Siyaset ‘Davul, zurnayla operasyon mu yapılır?’

‘Davul, zurnayla operasyon mu yapılır?’

10.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, dün akşam NTV’de katıldığı televizyon programında soruları yanıtladı. İnce, özetle şunları kaydetti:

‘Davul, zurnayla operasyon mu yapılır’

İNSANLARI GÜLÜMSETMEK İSTİYORUM: (Meydanlarda izlettiği videolar) Toplumun huzura, barışa ihtiyacı var. Erdoğan 16 yılda o kadar gerdi ki milleti. Onları gülümsetmek istiyorum. Siyasette karşıdakini iğnelerken esprili yanıt vermeniz lazım. Kabalaşmamanız lazım. İnsanlar güneşin alnında sizi dinliyorlar. O insanları mutlu göndermeniz, umutlarını tazelemeniz lazım. 12 genç var. İyi üniversitelerden mezun. Bunlar klipleri hazırlıyorlar.

Haberin Devamı

DERDİ SEÇİM: (Olası Kandil operasyonu) Davulla, zurnayla operasyon olur mu? Kaçın oradan biz geliyoruz demektir bu. Erdoğan’ın derdi Kandil değil, derdi seçim. Bu devlet adamlığı değildir. Kandil sınırımıza 110 kilometre uzaklıkta. Korkunç bir coğrafya. ABD’nin helikopterleri iniyor kalkıyor oradan. Batısı İran. Siz İran ile ABD ile anlaşmadan bunu yapamayacağınızı herkes biliyor. Yapamayacaklar göreceksiniz. Ama bunu siyasete kullanmaları orduyu da devleti de küçük düşürür. Bu konuda Erdoğan’ı ve hükümeti ciddiyete davet ediyorum. İki tane oy fazla alacaksın diye orduyu yıpratma, ortalık yerde bunları konuşma. Bunlar güvenlik işleridir. Seçime 24, 48 saat kala operasyon yapacaksın da niye bir ay öncesinden duyuruyorsun bunu?

Haberin Devamı

27 KLASÖR VAR: (Fetullah Gülen’in usulüne uygun istenmediği iddiası) Arkadaşlarımın bana yazdığı raporu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. 120-125 klasör, 85 klasör gibi laflar ettiler değil mi? Arkadaşlarım dedi ki 27 klasör. Çünkü her klasörden üç nüsha yapılmış. Birinci yalan bu. İade talebiyle ilgili 7 dosya var. 7 dosyanın 4’ü 15 Temmuz öncesindeki olaylarla ilgili. Birisi Selam Tevhid davası. Bu dosyanın Adalet Bakanlığı’na gelişi 28 Ocak 2016. Henüz 15 Temmuz olmamış. 6 ay bu dosya beklemiş. Ne zaman gönderilmiş, 19 Temmuz. Soru şu; Ocak ayında Gülen’in iade talebi bakanlığa gelmiş, bakanlık neden bunu ABD’ye göndermemiş. Bu 6 ay bekleme emrini Recep Erdoğan mı, Adalet Bakanı mı vermiş? İkinci dosya, Polis Meslek Yüksekokulu sınav sorularının çalınması. 8 Aralık 2015’te hazırlanmış, Adalet Bakanlığı’na verilmiş. Ne zaman gitmiş, 19 Temmuz 2016’da gitmiş.

ABD SİZE İNANMAZ: ‘Elden belge verdik ABD yetkililerine’ diyor hükümet. Arkadaşlarım ‘elden verilen belgeleri görmek istiyoruz.’ Bunları da göstermiyorlar. Bu 7 dosyanın bazılarında suç tarihleri 2011’den başlıyor. Peki Erdoğan’a göre milat kaçtı? 17-25 Aralık 2013’tü. MİT krizi 7 Şubat 2012. Milletvekillerinin meşhur Pensilvanya ziyareti Mayıs 2012. Şu anda onların 5’i milletvekili adayı. Suç tarihini 2011’den başlatırsanız, 2012’de milletvekilleri Gülen’i ziyarete giderse ABD makamları size inanır mı? İnanmaz. Mesela Gülen ile Bülent Arınç görüşmesi 2013’te.

Haberin Devamı

GÜLEN KORUNUYOR OLACAKTI: ABD şunu soruyor ‘Adil Öksüz’ü elinden niye kaçırdın?’ ‘Dostum Trump’ diyorsun ama sana iade etmiyorlar. Demek ki dostluk, dünya liderliği yok ortada. ABD vermek istemiyor Erdoğan da almak istemiyor. 15 Temmuz olmasaydı, bu iade taleplerinin hiçbirisi olmayacaktı. Gülen hala korunuyor olacaktı.