gibi ezdi geçti. Ne kadar yıkılmaz denilen tahkimat varsa hepsini yerle yeksan etti. Şimdi Tel Rıfat ve diğer bölgeler temizleniyor.

Kuyruğunu kıstırıp kaçabilenler kaçtı, kaçamayanlar da yok oluyor. Terör örgütü yenilginin kuyruk acısı ile içeride ufak tefek eylemlerle ses vermeye çalışıyor. Buradan söylüyorum; şayet o ana kadar yakalanmamışsa her teröristin teslim olmak dışında tek bir eylem şansı vardır. Eylem yapanların hepsini kısa sürede bulduk, imha ettik ediyoruz.

KOSOVA’YA TEPKİ: Batı rahatsız oluyor. FETÖ faaliyet gösterdiği ülkelerde Türkiye aleyhinde ne varsa içinde yer alıyor. Bölücü terörü nasıl imha ediyorsak FETÖ’cüleri de; bak Kosova’dan 6 tanesini paketledi aldı getirildi; Kosova’dai son operasyon ne ilkti ne de son olacaktı. Cumhurbaşkanına teşekkür ediyorum başbakana da yazıklar olsun diyorum. FETÖ Terör Örgütü’nün bu mensuplarını bize verenleri görevden almak tarihi bir hatadır.

HALLEDECEĞİM DEDİ: Yunanistan olayında 9 tane şahsımı vurmaya gelen kişiler kaçtılar. Çipras, ‘10-15 güne halledeceğim’ dedi aylar yıllar geçti hala halledecek. Sınır ihlali yapan subayı biz yakaladık bunları verin demeye başladı. Sizin yargınız var da bizim yargımız yok mu? Bu hainlerin hepsini de bugün olmazsa yarın mutlaka ülkemize getireceğiz.

Cumhurbaşkanı’ndan Netanyahu’ya Gazze ve Afrin tepkisi: Nükleer silahım var diye hava atma

Kerim bebekle buluştu

Suriye’de Esad rejiminin Doğu Guta’ya saldırısında annesini ve bir gözünü kaybeden Kerim bebek, ailesiyle Türkiye’ye getirildi. Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, sınır kapısında gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 aylık Kerim bebeğin sağlıklı olduğunu ancak Türkiye’de sağlık kontrolünden geçirileceğini söyledi. Partisinin kongresi için Hatay’da bulunan Erdoğan, Kerim bebek ve ailesiyle bir süre görüştü. Rusya’nın garantörlüğünde varılan anlaşma sonucu Doğu Guta’da başlayan zorunlu tahliyeler çerçevesinde İdlib’e ulaşan Kerim bebek ile babası Ebu Muhammed ve iki kız kardeşi, Kızılay ekipleriyle Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapmıştı.