Siyaset ‘Devlet mi besleyecek?’

‘Devlet mi besleyecek?’

15.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Terörle mücadele bitmeden, kimse bizden OHAL’i kaldırmamızı beklemesin” diyen Erdoğan, kamudan ihraç edilenlere yönelik eleştirilere de “Gitsin özel sektörde çalışsınlar, devlet mi besleyecek bunları” karşılığını verdi

‘Devlet mi besleyecek’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ soruşturması nedeniyle kamu kurumlarından ihraç edilenlere yönelik eleştirilere sert çıktı. Erdoğan OHAL’in uzatılması konusunda da “Şu anda bizim OHAL’e hala ihtiyacımız var” dedi. Erdoğan, AK Parti’nin düzenlediği “Bir İnsan Hakları İhlali Olarak 15 Temmuz” panelinde şunları söyledi:
demokrasi tarihinde İLK: Şehitlerimizi unutmadık, inşallah unutturmayacağız. Türk milleti Çanakkale’den ve Kurtuluş Harbi’nden bir asır sonra yeniden kim olduğunu hatırladığı, mazisiyle atisi arasındaki irtibatı tekrar ve daha güçlü şekilde tesis ettiği bir vaka ile karşılaşmıştır. 15 Temmuz dünya demokrasi tarihinde bir ilktir
FETÖ TEPKİSİ; UTANMADAN GİDERİM DİYOR: Utanmadan ‘Amerika bana bana müsaade ederse Türkiye’ye giderim’ diyor. Seni ben daha önce çağırdım ya gelseydin niye gelmedin, sende o yürek var mı? Buraya gelince ne olacağını biliyorsun, akıbetini biliyorsun.
İŞBİRLİĞİ TUTTUĞU TANKLAR ÇEKİLDİ: Türkiye 15 Temmuz’dan sonra artık çok daha güçlüdür, çok daha emin adımlarla aydınlık geleceğine doğru ilerlemektedir. 15 Temmuz pek çok yönüyle konuşulması, tartışılması, üzerinde uzun uzun durulması gereken bir hadise. 15 Temmuz en başta bir darbe girişimidir ama Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi örtülü darbe değil. Kılıçdaroğlu örtülü darbeyi Bakırköy Belediye Başkanının evinden izledi, nasıl bir örtülü darbeyse. Kaldı ki nasıl bir örtülü darbe gel VIP’ye ondan sonra ‘tanklar gitti mi’ diye sor, tankların çekildiğini öğren beyefendi geldi ya beyefendi geldiği için işbirliği tuttuğu tanklar oradan çekildiler ve oradan Bakırköy’deki Belediye Başkanının evine gitti. Neymiş oteller o akşam kapalı olduğu için otellerde yer bulamadı beyefendi onun için Belediye Başkanının evine gitti, Örtülü darbe, kahve, çay onlar bir tarafta ekrandan örtülü darbeyi izliyor. 20’sinde örtülü darbe diyorsun o gece ayın 15’ini 16’ya bağlayan gece, hayatı yalan. Bunlarda dürüstlük yok, hiçbir zaman doğru konuşmadılar ve doğru olmadılar.
DEVLET Mİ BESLEYECEK?: (Kamudan ihraçlarla ilgili eleştirileri yanıtlarken) Almanya’nın birleşmesinde 500 bini aşkın Alman memur işlerinden edildi bak bunu sormuyorlar sordukları işte bu kadar kişi işlerinden edildi. Bunların bundan sonra imkanları, ihtiyaçları nasıl karşılanacak? Gitsin özel sektörde çalışsın bize ne onu mu düşüneceğiz bir de. Devlet mi besleyecek bunları devlet besledi devlete ihanet etti bunlar. Zaten Türkiye’nin en önemli sorunlarından bir tanesi de 657’dir. 657’nin de eğer bir mutabakat sağlanabilse aynen batıda olduğu gibi 657’nin memur-işçi ayrımı değil tamamıyla çalışanlar olarak değiştirilmesi lazım.
KIYAFET ELEŞTİRİ: Cezaevlerindeki işkence iddialarının yalan olduğu, mahkemeler başladığında güya işkenceye maruz kalanların gayet gürbüz bir şekilde takım elbiseleriyle ve tüm çirkeflikleriyle arz-ı endam ettikleri görünüyor. Ama Amerika’ya, Batı’ya bakıyorsunuz tek tip özel cezaevi elbisesiyle duruşmalara giderler. Bunları da görüyoruz
HUZURSUZLUK BİTİNCE OHAL KALKAR: Daha demokratik, özgür, müreffeh, güvenli bir Türkiye yolunda attığımızı adımlarla vatandaşlarımıza yönelik tüm ayrımcılıkları ortadan kaldırdık. Şimdi bize şunu söylüyorlar. OHAL’i ne zaman kaldıracaksınız bütün bu huzursuzluklar bittiği zaman OHAL’i kaldıracağız. Terörle mücadelede hedefe ulaştığımız zaman OHAL’i kaldıracağız. Bunlar bitmeden kimse bizden OHAL’i kaldırmamızı beklemesin.

Türkiye’ye Nobel ödülü verilmeli

15 Temmuz darbe girişiminin nasıl bir şiddet, nasıl bir vandallık, nasıl bir gözü dönmüşlük, nasıl bir insan hakları ihlali olduğunu anlamak için o geceyle ilgili görüntülere, resimlere, şahit ifadelerine bakmanız yeterlidir. Türkiye’nin yaşadığı bu tramvanın yüzde 1’ine dahi maruz kalmamış ülkelerin verdikleri tepkilere bizim uygulamalarımızı yan yana getirdiğinizde aslında ülkemize Nobel Barış Ödülü verilmesi gerekir. Fakat tabi Nobel Barış Ödülü de sipariş üzere verildiği için buraya böyle bir ödül gelmez.

Yürüyüş için bir teşekkür etmedi
Bugün Ankara’dan İstanbul’a devlet korumasında yürüyenlerin adalet konusunda, özgürlükler, insan hakları konusunda yaptıkları eleştirilerin hiçbir karşılığı yoktur. Böyle bir güvenlik ortamını hiçbir zaman size kimse sağlamazdı. Ama biz sağladık, farkımız bu. Yürüyüşü de yaptın rahatça, mitingi de yaptın rahatça. Bunu sana biz sağladık ya. Bak şu anda OHAL var. OHAL olmasaydı başka şeyler de olabilirdi. Bak, huzur içinde bunu yaptın. Acaba bir teşekkür geldi mi? Gelmez, onların kitabında bu yok.

GÖZ HAPSİNDE OLMASI GEREKİRDİ: Beraber yürürken bir tanesi de çok hasta olduğu için Mardin Belediye Başkanı (Ahmet Türk), hastalığı sebebiyle serbest bırakıldı. Bu nasıl hasta? Serbest bırakılıyor, o da yürüyüşte maşallah yürüyor. Sayın Bakan(Adalet Bakanı Bozdağ), bunlar tam teşekküllü hastaneden rapor almıyorlar mı? Raporu aldılar mı? Bu raporu size gösterdiler mi? Nasıl bunlara bence çıkma şeyi verildi. Bunlar kontrollü göz hapsinde olması gerekirdi.

Haberin Devamı