Siyaset Davutoğlu 2 lidere bilgi verdi

Davutoğlu 2 lidere bilgi verdi

29.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün TBMM Başkanlık Divanı’nın arkasında bulunan odada, önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü.

Davutoğlu 2 lidere bilgi verdi

Görüşmeye Ak Parti hükümetinin 6 bakanı ile CHP kanadından grup başkanvekilleri Özgür Özel ve Engin Altay katıldı. Davutoğlu’nun Bahçeli ile görüşmesine ise MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural katıldı. 10’ar dakika süren görüşmelerde Başbakan, Meclis’e geçici bütçe olarak getirilmesi öngörülen bütçenin, normal olarak meclise sunulmasını istedi. CHP liderinin bu konuya mesafeli yaklaştığı öğrenilirken, “Bunu kabul etmemiz mümkün değil, takvimlendirme yetişmeyecektir” ifadesini kullandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Alınan bilgilere göre, 17 Ekim’de Meclis’e gelmesi gereken bütçenin şu aşamada getirilmesinin takvimlendirme sorunlar yaratacağını ileten Kılıçdaroğlu’na Davutoğlu’nun; “Bir taslak çalışma yaptık, size iletelim” ifadesini kullandığı belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun da bunun üzerine “Muhalefetin çalışma süresi kısalmayacaksa, taslağınızı incelerimŞ” dediği öğrenildi.

Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu arasındaki görüşmede, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’ye yapılan suikast de gündeme geldi. Davutoğlu’nun olayın araştırılacağını belirttiği, suikastin faili meçhul olarak kalmayacağını ilettiği öğrenildi.


Bahçeli’den yanıt

Davutoğlu’nun hem Elçi suikasti hem de iki polisin şehit olduğu olaya ilişkin Kılıçdaroğlu’na bilgi verdiği de öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun ise Davutoğlu’na, “Çok ciddi olarak araştırılması gereken bir olay. Ciddi şüpheler var. Olayın bir an önce açıklığa kavuşulması gerekiyor. Tüm şüphelerin ortadan kaldırılması için bir an önce adım atmanız gerekiyor” ifadesini kullandığı belirtildi.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise hükümetin iradesinin olduğu bütçe ile yeni döneme girilmesine prensip olarak sıcak baktıklarını kaydetti. Bahçeli, ekonomik sıkıntılar ve uluslararı gelişmeler dikkate alındığında yeni yıla geçici bütçe yerine normal bütçe ile girilmesi daha doğru olacağını dile getirdi.

Başbakan Davutoğlu ise bütçe takvimine ilişkin bir taslak çalışmayı önümüzdeki günlerde muhalefete sunacağını belirtti.