Siyaset Demokrasi nöbetleri başlıyor

Demokrasi nöbetleri başlıyor

04.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilecek demokrasi nöbetine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağını söyledi.

Demokrasi nöbetleri başlıyor

15 Temmuz’un yıldönümünde gerçekleştirilecek programlara ilişkin Tarabya’daki Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi’nde açıklama yapan Kalın, 15 Temmuz haftası anma programlarının 11-16 Temmuz tarihleri arasında yapılacağını söyledi. Kalın, “Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile o gece tekrar bir demokrasi nöbeti başlatılacak. Cumhurbaşkanı da katılacak. O gece, zannediyorum, bütün vatandaşlarımız sokaklarda olacaklardır” dedi.

Birkaç gün kritik

Soru üzerine Katar krizine dair önümüzdeki birkaç günün çok kritik olduğu değerlendirmesini yapan Kalın, “Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya yönelik yoğun bir diplomasi trafiği gerçekleştiriyor. ABD Başkanı Trump’la yapılan telefon görüşmesinde de bu konu ele alındı. Bunun sonuçlarını yavaş yavaş görmeye başladığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Kalın, Afrin’e kara harekatı ve Rus Savunma Bakanının ziyaretiyle ilgili de şunları söyledi: “Afrin’den ya da başka yerden, bir örgütten tehdit olması halinde Türkiye misliyle karşılık verir” dedi.

Kalın, Almanya’nın G-20’ye katılacak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı toplantılara yönelik açıklamasıyla ilgili soru üzerine de şöyle konuştu: “Almanya’daki vatandaşlarımızla, Cumhurbaşkanımızın gönül bağı çok kuvvetli. Bu konu üzerinden Almanya’da bir iç siyaset haline getirilmesi ve Erdoğan düşmanlığı yaratılması bir akıl tutulmasıdır.”