Siyaset Davutoğlu Kılıçdaroğlu'nun izinde

Davutoğlu Kılıçdaroğlu'nun izinde

26.08.2010 - 16:18 | Son Güncellenme:

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, referandum gezisi için geldiği memleketi Konya'da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 9-10 Ağustos tarihleri arasında ziyaret ettiği ilçelerin büyük bölümünü aynı güzargah üzerinden ziyaret etmesi dikkat çekti.

Davutoğlu Kılıçdaroğlunun izinde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya'daki programının birinci gününde Ankara'dan Polatlı güzargahından gelerek İlk olarak Konya'nın Yunak İlçesi'ni ardından sırasıyla, Tuzlukçu, Akşehir, Ilgın, Doğanhisar, Hüyük, Beyşehir ve Seydişehir İlçesi'ni ziyaret edip, buralarda düzenlenen mitinglerde halka hitap etmişti. İkinci günü ise ilk olarak Çumra ve Karapınar ilçelerinde ardından Karaman kent merkezinde ve son olarakta Ereğli İlçesi'ne halka hitap etmişti.

Haberin Devamı

Dışişleri Ahmet Davutoğlu'nun memleketi Konya'da yapacağı referandum gezisi programınında benzerlik olması dikkat çekti. Davutoğlu, bugün kü ilk programında Ankara'dan Polatlı güzargahından Konya'ya geldi. Davutoğlu, ilk olarak Çeltik ve Yunak İlçesini ziyaret etti. Ardından da Doğanhisar, Hüyük ilçelerinde esnafları ziyaret edip, halka hitap edecek. Yarın ise Ereğli, Karaman ve Çumra ilçesini zayeret edecek.

'BÜTÜN MİLLETİN, TÜRKİYE'NİN KADERİNE SAHİP ÇIKMASI LAZIM'

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ilk olarak Çeltik Kaymakamı Abdülhamit Karaca'yı makamında ziyaret etti. Bakan Davutoğlu, ziyaret sırasında Çeltik'e gelen ilk bakanın kendisi olduğunu vurgulayınca, orada bulunan bir kişi Davutoğlu'na 'Siftah sizden bereket Allah'tan' şeklinde cevap verdi. Davutoğlu, daha sonra Çeltik Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Ekizoğlu'nu ziyaret etti. Ziyaretten sonra Atatürk Parkı'nda toplanan yaklaşık 100 kişiye seslendi.

Haberin Devamı

Bakan Davutoğlu, bütün milletin, Türkiye'nin kaderine sahip çıkması gerektiğini söyledi. Yurt dışındaki bütün temaslarda hiçbir sorunun kendilerini yıldırmadığını belirten Bakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü arkamızda millet iradesinin desteğinin olduğunu biliyoruz. Bu bilinçle davranıp harakete geçtiğimizde, ülkemiz dünyanın en saygın ülkeleri arasına girecektir. Bundan Konyamız da nasibini alacak. Biz büyük bir iftihar ile sizleri dünyanın her yerinde temsil etmeye çalışıyoruz. Sizlerden aldığımız güçle bunu yapabilecek cesareti kendimizde buluyoruz. Milletin, kendi iradesine sahip çıkması geleceği ile ilgili iradesini gösterebilmesi bağlamında önümüzdeki referandum özel bir önem taşıyor. Sizler referandumda kullanacağınız oylarla vereceğiniz destek ile ülkemizin hak ettiği özgürlükçü bir Anayasa'ya destek vereceksiniz. Bir çok hakkın genişlediği, güçlendiği, Türk siyasetinin daha sağlam temellerde, daha güçlü bir şekilde inşa edildiği yeni bir Anayasa ile önümüzdeki yıllarda hep beraber daha parlak ve aydınlık bir geleceğe yürüyoruz. Bu reform sadece bir başlangıç. Daha kapsamlı reformların habercisi. Sizin bu iradenizin yansıması, bizi tüm dünyada da güçlü kılacak. Ülkemiz bugün olduğu gibi dünyanın yükselen güç ve yıldızları arasında yerini alacak."

Haberin Devamı

YUNAK'IN KÜLTÜREL MOZAİĞİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Bakan Davutoğlu, Çeltik'den sonra Yunak İlçesi'ne geçti. Kent merkezi girişinde 8 yaşlarında iki kız çocuğu tarafından karşılanan Davutoğlu, korumalarına kendisine eşlik eden 10 yaşındaki kızı Hacer Davutoğlu'nu getirmelerini söyledi. Davutoğlu, kızı Hacer Davutoğlu ile birlikte, iki kız çocuğuna oyuncak hediye etti. Ardından kaymakamlık ve belediye başkanlığını ziyaret edip, Belediye Parkı'nda yaklaşık 150 kişiye seslendi. Bakan Davutoğlu, konuşmasında nüfusunun yaklaşık yüzde 80'i kürk kökenli olan 9 bin 500 nüfuslu Yunak'ın kültürel moziğine değindi. Davutoğlu, "Yunak, bizim tam istediğimiz günlük hayatı yaşayan bir ilçe. Kimse kimsenin geçmişini, soyunu, etnik kökenini sorgulamadan, barış ve huzur içinde yaşayan bir ilçemiz. Sizler komşularınıza bakarken bunlar hangi kökenden diye sormuyorsunuz. Bunlar benim komşum, kardeşim diyorsunuz. Asırlardır birarada yaşadığımız kaderimizi paylaştığımız kardeşlerimiz. Bu topraklar asırlarca birarada yaşayan kardeşlerin yurdu. Yunak, bütün Türkiye'nin örnek alması gereken bir ilçe. Sizleri tebrik ediyorum. Çünkü siz, bizim yapmak isteğimiz milli birlik ve kardeşlik projesinin yaşayan örneklerisiniz. Ülkemizin içine nifak sokmak isteyenler nasıl Yunak'ta bunu yapamamışlarsa Türkiye'de de bunu yapamayacaklar."dedi.

Haberin Devamı

Bakan Davutoğlu, daha sonra 26 Şubat 2010 tarihinde Şırnak'ın Güçlükonak İlçesi'nde askeri aracın

devrilmesi sonucu yaralanan ve tedavi altında olduğu Gülhane Askeri Tıp Akademesi'nde 6 Mart cumartesi günü yaşamını yitiren Piyade Çavuş Yıldırm Arat'ın (22), babası Koçyazı Belediye Başkanı AK Partili Şaban Arat'ı evinde ziyaret ederek başsağlığı diledi. Bakan Davutoğlu, taziye ziyeretinin ardından Doğanhisar İlçesi'ne hareket etti.