Siyaset Demirel'den örnek tasarruf

Demirel'den örnek tasarruf

16.12.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Demirel'den örnek tasarruf

Demirelden örnek tasarruf


Serpil Çevikcan Ankara


       Gölcük ve Düzce depremlerinin ekonomiye getirdiği yükün etkisiyle devlette başlayan tasarruf uygulamalarında başı Çankaya Köşkü çekiyor. Köşk bütçesindeki tasarrufla bir ilke imza atan ve 29 Ekim davetlerini vermeyen Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, son olarak gelenekselleşen "iftar zirvelerini" de iptal etti.
       Çankaya Köşkü'ne çıktığı günden bu yana her yıl Ramazan ayında önce milletvekillerine ardından işadamları, işçi kuruluşları, Diyanet İşleri ve Cumhurbaşkanlığı personeline iftar yemeği veren Demirel, deprem nedeniyle bu yıl yemek programlarını kaldırdı.
       Geçen yıl 20 trilyon lira olan Cumhurbaşkanlığı bütçesini bu yıl 14 trilyona indirerek bir ilke daha imza atan Demirel, Diyanet'in "iftar yemeklerinde israftan kaçınılması" yolundaki uyarısını dikkate alan ilk lider oldu.
       Mayıs 2000'de görev süresi dolacak olan Demirel 25 Aralık'ta bir basın toplantısı yapmaya hazırlanıyor. Demirel'in bu toplantıda hem cumhurbaşkanlığı makamının 1999 yılına ilişkin değerlendirmelerini aktarması hem de cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin net mesajlar vermesi bekleniyor.
       Önümüzdeki günlerde Bingöl, Gaziantep ve Mardin'e gidecek olan Demirel'in basın toplantısı için Köşk'te çok yoğun bir çalışma yürütülüyor. Demirel'in toplantı öncesinde basına verilmek üzere 10'u aşkın kitap hazırlattığı belirtildi. Kitaplar, Cumhurbaşkanı'nın Çankaya'da geçirdiği döneme ilişkin bilgilerle, değişik alanlardaki çalışma ve görüşlerini içerecek.