Siyaset DAYIYA GÖZYAŞLARI

DAYIYA GÖZYAŞLARI

26.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Erdoğan, önceki gün vefat eden dayısı Kemal Mutlu’yu son yolculuğuna uğurladı. Dayısının tabutunu omuzlayan Erdoğan, mezar başında dayısı için Kuran okudu

DAYIYA GÖZYAŞLARI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dayısı Kemal Mutlu (84) dün Kasımpaşa’da düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Törende gözyaşlarına hakim olamayan Başbakan Erdoğan, dayısının mezarı başında da Kuran okudu.
Erdoğan’ın dayısı Kemal Mutlu için dün Kasımpaşa Büyük Piyalepaşa Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Başbakan Erdoğan ve kardeşi Mustafa Erdoğan’ın yanı sıra bakanlar, milletvekilleri ile siyaset, iş ve spor dünyasından çok sayıda isim katıldı.
Erdoğan da Cuma namazını kıldıktan sonra en önde saf tuttu. Namazın ardından Mutlu için cemaatten helallik istendiği sırada Başbakan Erdoğan gözyaşlarına hâkim olamadı. Başbakan Erdoğan dayısının cenazesini cemaatle birlikte omuzladı. Mutlu, Kasımpaşa’daki Kulaksız Zindanarkası Mezarlığı’na defnedildi. Başbakan Erdoğan, defin sırasında dayısının mezarı başında Bakara suresinin ilk ayetlerini okudu.
Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı törene KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, eski Futbol Federasyonu Başkanı ve iş adamı Haluk Ulusoy, işadamı Ethem Sancak çelenk gönderdi.
Cenazeye eski ve yeni devlet bakanları, çok sayıda Ak Partili milletvekili ile Başbakanlık Müsteşarı Efgan Ala, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst, Galatarasay Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Abdurrahim Albayrak, eski Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ve İsmailağa Cemaati’nden Kemal Hut katıldı.

Haberin Devamı

DAYIYA GÖZYAŞLARI

Fotoğraf: OZAN GÜZELCE

DAYIYA GÖZYAŞLARI

Başbakan Erdoğan’ın dayısı Kemal Mutlu’nun cenaze törenine çok sayıda isim katılarak Başbakan’a taziyelerini sundu.
Fotoğraflar: DHA

DAYIYA GÖZYAŞLARI

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, cenazeye katılan isimler arasındaydı.