Siyaset Cumhuriyetin 94. yılı coşkuyla kutlanıyor

Cumhuriyetin 94. yılı coşkuyla kutlanıyor

29.10.2017 - 10:26 | Son Güncellenme:

Cumhuriyetin 94. yılı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor.Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında devlet erkânı Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Erdoğan, 15 Temmuz'a vurgu yaptığı mesajında şunları dile getirdi:"Cumhuriyetimize hayat veren ruh bugün de dimdik ayaktadır. Tarihe 15 Temmuz demokrasi destanı olarak geçen şanlı direniş, bu ruh ve iradenin tüm ülke sathındaki halidir." Uluslararası ajanslar Cumhuriyet coşkusu ile ilgili Türkiye'nin dört bir yanından fotoğrafları dünyaya geçti.

Cumhuriyetin 94. yılı coşkuyla kutlanıyor

Cumhuriyetin 94. yılı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı Cumhuriyetin ilanının 94. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. Erdoğan'a, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüksek yargı temsilcileri, Bakanlar Kurulu üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, siyasi parti temsilcileri, kuvvet komutanları ile diğer devlet erkanı eşlik etti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler Aslanlı Yol'dan geçerek, Atatürk'ün mozolesine geldi. Erdoğan'ın, üzerinde ay yıldız bulunan çelengi Atatürk'ün mozolesine bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

DİKKAT ÇEKEN MESAJ

Daha sonra Erdoğan ve beraberindekiler, Misak-ı Milli kulesine geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı: "Aziz Atatürk, bugün ağır bedeller ödeyerek sahip olduğumuz son devletimiz cumhuriyetimizin 94. yıl dönümünü büyük bir heyecanla idrak ediyoruz. Bizlere emanetiniz olan bu Türkiye Cumhuriyeti, her satırı kahramanlıklarla her safhası fedakarlıklarla dolu çetin bir mücadelenin eseridir. İstiklal Harbi'mizi zaferle taçlandıran, cumhuriyetimize hayat veren ruh hamdolsun tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. Tarihe 15 Temmuz Destanı olarak geçen şanlı direniş, bu ruh ve iradenin tüm ülke sathında tecessüm etmiş halidir. Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıl dönümünü kutlarken, başta zat-ı aliniz ve silah arkadaşlarınız olmak üzere, tüm gazilerimizin hatıralarını saygıyla yad ediyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun."

Haberin Devamı

Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım aynı makam aracıyla Anıtkabir'den ayrıldı. Garnizonda görevli subay ve astsubayların yanı sıra öğrenciler de törende yer aldı. Tören dolayısıyla mozole binasına büyük boy Türk bayrağı asıldı. Protokol töreninin tamamlanmasının ardından Anıtkabir vatandaşların ziyaretine açıldı.

TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir'deki törenin ardından, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçti.Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki törende, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda bakan, vekil, yüksek yargı organları ve yabanıc misyon kurulu temsilcilerinin tebriklerini kabul etti.

Haberin Devamı

KIŞ BAHÇESİNDE RESEPSİYON VERECEK!

Bugün ayrıca Meclis’in önünden, Cumhuriyet’in ilan edildiği Ulus’taki Birinci Meclis’e kadar 29 Ekim Yürüyüşü düzenlenecek. Erdoğan’ın Beştepe’deki ‘kış bahçesi’nde vereceği resepsiyona siyaset, sanat, spor ve iş dünyasından birçok ismin de aralarında bulunduğu 2 bin kişi davet edildi.

YURDUN DÖRTBİR YANINDA ÇOŞKULU KUTLAMA

Cumhuriyet Bayramı yurdun dörtbir yanı ve KKTC'de coşkuyla kutlandı. Adana, Kırşehir, Yozgat, Sinop,Konya, Hatay, Osmaniye Ordu, Yalova, Şanlıurfa Niğde, Kırıkkale, Kayseri,Mersirn, Denizli, Artvin,Kars, Ardahan, Erzincan, Iğdır, Ağrı ve Tunceli, Sivas ve Nevşehir'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Van ve Hakkari'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94'üncü yıl dönümü, törenlerle kutlandı. Programlar nedeniyle kent merkezlerinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, tören alanına girmek isteyenler, tek tek arandı. Hakkari'deki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ise Yüksekova İlçesi'ndeki Selahattin Eyyubi Kültür Merkezi'nde yapıldı. Van'daki Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan valilik binası önündeki tören, Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu ve Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş'ın askerlerle öğrencilerin bayramını kutlamasıyla başladı.Bingöl’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94. yıl dönümü, Karşıyaka Spor Salonunda düzenlenen törenle kutlandı

Haberin Devamı

MALATYA’DA YAĞMURA RAĞMEN COŞKULU KUTULAMA

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa ve Kilis'te düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet, Malatya'da da yağan yağmur altında coşkuyla kutlandı.Malatya'da Cumhuriyet Bayramı törenlerinin merkezi İnönü Caddesi'ydi. Sabah saat 09.30da başlayan törene, Malatyada bulunan protokol üyeleri katıldı. Viraj kavşağı üzerinde başlatılan tören yürüyüşüne, 2nci Ordu Komutanlığı'na bağlı bando ekibi tarafından eşlik edildi. Antalya’da Cumhuriyetin 94'üncü yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yağmur nedeniyle Kapalı Spor Salonu'na alındı. Vali Münir Karaloğlu konuşmasında, İhanet ve terörle bu millete tuzaklar kuran, bölme ve parçalama hayalleri kuran herkes bilsin; Cumhuriyet bu milletin 94 yıldır olduğu gibi bizden sonraki çağlarda da bizden sonraki nesillerin de dönülmez kararıdır" dedi.

Haberin Devamı

DARBE GİRİŞİMİNDE ŞEHİT OLANLARIN İSİMLERİNİN YAZILI OLDUĞU TİŞÖRTLER GİDYDİLER

Sakarya, Düzce, Bolu ve Zonguldak'ta törenler düzenlendi - Darbe girişiminde şehit olanların isimlerinin yer aldığı tişörtleri giyen Sakaryalı öğrenciler, yağmur altında gerçekleştirdikleri kortej geçişi sırasında büyük alkış aldı.

İZMİR’DE BAYRAKLI COŞKU

Türkiye Cumhuriyeti’nin 94. kuruluş yıl dönümü, İzmir'de coşkuyla kutlandı. Vatandaşlar, Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı alanını doldururken, geçit töreni büyük gurur yaşattı.

DALGIÇLAR DENİZİN ALTINDA KUTLADI

Muğla’nın Fethiye ilçesinde dalgıçlar tarafından deniz altında Cumhuriyet Bayramı'nın 94'üncü yılı kutlandı.