Siyaset Denizkurdu nefes kesti

Denizkurdu nefes kesti

05.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK’nın komuta kademesi, Denizkurdu 2021 Tatbikatı’nın Doğu Akdeniz’deki “seçkin gözlemci günü” faaliyetlerini takip ediyor. Milli üretim Bayraktar SİHA’dan atılan yerli üretim akıllı mühimmat MAM-L hedefleri vururken, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurları kabiliyetlerini sergiliyor.

Denizkurdu nefes kesti

Denizkurdu 2021 tatbikatı 25 Mayıs’ta birlik ve gemilerin limanlarından hareketinin ardından başladı. Tatbikatta Türk Silahlı Kuvvetlerine ait 133 su üstü gemisi, 10 denizaltı, 43 uçak, 28 helikopter ve 14 insansız hava aracı katıldı. Harekatla karargahların ve harekat merkezlerinin sevk ve idare etkinliğini denetlemek, çok tehditli ortamda karar verme süreçlerini  değerlendirmek, müşterek çalışabilirlik usullerini ve karşılıklı destekleme imkanları kabiliyetlerini denemek ve Deniz Kuvvetleri unsurlarının eğitim seviyelerini yükseltmek amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Tatbikatın seçkin gözlemci günü faaliyetleri, Bakan Akar’ın tatbikatın “sancak gemisi” TCG Salihreis’e gelmesiyle başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün Zongudak Filyos Limanı Açılışı ve Doğalgaz İşleme Tesisleri Temel Atma Töreni’nden, Denizkurdu-2021 tatbikatı’na bağlanarak kahraman askerlere başarılar dilediklerini belirtti. Erdoğan, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin en kapsamlı tatbikatlarından biri olan Denizkurdu sayesinde denizlerimizdeki harekat kabiliyetimizi görme ve geliştirme imkanı elde ediyoruz. Barbarosların, Turgut Reislerin, Seydi Ali Reislerin, Oruç Reislerin torunlarının daha nice şanlı, şerefli zaferlere imza atacaklarına inanıyoruz” dedi. l AA