Siyaset ‘Daha yolun başındayız’

‘Daha yolun başındayız’

03.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

CHP, 1989’daki yerel seçimlerden bu yana en başarılı sonucu elde ederken, partililere “Rehavete kapılmayın” çağrısı yapan Kılıçdaroğlu’nun “Daha yolun başındayız. Eğer CHP’li belediyeler iyi yönetilirse 2023’te halk desteği arkamızda olacaktır” dediği öğrenildi

‘Daha yolun başındayız’

Yerel seçimlerde dikkat çeken bir başarı elde eden Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP, belediye başkanları, mazbatalarını alıp görevlerinin başına geçene kadar yaşanacak süreci “sakin” götürmekte kararlı. Kılıçdaroğlu’nun talimatı doğrultusunda parti temsilcileri, başta İstanbul olmak üzere kritik seçim çevrelerinde itiraz süreleri tamamlanana kadar yoğun mesaisini sürdürecek. Ülke genelindeki siyasi tablonun değişmesine rağmen Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini tartışmaya açması ve erken genel seçim çağrısı yapması beklenmeyen CHP lideri, yakın çevresine “Önce halka verdiğimiz sözleri tutacağız. Daha yolun başındayız, eğer halka, CHP’li belediyelerin iyi yönetimini gösterirsek, 2023’te halk desteği arkamızda olacaktır” mesajını verdi.

Haberin Devamı

31 Mart yerel seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre, 11 büyükşehir ve 10 il belediyesi kazanarak 1989 seçimlerinden bu yana en başarılı sonuçlarını elde eden CHP, bir yandan itiraz süreçlerinin tamamlanmasını beklerken bir yandan da gelecek planlaması yapıyor. Kılıçdaroğlu, itiraz süreçlerinin herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan tamamlanması için yoğun mesaisini sürdürürken, parti temsilcilerinin yapacağı çalışmaların koordinasyonunu da sağlıyor.

‘Zafer değil’

Milliyet’in edindiği bilgilere göre, kurmaylarına “rehavete kapılmayın” uyarısı yapan Kılıçdaroğlu, süreci “sakin” götürmekte kararlı. CHP liderinin bu nedenle “bu bir zafer değildir” mesajı verdiği ve partisine oy vermeyen kesimleri incitebilecek mesajlar vermekten kaçındığı belirtildi. Bu politika çerçevesinde, tüm parti temsilcilerinin itiraz sürelerinin tamamlanmasına kadar yoğun mesaisine devam etmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun, ülke genelindeki siyasi tablonun CHP lehine değişmesine rağmen, kampanya döneminde de vurguladığı gibi, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini tartışmaya açması erken genel seçim çağrısı yapması beklenmiyor. Göreve gelecek belediye başkanlarının da iktidara yönelik “çatışmacı” bir tavır sergilememesi için de hassasiyet gösteriliyor.

‘Sözleri tutacağız’

Kılıçdaroğlu, seçim sürecinin ardından yakın çevresine yaptığı değerlendirmede, “Önce kazandığımız belediyelerde resmi olarak göreve geleceğiz sonra ise halka verdiğimiz sözleri tutacağız. Türkiye’ye CHP’li belediyelerin nasıl iyi hizmet edeceğini göstereceğiz. Ülkeyi yeniden inşa edeceğiz. Daha yolun başındayız, eğer halka, CHP’li belediyelerin iyi yönetimini gösterirsek, 2023’te halk desteği arkamızda olacaktır” mesajını verdiği öğrenildi.

‘Daha yolun başındayız’

Kılıçdaroğlu: Sevgiyle yöneteceğiz

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’la birlikte seçim otobüsünden partilileri selamlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu şu mesajları verdi: “Bir yola çıktık. Mücadele yaptık. Kavgasız, gerilimsiz bir mücadele. Bizim mücadelemiz; demokrasi, hak, hukuk ve adalet, halka hizmet mücadelesiydi. Bu mücadeleyi yaptık ve başarı elde ettik. Hiçbir zaman ben ve arkadaşlarım, kırıcı bir dil kullanmamaya özen gösterdiler, toplumun her kesimini kucakladılar. Ayrımcılıktan değil beraber olmaktan, kavgadan değil huzurdan ve barıştan yanayız. Türkiye’nin en önemli 11 büyükşehir belediyesini böyle yöneteceğiz. İnsan sevgisiyle birlikte yöneteceğiz. Başkanlar bizlere söz verdiler bizler de o sözlerin takipçisi olacağız. O kentlerde Allah’ın izni ve onların çalışmalarıyla hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Göreceksiniz, her evde huzur her evde bereket olacak.Verdiğimiz sözleri aşama aşama tutacağız, bunların tamamını hayata geçireceğiz. Toplumla belediye başkanlarımız arasında büyük güvenler oluşacak. Şundan emin olmanızı istiyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar bütün sandıkların başında milletvekillerimiz ve ilçe başkanlarımız 24 saat görev başındalar. Bizim belediye başkanlarımız asla ayrımcılık yapmayacaklar, bütün kenti kucaklayacaklar barışı, sevgiyi ve hoşgörüyü getirecekler.”

Haberin Devamı

‘Daha yolun başındayız’

Haberin Devamı

Adıgüzel de kazandı

Seçim gecesi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’in koordinasyonunda gerçekleştirilen seçim takip çalışmaları da herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan tamamlandı. Adıgüzel’in CHP Genel Merkezi’nde oluşturduğu “erken sonuç ekranı” daha sonra YSK tarafından da teyit edilen sonuçlar verdi. Böylece CHP, 24 Haziran 2018 seçimlerinde olduğu gibi eleştirilerle karşılaşmamış oldu. Parti içinde daha önce kendisini eleştiren bazı isimlerin de Adıgüzel’e yerel seçim izleme çalışmaları için teşekkür ettiği öğrenildi.