Siyaset Davutoğlu'ndan Cizre açıklaması

Davutoğlu'ndan Cizre açıklaması

28.12.2014 - 08:55 | Son Güncellenme:

Başbakan Davutoğlu: "Devlet, her yerde her türlü tedbiri almaya muktedirdir. Dün de yine olayı daha da tırmandırmak isteyen bazı provokatif unsurların Cizre'ye sızma çabalarına karşı da çok etkin tedbirler alınmıştır. Kamuoyumuzun bunu yakından bilmesini isterim ki bu provokatörler, hem yakalanmış, bazıları da bu süreç içinde kontrol altına alınmışlardır. Bunlar da bir provokasyonla karşı karşıya olduğumuzu açık şekilde göstermektedir." Sadece devlete dönük bir provokasyon değil, değişik siyasi gruplar arasında da bir çatışma ortaya çıkarmak istediler. İkisine karşı da hazır olmak lazım. Olaylar, ilk aşamasındayken sosyal medya üzerinden ve diğer yayınlarla sanki 'Cizre'de kontrol kayboldu, Cizre'de tam bir kaos var' görüntüsüyle neredeyse bu provokasyonlara katkıda bulunmaya çalışan bazı unsurlara da dikkatinizi çekmek isterim. Bu unsurlar da Cizre olayları üzerinden özellikle bu paralel yapılanmanın hangi kanallarla bu olayları daha da abartarak toplumda huzursuzluk çıkarma çabaları içinde olduğunu da gözümüzden kaçmadı.

Davutoğlundan Cizre açıklaması

Başbakan Davutoğlu, "Türkiye'nin özellikle sınır ilçelerinde bir şekilde şiddete başvurarak dışarıdaki huzursuzluğu ve çatışmayı içeri taşımak isteyenlere kesinlikle müsamaha gösterilmeyecektir. Bu çerçevede bütün halkımıza sükunet tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan Cizre açıklamaları şöyle:

-İçişleri Bakanımız da sürekli temas halinde. Cizre'deki olayları an be an takip ettik. Kamu düzeninin bozmak isteyen kim olursa hesabı sorulacaktır. Kesinlikle müsamaha gösterilmeyecektir. Bu konuda bütün halkımızı sükunete davet ediyorum.

-Güvenlik güçleri tüm önlemleri aldı.

-Çözüm süreciyle ilgili ne zaman olumlu bir gelişme olsa bir provokasyonla karşılaşıyoruz.

-Bir anda sanki büyük bir kargaşa ortamı geliyormuş gibi bunu kullanmak isteyen unsurlara dikkat çekmek isterim

-Bu provokasyonlar çözüm sürecini engellemeyecektir. Aslında bu olaylar birçok çevrenin çözüm sürecinden ne kadar rahatsız olduğunu gösteriyor.

-Güneydoğu'daki vatandaşlarımızın da artık huzura, kalkınmaya ihtiyacı var.

Haberin Devamı

TEK TİPÇİ ANLAYIŞ YERLEŞTİRMEK İSTEYENLER...

-Her ne suretle olursa olsun provokatörler son derece illegal yöntemlerle harekete geçtiklerinde herkes etkilenmektedir. Hemen hemen herkes bu provokatörlere dikkat çekiyor.

-Bu provokasyonlar üzerinden Doğu ve Güneydoğu Anadolu, bazı ilçeleri, bazı mahalleleri tek sesli bir baskı yöntemi uygulamaya çalışan zihniyet de mahkum olmuştur.

-Esnaf, oranın köklü ailelerinden kişileri oradan çıkararak, farklı siyasi düşünceye sahip olanlara baskı uygulayarak, tek tipçi anlayışı yerleştirmek isteyenlere karşı da toplumun farkında olmaları olmaları lazım.

-Devlet her yerde her türlü tedbiri almaya muktedirdir.

CİZRE'YE SIZMA GİRİŞİMİNE KARŞI...

-Devlet, her yerde her türlü tedbiri almaya muktedirdir. Dün de yine olayı daha da tırmandırmak isteyen bazı provokatif unsurların Cizre'ye sızma çabalarına karşı da çok etkin tedbirler alınmıştır. Kamuoyumuzun bunu yakından bilmesini isterim ki bu provokatörler, hem yakalanmış, bazıları da bu süreç içinde kontrol altına alınmışlardır. Bunlar da bir provokasyonla karşı karşıya olduğumuzu açık şekilde göstermektedir.

-Suriye ve Irak sınırı. Son derece hassas bir bölge. Öyle unsurlar var ki... Irak, Suriye, Ukrayna, bütün bu çevredeki ateş çemberini dikkate alınca Türkiye önemli bir çekim alanı. Bir yandan mülteciler için. Bu istikrardan rahatsız olanlar, Türkiye'de bir kaos ortamı çıkarmak isteyenler de var.

Haberin Devamı

-Hatip Dicle'nin bu açıklamayı yapıp provokasyonu görmüş olması önemlidir.

-Çok etkin bir yöntemle olaylar kontrol altına alındı.

- Sadece devlete dönük bir provokasyon değil, değişik siyasi gruplar arasında da bir çatışma ortaya çıkarmak istediler. İkisine karşı da hazır olmak lazım. Olaylar, ilk aşamasındayken sosyal medya üzerinden ve diğer yayınlarla sanki 'Cizre'de kontrol kayboldu, Cizre'de tam bir kaos var' görüntüsüyle neredeyse bu provokasyonlara katkıda bulunmaya çalışan bazı unsurlara da dikkatinizi çekmek isterim. Bu unsurlar da Cizre olayları üzerinden özellikle bu paralel yapılanmanın hangi kanallarla bu olayları daha da abartarak toplumda huzursuzluk çıkarma çabaları içinde olduğunu da gözümüzden kaçmadı"

BASKI YÖNTEMLERİNE İZİN VERİLMEYECEKTİR

-Herhangi bir kesim, belli bir yerde bir mahallede, burası siyasi görüşlere kapalıdır gibi baskıcı yöntemlerle oradan uzaklaştırmaya çalışırlarsa bilsinler ki buna izin verilmeyecektir.